Unilever trekt half miljard steun uit in strijd tegen corona


Actie - Levens- en wasmiddelenproducent Unilever trekt een half miljard euro (500 miljoen euro) uit om afnemers en leveranciers te helpen in hun strijd tegen het coronavirus. De hulp bestaat uit verruiming van kredieten aan kleine- en middelgrote afnemers en een schenking in producten.

Unilever wil voorkomen dat de kleinere ketens slachtoffer worden van de gevolgen van de coronamaatregelen. Door de kredieten aan die bedrijven te verruimen hoopt het bedrijf dat ondernemers het hoofd boven water kunnen houden en dat de bedrijven minder banen hoeven te schrappen.

COVID Action Platform

Daarnaast doneert het bedrijf ook nog 50 miljoen euro aan zeep en handgel aan het COVID Action Platform van het Wereld Economisch Forum, dat wereldwijd hulporganisaties ondersteunt. Verder laat het bedrijf weten productielijnen aan te passen om meer handgel en ontsmettingsmiddel te produceren voor gebruik in ziekenhuizen, scholen en andere institutionele instellingen.

 Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Toekomstvisies centraal tijdens Rotterdams Upstream festival

Festival – Upstream is een meerdaags festival in Rotterdam, waar scale-up founders, investeerders, studenten, beleidsmakers en corporates met lef samenkomen om te praten over de grote veranderingen die de wereld zal moeten ondergaan. Het delen van visies van topondernemers op het terrein van circulariteit spelen een belangrijk rol tijdens het festival.

Lees bericht


© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid