Unilever trekt half miljard steun uit in strijd tegen corona


Actie - Levens- en wasmiddelenproducent Unilever trekt een half miljard euro (500 miljoen euro) uit om afnemers en leveranciers te helpen in hun strijd tegen het coronavirus. De hulp bestaat uit verruiming van kredieten aan kleine- en middelgrote afnemers en een schenking in producten.

Unilever wil voorkomen dat de kleinere ketens slachtoffer worden van de gevolgen van de coronamaatregelen. Door de kredieten aan die bedrijven te verruimen hoopt het bedrijf dat ondernemers het hoofd boven water kunnen houden en dat de bedrijven minder banen hoeven te schrappen.

COVID Action Platform

Daarnaast doneert het bedrijf ook nog 50 miljoen euro aan zeep en handgel aan het COVID Action Platform van het Wereld Economisch Forum, dat wereldwijd hulporganisaties ondersteunt. Verder laat het bedrijf weten productielijnen aan te passen om meer handgel en ontsmettingsmiddel te produceren voor gebruik in ziekenhuizen, scholen en andere institutionele instellingen.

 Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

AB InBev helpt horecarelaties met extra steunpakket

Bierbrouwer – AB InBev  stelt voor alle horecaklanten en pandeigenaren huurbetaling voor de maand april uit. Daarbovenop neemt de brouwer aangebroken fusten en tankbier retour, met kosteloze vervanging door volle fusten of teruggave van liters kelderbier bij heropening van de horeca. De bierbrouwer maakte het steunpakket vandaag bekend.

Lees bericht


Achter de schermen werkt ProFri succesvol door

Belangenvereniging - Het moet gezegd worden: ProFri voert in de strijd tegen de coronaeffecten en de belangen van de professionele frituurders een succesvolle koers. In nauw overleg met Vereniging Chinese-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO) en het Ambachtelijk IJscentrum wordt soms de publiciteit gezocht en soms juist stille diplomatie gevoerd, maar vaak met positief resultaat. Toch zijn de zorgen groot bij voorman...

Lees bericht‘Restaurants mogen blijven bezorgen, afhalen is niet toegestaan

Coronavirus - Hoewel de precieze uitwerking van alle bekendgemaakte maatregelen nog moet volgen, lijkt het er op dat afhalen van eten wordt verboden, maar dat restaurants wel maaltijden mogen bezorgen. Maaltijdenbezorger Thuisbezorg maakt bekend morgen met ondersteunende maatregelen te komen voor de getroffen horecabedrijven.

Lees bericht

Horeca probeert oplossingen te vinden in coronacrisis

Horeca - De Nederlandse horeca is op tal van manieren bezig het coronavirus het hoofd te bieden. Sommige horecagelegenheden hanteren andere openings- en sluitingstijden, andere locaties beperken het restaurantbezoek tot maximaal 80 personen en weer andere zoeken een oplossing in het afhalen en bezorgen van maaltijden.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid