Valora komt met houten, onbemand gemaksconcept


De houten avec-box van Valora

Buitenland – Valora, de groep waaronder ook bakkerijformule BackWERK valt, is in Zwitserland op diverse plaatsen actief met 24/7 onbemande winkelconcepten. De nieuwste onbemande locatie onder de naam ‘avec-box’ opent in Oberohringen bij Winterthur, een uitvoering in hout.

Valora heeft al enkele avec-boxen staan in Zwitserland. Veelal zijn deze in een opvallende roze kleur uitgevoerd en van metaal. Het avec-model kent ook vaste locaties. De kassavrije avec-box in Oberohringen (gemeente Seuzach, kanton Zürich), die vanaf 22 december 2021 open gaat, is echter een innovatieve houten kist. Met 24 vierkante meter is het iets kleiner dan de vorige roze avec-box, die Valora momenteel exploiteert in Arlesheim (Kanton Basel Landschaft) en Urdorf (Kanton Zürich).

Dorpswinkel

In Oberohringen wordt de avec-box voor het eerst ingezet op een locatie direct tussen een woonwijk en een industrieterrein waar verder ook geen gemaksaanbod is. De avec-doos moet op die plaats functioneren als een dorpswinkel die alledaagse artikelen verkoopt. Valora ziet in dergelijke locaties potentieel voor de verdere uitrol van de kassaloze gemaksoplossing. De locaties kunnen onbemand opereren, maar ook deels bemand. Sommige locaties kennen wel een personele bezetting op de drukke dagen van de week.

Avec-app

Klanten krijgen toegang tot de avec-box via de avec-app. Ook het betalen loopt via deze app. Feitelijk is het de persoonlijke sleutel van de klant om toegang te krijgen tot de avec-box, waarmee hij 24 uur per dag zeven dagen per week kan winkelen. De kassavrije avec-box biedt een beproefd assortiment gemaksproducten, waaronder vers voedsel om onderweg te eten, alledaagse etenswaren en de belangrijkste huishoudelijke producten.

Bron: Valora/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Moederbedrijf BackWERK neemt Duits Frittenwerk over

Buitenland – Valora, het moederbedrijf van BackWERK, neemt in Duitsland het horecaconcept Frittenwerk over. Het is de eerste stap die Valora zet in het snel groeiende fastcasualsegment. Valora is voornamelijk actief is met horecaconcepten die zich richten op afhalen.

Lees bericht


Valora Food Service Duitsland vergroot slagkracht management

Benoeming –  Valora Food Service Duitsland, het moederbedrijf van onder andere de BackWerk-formule, breidt het management uit met twee nieuwe leden. Dick de Vilder treedt toe en krijgt de algehele verantwoordelijkheid voor de BackWerk formule en Angelo Mans zal verantwoordelijk worden voor alle product gerelateerde zaken, van productontwikkeling tot supply chain management.

Lees bericht


BackWERK en Lekkerland verlengen samenwerking

Samenwerking – Ook de komende jaren worden de bakery-cafe’s van backWERK bevoorraad door Lekkerland Nederland. Beide partijen hebben de samenwerking per april 2022 verlengd. De focus komt te liggen op verdere groei van de bakkerijketen.

Lees bericht


© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid