Universiteit Utrecht en Local2Local gaan samenwerken


Anton Pijpers en Mark Frederiks, op achtergrond Simone Pekelsma, Johan Garssen, HKH prins Carlos de Bourbon de Parme en Freek van Muiswinkel / Foto bij: Ivar Pel

Samenwerking – Meer samenwerking tussen de verschillende wetenschapsrichtingen en meer onderzoek dat heeft de Universiteit Utrecht samen met Amped en Local2Local afgesproken. Partijen willen daarmee enerzijds komen tot een korte keten in de regio Utrecht, maar ook meer onderzoek doen naar het totale voedselsysteem en de regionale producten.

Vrijdag 13 mei werd daarvoor op de Universiteit in Utrecht een overeenkomst getekend tussen prof. dr. Anton Pijpers, voorzitter College van Bestuur van de Universiteit Utrecht, en Mark Frederiks van Amped/Local2Local, een organisatie die werk maakt van de korte keten in food. De ondertekening vond plaatst in aanwezigheid van ZKH Prins Carlos de Bourbon de Parme, voorzitter van de Taskforce Korte Keten en prof. dr. Johan Garssen, voorzitter van Future Food Utrecht, die het project begeleid vanuit de Utrechtse universiteit.

Onderzoek

Op de universiteit wordt al jaren gewerkt aan het tot stand brengen van een korte keten van boer naar consument. Als cateraar is Compass daar al jarenlang nauw bij betrokken. De ondertekening moet het geheel nu meer snelheid gaan geven. Niet allee moeten de lokale producten meer en meer verkrijgbaar zijn in de kantines van de verschillende faculteiten, ook moet er meer onderzoek worden gedaan naar de keten en de productie daar binnen. Pijpers in een toelichting: “De huidige situatie laat zien dat ons voedselsysteem niet meer deugt en dat we er op een andere manier tegen aan moeten gaan kijken. In Utrecht hebben we alle disciplines bij elkaar om daar breed onderzoek naar te doen, en ons voedselsysteem zodanig in te richten dat we minder afhankelijk worden van het buitenland. Het nieuwe normaal moet lokaal worden.” Waar Mark Frederiks van Local2Local aan toevoegde: “Een regionaal voedselsysteem met regeneratieve landbouw draagt ook bij aan klimaatadaptatie en biodiversiteit, en stimuleert de lokale economie en de verbinding tussen stad en platteland.”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Compass Group nieuwe cateringpartner ProRail

Catering  – Compass Group en ProRail gaan samen aan de slag met duurzame bedrijfscatering volgens het concept Food Station. Dit concept is speciaal voor ProRail gecreëerd. Compass Group vervult voor ProRail de rol van foodregisseur met NULA, het eigen duurzaamheidsplatform van Compass Group.

Lees bericht

Compass Group gaat samenwerken met The Colour Kitchen

Catering  – Compass Group is een exclusieve samenwerking aan gegaan met The Colour Kitchen voor haar Catering- en Foodservice activiteiten. The Colour Kitchen biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om een opleiding te volgen en zich als mens en medewerker te ontwikkelen.   

Lees bericht


© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid