Utrechts franchiseduo McDonald’s krijgt internationale onderscheiding


Marijke en Pieter Honing ontvangen de McDonald’s Golden Arch Award

Erkenning - De Utrechtse Franchisenemer Pieter Honing krijgt de allerhoogste onderscheiding van het Amerikaanse McDonald’s hoofdkantoor. Pieter en zijn vrouw hebben de Golden Arch Award ontvangen, een prestigieuze erkenning die iedere twee jaar wordt uitgereikt aan maximaal veertig franchisenemers van over de hele wereld.

Chris Kempczinski, de wereldwijde CEO van McDonald’s, kent de onderscheiding persoonlijk toe aan het ondernemersduo. Zij zullen volgend jaar in Orlando, Florida de prijs in ontvangst nemen. Het Nederlandse directieteam van de restaurantketen kon de Utrechtse ondernemers met het nieuws verrassen. Pieter en Marijke worden geroemd vanwege hun grote betrokkenheid bij hun directe omgeving. Beiden startten in 2012 als franchisenemers toen zij hun eerste restaurant in Dordrecht overnamen. Pieter werkte toen al twintig jaar bij McDonald’s Nederland, waarvan de laatste vijf jaar als directielid.

Coffee with a Cop

In Dordrecht introduceerden ze Coffee with a Cop, een laagdrempelige manier voor Dordtenaren om politieagenten vragen te kunnen stellen en zo wederzijds begrip te vergroten. Ook zetten ze zich in om werknemers en burgers te helpen met schuldenproblematiek en zijn ze al jaren nauw betrokken bij het werk van het Ronald McDonald Kinderfonds. Zo zit Pieter ook in de Raad van Toezicht van het Kinderfonds.

In 2017 verhuisden Pieter en Marijke naar Utrecht waar ze de vijf restaurants van een collega franchisenemer overnamen. Ook in Utrecht blijven ze zich inzetten voor hun directe omgeving. Voor Michèle Boudria, Managing Director McDonald’s Nederland vormt het duo een inspiratiebron voor vele ondernemers vanwege hun onbaatzuchtige betrokkenheid.

Bron: McDonald’s/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsSwijtink (McDonald’s) en Slootweg (Bidfood) in bestuur FSIN

Benoeming - Het FoodService Instituut Nederland (FSIN) heeft twee nieuwe bestuursleden benoemd in het bestuur. Het zijn Annemarie Swijtink van McDonald’s Nederland en Dick Slootweg van Bidfood. Zij vervangen de vertrokken bestuursleden Henri Froeling (Vital Food Group) en Freek van Beek (Lekkerland Nederland). Het bestuur onder leiding van voorzitter Walter Seib van HMSHost is nu weer voltallig.

Lees bericht

Naar een gezonder voedselaanbod, ook out-of-home

Congres - Wat is nodig om het voedselaanbod voor consumptie buitenshuis te verbeteren en hoe kan de Nationale Aanpak Productverbetering (NAPV) daaraan bijdragen? Tijdens de inspiratiesessie ‘NAPV voor out-of-home en kant-en-klaar’ op 28 november, boog een dertigtal praktijkdeskundigen zich samen met experts van het RIVM en het Voedingscentrum over dit vraagstuk.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid