Utrechts franchiseduo McDonald’s krijgt internationale onderscheiding


Marijke en Pieter Honing ontvangen de McDonald’s Golden Arch Award

Erkenning - De Utrechtse Franchisenemer Pieter Honing krijgt de allerhoogste onderscheiding van het Amerikaanse McDonald’s hoofdkantoor. Pieter en zijn vrouw hebben de Golden Arch Award ontvangen, een prestigieuze erkenning die iedere twee jaar wordt uitgereikt aan maximaal veertig franchisenemers van over de hele wereld.

Chris Kempczinski, de wereldwijde CEO van McDonald’s, kent de onderscheiding persoonlijk toe aan het ondernemersduo. Zij zullen volgend jaar in Orlando, Florida de prijs in ontvangst nemen. Het Nederlandse directieteam van de restaurantketen kon de Utrechtse ondernemers met het nieuws verrassen. Pieter en Marijke worden geroemd vanwege hun grote betrokkenheid bij hun directe omgeving. Beiden startten in 2012 als franchisenemers toen zij hun eerste restaurant in Dordrecht overnamen. Pieter werkte toen al twintig jaar bij McDonald’s Nederland, waarvan de laatste vijf jaar als directielid.

Coffee with a Cop

In Dordrecht introduceerden ze Coffee with a Cop, een laagdrempelige manier voor Dordtenaren om politieagenten vragen te kunnen stellen en zo wederzijds begrip te vergroten. Ook zetten ze zich in om werknemers en burgers te helpen met schuldenproblematiek en zijn ze al jaren nauw betrokken bij het werk van het Ronald McDonald Kinderfonds. Zo zit Pieter ook in de Raad van Toezicht van het Kinderfonds.

In 2017 verhuisden Pieter en Marijke naar Utrecht waar ze de vijf restaurants van een collega franchisenemer overnamen. Ook in Utrecht blijven ze zich inzetten voor hun directe omgeving. Voor Michèle Boudria, Managing Director McDonald’s Nederland vormt het duo een inspiratiebron voor vele ondernemers vanwege hun onbaatzuchtige betrokkenheid.

Bron: McDonald’s/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsSteeds meer McDonald’s met aparte koerierszone

Formulenieuws - Sinds begin dit jaar verschijnen steeds vaker apart deliverycounters bij vestigingen van McDonald’s. Hoeveel het in Nederland er op dit moment precies zijn weet de woordvoerder niet, ‘maar daar waar het relevant is, kiezen wij ervoor’.

Lees bericht
McDonald’s komt met eigen spaarprogramma

Formulenieuws – McDonald’s komt met een eigen spaarprogramma en introduceert MyMcDonald’s. Klanten kunnen bij elke bestelling digitaal punten sparen, die in te wisselen zijn voor gratis producten. De lancering van het spaarprogramma is de volgende stap in een reeks van innovaties in de digitale klantstrategie van McDonald’s.

Lees bericht

McDonald’s komt tijdelijk met plantaardige burger McPlant

Formulenieuws – McDonald’s introduceert tijdelijk de plantaardige burger McPlant. Het rundvleesalternatief van de hamburgerketen is gemaakt met Beyond Meat en gericht op flexitariërs die interesse hebben in plantaardige producten. De McPlant is vanaf vandaag tot en met 1 november beschikbaar in vrijwel alle Nederlandse restaurants. 

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid