Uber neemt Postmates over in Amerika


Ook in Nederland is Uber Eats aan het uitbreiden

Overname – Maaltijdbezorger Uber neemt voor bijna 2,7 miljard dollar het Amerikaanse Postmates over. Door de overname van deze maaltijdbezorger wordt Uber in Amerika groter dan branchegenoot Just Eat Takeaway.

Voor Uber is het bezorgen van maaltijden door de coronacrisis een stuk belangrijker geworden dan het verzorgen van taxiritten. Bovendien is het in de markt van  het bezorgen van maaltijden belangrijk dat je de grootste bent. Na de recente overname van Grubhub door het bedrijf Just Eat Takeaway van Jitse Groen, lag er ook voor Uber een noodzaak een volgende stap te zetten. Met de overname van Postmates is daarmee een belangrijke slag geslagen. Eerder haakte het bedrijf af bij de overname van Grubhup.

Uber is overigens niet de grootste maaltijdbezorger in Amerika, dat is nog steeds het bedrijf DoorDash. In Amerika wordt zo’n 5 procent van alle maaltijden bezorgd.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws


HelloFresh wil 100% van de CO2-uitstoot compenseren

Maaltijdbezorging – Maaltijdbezorger HelloFresh gaat 100% van de directe CO2-uitstoot van haar wereldwijde productie, levering aan klanten, kantoren en zakelijk reizen compenseren. De stap maakt deel uit van de groene energie- en CO2-reductiestrategie van het bedrijf.

Lees bericht

Omzet McDelivery verdriedubbelde in 2019

Formulenieuws  – McDonald’s heeft vorig jaar een sterke groei gehad in het bezorgen. De omzet van de bezorgservice McDelivery verdriedubbelde in 2019 ten opzichte van 2018. Mede door de verdere uitbreiding van deze service in 2020 zet die groei verder door. Verwacht wordt dat eind 2020 McDonald’s honderdvijftig (bestel)punten met de bezorgpartners Uber Eats en Thuisbezorgd.nl zijn ingevuld. Ook dat betekent...

Lees bericht
Uber Eats breidt uit naar Nijmegen en Den Bosch

Bezorgdienst – Uber Eats is vanaf vandaag ook beschikbaar in Nijmegen en Den Bosch. De maaltijdbezorger heeft de keuze op deze steden laten vallen door eigen data. Daaruit zou blijken dat er rond Den Bosch en Nijmegen veel interesse is in de bezorg-app van Uber Eats.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid