Valora Food Service Duitsland vergroot slagkracht management


De BackWerk-locatie op Utrecht CS, die in samenwerking met HMSHost is opgezet

Benoeming –  Valora Food Service Duitsland, het moederbedrijf van onder andere de BackWerk-formule, breidt het management uit met twee nieuwe leden. Dick de Vilder treedt toe en krijgt de algehele verantwoordelijkheid voor de BackWerk formule en Angelo Mans zal verantwoordelijk worden voor alle product gerelateerde zaken, van productontwikkeling tot supply chain management.

De benoeming moet de businessunit meer slagkracht geven, zo laat Valora weten. De businessunit Food Service Duitsland bundelt de activiteiten van Valora op de Duitse, Oostenrijkse en Nederlandse markt. De portefeuille omvat de formules Ditsch en BackWerk en, sinds afgelopen november, de overgenomen formule Back-Factory, die op termijn naar de BackWerk formule zal worden getransformeerd. Met deze drie formules is Valora aanwezig op circa 620 locaties.

Integratie

Valora Food Service Duitsland breidt haar managementteam uit om de integratie van Back-Factory in BackWerk te bespoedigen en de positie van de keten als verse foodservice formule te versterken. Dick de Vilder zal het nieuwe hoofd van BackWerk worden. Als voormalig directeur van BackWerk Nederland introduceerde Dick de Vilder het format 7 jaar geleden in Nederland en heeft het sindsdien gestaag uitgebouwd. Inmiddels zijn er op de Nederlandse markt ruim 40 BackWerk vestigingen, waaronder enkele op de Nederlandse treinstations. De Nederlandse BackWerk vestigingen vormen met hun moderne concept tevens de basis voor de strategische ontwikkeling van de formule in Duitsland en Oostenrijk.

La Place

Productontwikkeling speelt in het format van BackWerk een belangrijke rol. Om die reden wordt Angelo Mans benoemd in het directieteam. Mans is lange tijd werkzaam geweest bij de Nederlandse restaurantketen LaPlace en sinds twee jaar hoofd Product Management bij Valora Food Service Duitsland. Als lid van de Raad van Bestuur zal hij nu verantwoordelijk zijn voor het hele proces, van productontwikkeling tot supply chain management. "Wij zijn ervan overtuigd dat wij met de aanstelling van Dick de Vilder en Angelo Mans als bewezen deskundigen de Raad van Bestuur nog meer slagkracht ontwikkelen", aldus Karl Brauckmann, Managing Director van Valora Food Service Duitsland.

Bron: Valora/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Moederbedrijf BackWERK neemt Duits Frittenwerk over

Buitenland – Valora, het moederbedrijf van BackWERK, neemt in Duitsland het horecaconcept Frittenwerk over. Het is de eerste stap die Valora zet in het snel groeiende fastcasualsegment. Valora is voornamelijk actief is met horecaconcepten die zich richten op afhalen.

Lees bericht


La Place breidt thuisbezorging uit met Uber Eats

Formulenieuws – Na Thuisbezorgd.nl gaat La Place de thuisbezorging verder uitbreiden met Uber Eats. Voortaan is het mogelijk om alle producten en gerechten van La Place via het online bestelplatform Ubereats.com of de Uber Eats-app thuisbezorgd te krijgen.

Lees bericht

NS start campagne voor herbruikbare bekers

Reizigersshop - Minder koffiebekers op de stations, dat is het doel van de campagne die NS samen met Milieu Centraal en 30 ondernemers op station Utrecht Centraal maandag is gestart. Gezamenlijk gaan zij reizigers aanzetten een herbruikbare beker mee te nemen.

Lees berichtBackWERK en Lekkerland verlengen samenwerking

Samenwerking – Ook de komende jaren worden de bakery-cafe’s van backWERK bevoorraad door Lekkerland Nederland. Beide partijen hebben de samenwerking per april 2022 verlengd. De focus komt te liggen op verdere groei van de bakkerijketen.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid