Utrecht wil heropening horeca op drie locaties gaan testen


Corona – Utrecht wil bij drie horecabedrijven testen hoe deze locaties veilig open kunnen na de huidige lockdown. Het gaat om een restaurant met alleen zitplaatsen, een restaurant met bar en een fastfoodrestaurant.

Initiatiefnemers zijn de lokale afdeling van Koninklijke Horeca Nederland en de GGD. Ook burgemeester Sharon Dijksma is voorstander van de test. Op Radio 1 Journaal gaf zij aan dat een lockdown op dit moment noodzakelijk is, maar dat je ook moet kijken naar heropening. Horecaondernemers hebben wat dat betreft behoefte aan perspectief. Bedoeling is dat de ervaringen in Utrecht worden gedeeld met andere gemeenten, zodat van de lessen in de domstad kan worden geleerd. Als Utrecht groen licht krijgt vanuit ‘Den Haag’ zou de test met twee weken  kunnen beginnen.

Bij de test gaat het om aantallen bezoekers die passen bij de grootte van de horecalocatie. Testen van medewerkers en bezoekers maken een belangrijk onderdeel uit van de proef.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsArtiesten vieren heropening horeca met variant op Hazes-lied

Actie – De artiesten Diggy Dex, Nick Schilder en Roel van Velzen vieren met een nieuwe uitvoering van de Hazes-hit ‘Het Laatste Rondje’ de heropening horeca. In de nieuwe versie draait het niet om de laatste minuten waarin een café open is, maar juist om de eerste minuten dat deze weer opengaat.

Lees bericht

OMT adviseert heropening horeca met sluiting om 20.00 uur

Advies - Het Outbreak Management Team (OMT) heeft geadviseerd de horeca- en cultuursector te openen tot 20.00 uur. Het adviesteam acht het op basis van de huidige besmettingscijfers en redelijk stabiele ziekenhuisopnames het verantwoord een aantal maatregelen te versoepelen en de horeca te heropenen tot 20.00 uur.

Lees bericht

KHN wil snelle opening horeca en krijgt bijval

Actie -Koninklijke Horeca Nederland (KHN) bood vanmorgen voorafgaand aan het coronadebat de nieuwe horecaroutekaart en petitie aan Tweede Kamerleden aan. Met deze actie wil KHN duidelijk maken dat de horeca op een veilige en verantwoorde manier open kan en daar nog deze week duidelijkheid over wil. KHN riep voorafgaand aan het debat het kabinet op per direct versoepelingen voor de...

Lees berichtStudenten organiseren Colourfull Lunch voor de horeca

Actie – Studenten van het Horeca & Toerisme College van ROC Midden Nederland hebben met een lunch aandacht gevraagd voor de problemen in de horeca. Met de Colourfull Lunch wilden zij de aandacht vestigen op het werken in de horeca in het algemeen en het tekort aan personeel en de horeca-opleidingen in het bijzonder.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid