Van der Valk Amersfoort test onbemande shop Marquet


Hotels – Als antwoord op de groeiende vraag naar onbemande minimarkt-concepten binnen hotels, kantoren en bedrijven is Marquet gestart. Het concept, dat ontwikkeld is door Chris Marbus van het vendingconcept Quiosk bij voornamelijk tankstations, draait momenteel als pilot bij de hotelgroep Van der Valk in Amersfoort.

Het hotel in Amersfoort is tijdens de coronaperiode drastisch verbouwd. Onderdeel van die verbouwing is het onbemande shopconcept Marquet geweest. Tegenover de hotellobby is een ruimte gecreëerd waar gasten van het hotel en het restaurant eten en drinken kunnen halen voor onderweg. Het assortiment is beperkt, maar voldoet voor de reiziger met snelle trek of die op pad gaat met fiets of auto, of die iets zoekt voor de hotelkamer. In het assortiment belegde en voorverpakte broodjes, zoetwaren zoals Mars-sen en chips, maar ook een biertje voor op de hotelkamer bijvoorbeeld.

Test

Voor Van der Valk en Marbus is de locatie bij Van der Valk een test. “We moeten eerst kijken hoe het concept onder normale omstandigheden functioneert. We zijn nu door de coronamaatregelen nog steeds niet in een normale situatie, maar dat het een antwoord gaat zijn op de nieuwe situatie, daarvan zijn we overtuigd,” aldus Marbus.

Laagdrempelig

Overige Van der Valk-locaties, maar ook zelfstandige bedrijven hebben inmiddels belangstelling getoond. Marbus: “Het concept is niet alleen bedoeld voor hotels, maar we zijn ook bezig met experiencebedrijven en twee bouwmaterialenzaken. Heel nadrukkelijk zien we een potentieel bij bedrijven met een eindbaas, die service willen aanbieden, maar die niet duizenden euro’s willen investeren in een afdeling met allerhande foodproducten. We hebben daarom een eenvoudige scanzuil, gecombineerd met een eenvoudig betaalsysteem. Alles is bewust laagdrempelig gehouden, zodat we een snelle organische groei kunnen doormaken.”

(Binnenkort meer over Marquet in de nieuwste uitgave van @FoodClicks. Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement)

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Omzet horeca nagenoeg gelijk in vierde kwartaal

Analyse - In 2023 heeft de horeca 13,2 procent meer omgezet dan in 2022. Ook in het vierde kwartaal steeg de omzet, zij het licht met 0,1 procent ten opzichte van het derde kwartaal. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) daalde in het laatste kwartaal van 2023 wel met 0,6 procent, zo meldt het CBS.

Lees bericht


Meerjarige samenwerking Quality Lodgings en Mastercard

Hotels – Quality Lodgings laat weten een meerjarige samenwerking te hebben afgesloten met Mastercard. Als verzameling van meer dan 110 onafhankelijke kwaliteitshotels in Europa voegt Quality Lodgings nieuwe reis- en culinaire ervaringen toe aan priceless.com, beschikbaar voor Mastercard-kaarthouders.

Lees bericht

Ramzy Group gaat samenwerken met Royal Swinkels

Samenwerking - De Ramzy Group en Royal Swinkels Family Brewers gaan samenwerken. De bierbrouwer uit Brabant versterkt hiermee haar positie in de hoofdstad. De Ramzy Group exploiteert in Amsterdam 35 bars, restaurants en hotels en is daarmee een gevestigde speler binnen de Amsterdamse hospitalitysector. Deze samenwerking legt tevens de basis voor verdere Amsterdamse groei van de Ramzy Group.

Lees bericht

Dunkin’ lanceert ‘smartfridge koffie en donuts station’

Shopconcept – Koffie- en donutconcept Dunkin’ presenteert samen met Selecta, Alpro en Monin ‘De World of Dunkin’, een volgens het bedrijf ‘slimme verkoopoplossing met koffie, ijsdranken, Dunkin’ donuts, merchandise en andere producten’. De eerste units zijn reeds ontwikkeld en de primeur is voor Hotel Gorinchem van Van der Valk International, de belangrijkste belanghebbende in Dunkin’.

Lees bericht


Spaanse vakbeurs Alimentaria&Hostelco verwacht 15% groei

Vakbeurzen - Alimentaria&Hostelco, vakbeurs voor de sectoren voeding, dranken, foodservice en horeca-apparatuur, keert van 18 tot en met 21 maart 2024 terug naar de Gran Vía van Fira de Barcelona. De beurs toont een lijst van 900 internationale exposanten uit meer dan 60 landen.

Lees bericht

De Pindakaaswinkel komt met eigen dispenser

Introductie – Na anderhalf jaar ontwikkelen is De Pindakaaswinkel er in geslaagd een dispenser te ontwikkelen voor hotels en bedrijfsrestaurants. Pindakaas laat zich moeilijk door een dispenser verpompen vanwege de dikte van het product.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid