Uber neemt Postmates over in Amerika


Overname – Maaltijdbezorger Uber neemt voor bijna 2,7 miljard dollar het Amerikaanse Postmates over. Door de overname van deze maaltijdbezorger wordt Uber in Amerika groter dan branchegenoot Just Eat Takeaway.

Voor Uber is het bezorgen van maaltijden door de coronacrisis een stuk belangrijker geworden dan het verzorgen van taxiritten. Bovendien is het in de markt van  het bezorgen van maaltijden belangrijk dat je de grootste bent. Na de recente overname van Grubhub door het bedrijf Just Eat Takeaway van Jitse Groen, lag er ook voor Uber een noodzaak een volgende stap te zetten. Met de overname van Postmates is daarmee een belangrijke slag geslagen. Eerder haakte het bedrijf af bij de overname van Grubhup.

Uber is overigens niet de grootste maaltijdbezorger in Amerika, dat is nog steeds het bedrijf DoorDash. In Amerika wordt zo’n 5 procent van alle maaltijden bezorgd.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Maaltijdbezorger krijgt boete van bijna twee ton

Boete - Een platform voor de bezorging van maaltijden heeft van de Inspectie SZW een boete gekregen van 176.000 euro. Het bezorgbedrijf, waarvan de naam niet bekend is gemaakt door SZW, maar zou gaan om Deliveroo, kreeg de boete omdat het bezorgplatform in 2018 22 buitenlandse bezorgers in dienst had zonder een werkvergunning voor ze aan te vragen.

Lees bericht


© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid