Uitstel van betaling voor restaurantketen Vapiano


Formulenieuws - Restaurantketen Vapiano zit in zwaar weer. Afgelopen vrijdag heeft de restaurantketen uitstel van betaling aangevraagd.

In een verklaring vrijdag liet CEO Vanessa Hall weten dat de restaurants zwaar worden getroffen door de maatregelen om het coronavirus tegen te gaan. De keten, die Italiaanse gerechten serveert, verkeert al langer in financiële problemen, maar zag vanwege het coronavirus de omzet nog drastischer dalen. Zonder steun heeft het bedrijf momenteel niet voldoende in kas om de salarissen en de huur te betalen.

De 11 vestigingen in Nederland worden als franchiseformule gerund en hebben het restaurantdeel ook moeten sluiten. We zijn de locaties nog actief met afhalen en bezorgen. In totaal zijn er 230 restaurants, waarvan Vapiano er zelf 55 in eigen beheer heeft.  Het eerste restaurant werd in 2002 geopend in Hamburg.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags: vapiano

Gerelateerd nieuws

Van der Valk en Alpro samen aan de slag met plantaardige zuivel

Duurzaamheid - Van der Valk Hotels en Alpro Nederland slaan de handen ineen om de gasten van 67 hotels in Nederland, België en Duitsland te stimuleren vaker voor vaker voor plantaardige voeding te kiezen. Voortaan biedt de hotelketen bij de ontbijtbuffetten en bij hun koffiespecialiteiten plantaardige drinks en alternatieven voor eetzuivel.

Lees berichtItaliaanse restaurants groeien fors vooral in grote steden

Analyse - Het aantal Italiaanse restaurants in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen, van 1.384 naar bijna 1.500 restaurants. De stijging is  8%, terwijl de totale restaurantsector in dezelfde periode met ‘slechts’ 4% toenam. De groei is nagenoeg volledig in de laatste twee jaar tot stand gekomen (+100 restaurants). Vooral in de studentensteden groeide het aanbod fors, met als opvallende ontwikkeling de opmars...

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid