Utrecht wil heropening horeca op drie locaties gaan testen


Corona – Utrecht wil bij drie horecabedrijven testen hoe deze locaties veilig open kunnen na de huidige lockdown. Het gaat om een restaurant met alleen zitplaatsen, een restaurant met bar en een fastfoodrestaurant.

Initiatiefnemers zijn de lokale afdeling van Koninklijke Horeca Nederland en de GGD. Ook burgemeester Sharon Dijksma is voorstander van de test. Op Radio 1 Journaal gaf zij aan dat een lockdown op dit moment noodzakelijk is, maar dat je ook moet kijken naar heropening. Horecaondernemers hebben wat dat betreft behoefte aan perspectief. Bedoeling is dat de ervaringen in Utrecht worden gedeeld met andere gemeenten, zodat van de lessen in de domstad kan worden geleerd. Als Utrecht groen licht krijgt vanuit ‘Den Haag’ zou de test met twee weken  kunnen beginnen.

Bij de test gaat het om aantallen bezoekers die passen bij de grootte van de horecalocatie. Testen van medewerkers en bezoekers maken een belangrijk onderdeel uit van de proef.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

KHN in gesprek met kabinet over routekaart horeca

Horeca - In navolging op het gesprek van afgelopen vrijdag tussen KHN en minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) initieerden minister Grapperhaus, minister De Jonge, minister Van ’t Wout en staatssecretaris Keijzer een afspraak met KHN en MKB-Nederland. In het gesprek werd ingegaan op de huidige – financiële - situatie en werd gekeken via welke route de horeca veilig open zou...

Lees bericht


Horeca ‘opent’ terrassen als signaal naar de politiek

Actiedag – De Nederlandse horeca heeft op een groot aantal plaatsen in het land de terrassen uitgezet, maar hield deze gesloten voor publiek. Het ging om het afgeven van een duidelijk signaal naar de politiek. Daar waar ondernemers de terrassen wel openden voor gasten, werd niet hard opgetreden met een boete, maar met zachte hand gehandhaafd. In Klazienaveen gingen ook enkele...

Lees bericht

Horecabedrijven voeren diverse ludieke acties in gemeenten

Actie – In verschillende gemeenten hebben horecabedrijven ludieke acties gevoerd tegen de coronamaatregelen. Zo organiseerden in Breda tientallen horecaondernemers een picknick om aandacht te vragen voor hun situatie. De actie begon om 12.05 uur omdat het voor de meeste bedrijven ‘5 over 12 is’.

Lees berichtBoze horecaondernemers dreigen dinsdag terrassen te openen

Actie – Regionale afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) willen volgende week dinsdag 2 maart hun terrassen openen. Eet- en drinkgelegenheden moeten hun deuren als gevolg van de coronamaatregelen nog gesloten houden, maar zo’n 65 afdelingen van KHN vinden dat onzinnig voor de buitenruimtes.

Lees bericht

Barry Brand en Angelo Stassen brengen nummer ‘De Kroeg’ uit

Actie – Radiopresentator en entertainer Barry Brand en Angelo Stassen, eigenaar van het Grand Café Cheers in Diemen, brengen samen een nummer uit over de horeca in tijden van corona. Het lied heet De Kroeg, gebaseerd op het bekende nummer Het Dorp van Wim Sonneveld en is een ode aan de lege kroegen in Nederland.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid