Unilever koopt Amerikaans vitaminebedrijf SmartyPants


Foto bij: SmartyPants

Overname -  Unilever heeft bekend gemaakt SmartyPants Vitamins, een in de VS gevestigd bedrijf voor vitaminen, mineralen en supplementen, over te nemen.

SmartyPants Vitamins is gevestigd in Los Angeles en werd in 2011opgericht door de ondernemers Courtney Nichols Gould en Gordon Gould. Zij zochten naar producten die een bijdrage konden leveren aan het welzijn van kinderen en volwassenen.  Het bedrijf werkt uitsluitend met GMO- vrije of duurzaam geproduceerde biologische voedingsstoffen. Verder is het assortiment vrij van synthetische kleurstoffen, kunstmatige smaakstoffen, zoetstoffen en conserveermiddelen.

Volgens Peter Ter Kulve, President Health & Wellbeing bij Unilever is de overname een belangrijke aanvulling voor het bedrijf bij de tak functionele voeding. Unilever heeft in dit segment al de merken Horlicks OLLY, Equilibra en Liquid I.V.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Toekomstvisies centraal tijdens Rotterdams Upstream festival

Festival – Upstream is een meerdaags festival in Rotterdam, waar scale-up founders, investeerders, studenten, beleidsmakers en corporates met lef samenkomen om te praten over de grote veranderingen die de wereld zal moeten ondergaan. Het delen van visies van topondernemers op het terrein van circulariteit spelen een belangrijk rol tijdens het festival.

Lees bericht


© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid