Uber Eats breidt uit met vijf nieuwe bezorgsteden

Bezorgdienst – Uber Eats breidt uit in Nederland en is vanaf vandaag beschikbaar in Leeuwarden, Nieuwegein, Den Helder, Alphen a/d Rijn en Gouda. De keuze voor deze steden is gebaseerd op data die duidelijk maakt dat er in deze steden veel interesse is in de bezorg-app.
Uber Eats werkt in deze steden samen met verschillende partners, waaronder diverse ketens zoals McDonald’s, KFC en Subway. Ook worden de maaltijden van lokale restaurants zoals Mr Sushi, Bagels & Beans en Bram Ladage aan huis bezorgd. Aukeline Tolman, General Manager Uber Eats Nederland: “We willen het restaurant-gevoel bij de mensen thuis brengen en kijken daarom uit naar de samenwerking met lokale restaurants.”
Bestellen bij Uber Eats verloopt als volgt: de gebruiker bestelt zijn of haar favoriete maaltijd en betaalt in de app met iDEAL, creditcard of PayPal account. Zodra de bezorger op enkele minuten afstand van het restaurant is, ontvangt het restaurant een seintje om de bestelling te bereiden. Nadat de bezorger de bestelling heeft opgehaald op de locatie, wordt deze bestelling namens het restaurant bezorgd.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
INTERNORGA wil gastronomie naar hoger niveau tillen
Vakbeurzen – De coveniencebeurs INTERNORGA die van 14 tot en met 18 maart 2025 wordt gehouden in Hamburg wil niet alleen de belangrijkste trends signaleren, maar ook de gastronomie naar een hoger niveau brengen. De beurs is bestemd voor foodprofessionals uit de out-of-homemarkt en de retail.
Lees berichtGezonde formule Poké&ZO kiest Sligro als leverancier
Formulenieuws - Poké&ZO is een samenwerking aangegaan met Sligro Food Group. De groothandel is daarmee de totaalleverancier van de vijf Poké&ZO-locaties in Nederland geworden. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar.
Lees berichtDrie nieuwe jonge chefs benoemd tot New Chefs on the Block
Event – Tijdens de tiende jubileumeditie van New Chefs on the Block werden drie jonge culinaire talenten in het zonnetje gezet. De New Chefs zijn Gijs Kemmeren (restaurant Vannu), Peter Bogema (restaurant Sober) en Luca Carli (restaurant Reverie). Zij werden gekozen vanwege hun innovatieve aanpak, focus op duurzaamheid, innovatie en sterke culinaire visie.
Lees berichtBouw nieuwe locatie De Lichtmis en McDonald’s Zwolle gestart
Samenwerking – Vorige week is de eerste paal geslagen en daarmee een start gemaakt met de bouw van een unieke horecacombinatie tussen wegrestaurant De Lichtmis en McDonald’s Zwolle. De combinatie gaat zich vestigen aan de A28, ter hoogte van afslag 22, markeert een nieuw begin voor het familiebedrijf De Lichtmis.
Lees berichtFoodservice groeide in 2024 met 4,1% door prijsverhogingen
Analyse - De foodservicemarkt had in 2024 last van een regenachtig voorjaar en een consument die de hand op de knip hield. De omzet van de totale markt voor Foodservice (Klassieke Horeca, Gemak, Catering) kwam daardoor vorig jaar uit op €22.177 miljoen. Feitelijk betkende dat een bescheiden groei van 4,1% ten opzichte van de 12,1% groei in 2023. De omzetgroei was uitsluitend het gevolg van...
Lees berichtMcCrispy Old Amsterdam en Chicken Sensation keren terug bij McDonald’s
Formulenieuws – McDonald's en Old Amsterdam laten weten terug te komen met de McCrispy Old. De kipburger zal verkrijgbaar zijn in alle McDonald's restaurants. Eerder was de introductie van de kipburger een groot succes. Ook de Chicken Sensation keert terug bij de restaurantformule.
Lees bericht