Unilever verkoopt De Vegetarische Slager aan Vivera

Overname – Unilever gaat door met de verkoop van de foodonderdelen en verkoopt nu De Vegetarische Slager aan Vivera. De overname door het plantaardige voedingsmerk uit Holten past in de ambities van het bedrijf.
Vivera en De Vegetarische Slager zijn in veel opzichten complementair aan elkaar. De Vegetarische Slager heeft een uitgebreid productportfolio in het retailkanaal en is daarnaast groot in het foodservice kanaal en bij fastservicestaurants. Vivera heeft een sterke marktpositie in het retailkanaal met een groot aanbod van producten onder het Vivera-merk en diverse Private Labels. Vivera-CEO Willem van Weede: “Door het samenvoegen van deze twee bedrijven bundelen we onze krachten tot een prachtig purpose-gedreven bedrijf.” De Vegetarische Slager-CEO Rutger Rozendaal voegt daaraan toe: “We kijken er enorm naar uit de handen ineen te slaan met Vivera. Hiermee versterken we onze positie om de wereldwijde overgang naar plantaardig vlees verder te versnellen.”
Forse groei
Vivera startte in 1990 met de productie van vegetarisch vlees en heeft de markt in Nederland in een vroege fase mede gebouwd. In 2010 heeft De Vegetarische Slager onder leiding van Jaap Korteweg eveneens de plantaardige markt een forse impuls gegeven. Inmiddels is De Vegetarische Slager nder Unilever uitgegroeid tot een wereldwijd merk dat verkrijgbaar is in 55 landen.
De afronding van de overname wordt verwacht in het derde kwartaal van 2025. De financiële voorwaarden van het bindende bod zijn niet bekendgemaakt.
Bron: Unilever/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Peter ter Kulve beoogd CEO The Magnum Ice Cream Company
Benoeming - Unilevers ‘president Ice Cream’ Peter ter Kulve is volgens persbureau Reuters de beoogd ceo van The Magnum Ice Cream Company. De officiële benoeming wordt naar verwachting in juli goedgekeurd door het bestuur van het nieuwe ijsbedrijf, dat eind 2025 een eigen beursnotering krijgt.
Lees berichtEfteling serveert voortaan uitsluitend vegan poffertjes
Attractiepark – In restaurant 't Poffertje in de Efteling worden sinds kort alleen nog vegan poffertjes geserveerd. Het attractiepark heeft de receptuur aangepast, waardoor het beslag volledig plantaardig is. Volgens een woordvoerder, in een reactie aan pretparkwebsite Looopings, is de wijziging onderdeel van de bredere duurzaamheidsambitie van het park.
Lees berichtTaste Like Chicken introduceert mirrored menu
Horecaconcept – Kiprestaurant Taste Like Chicken (TLC) introduceert een innovatief menuconcept: het ‘mirrored menu’, waarin elk gerecht zowel in een plantaardige als in een traditionele kipvariant beschikbaar is. De plantaardige versie is standaard; gasten kunnen optioneel kiezen voor originele kip.
Lees berichtGrootste Nederlandse vegan event op 6 september in Rotterdam
Vakbeurzen - De NLVegan Fair vindt dit jaar voor de tweede keer plaats en wel op 6 september in de Laurenskerk in Rotterdam. Met ruim 2.000 bezoekers is dit het grootste vegan evenement in Nederland. Het evenement wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) en is open voor iedereen, van vegans tot flexitariërs.
Lees berichtPlant FWD Week keert terug na succes eerste editie
Actie - Na een geslaagde eerste editie komt de duurzame restaurantweek Plant FWD Week terug. Van 5 tot en met 12 april kunnen restaurantgasten in Amsterdam weer een week lang plantaardige specials en duurzame menu’s proeven. Dit jaar doen er bijna 100 restaurants mee.
Lees berichtAchtste editie Week Zonder Vlees & Zuivel van start
Actie - De achtste editie van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel is van start gegaan. De duurzame gedragsveranderingscampagne kiest dit jaar voor een regionale aanpak om in te spelen op de uiteenlopende eetgewoonten in Nederland.
Lees bericht