Van der Valk en Alpro samen aan de slag met plantaardige zuivel


V.l.n.r.: Rogier de Jong (Saleslead Out of Home Alpro), Rene van de Cruijssem (Commercieel directeur Alpro), Nick Wohrmann (Inkoop Van der Valk) & Rick Luiten (Familie Van der Valk)

Duurzaamheid - Van der Valk Hotels en Alpro Nederland slaan de handen ineen om de gasten van 67 hotels in Nederland, België en Duitsland te stimuleren vaker voor vaker voor plantaardige voeding te kiezen. Voortaan biedt de hotelketen bij de ontbijtbuffetten en bij hun koffiespecialiteiten plantaardige drinks en alternatieven voor eetzuivel.

Ook worden er tientallen restaurants, waaronder de in 2020 na faillissement overgenomen Vapiano locaties in Europa, voorzien van plantaardige producten. Hiermee wil het familiebedrijf het eenvoudiger maken voor gasten een duurzame en bewuste keuze te maken.

Verbreding

Duurzaamheid staat bij Van der Valk hoog in het vaandel. Meer dan de helft van de hotels heeft inmiddels een Green key (goud) certificaat, het grootste duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische en recreatieve branche in Nederland. Nick Wohrmann, verantwoordelijk voor Inkoop Van der Valk: ‘’Met Alpro hebben we een partnership gesloten omdat wij in de markt een toenemende vraag zien van plantaardige voeding. Daarnaast willen wij met ons familiebedrijf ook onze ecologische footprint verlagen.’’

Bron: Alpro/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Toos van der Valk lanceert nieuwe TOOS Rosé

Introductie – Onlangs vond de lancering van de nieuwe TOOS Rosé plaats. Deze lancering werd gevierd in de tuin van Toos in Nuland in aanwezigheid van een aantal kleinkinderen van Toos van der Valk. Het is de tweede keer dat er een TOOS Rosé wordt uitgebracht.

Lees berichtVan der Valk Amersfoort test onbemande shop Marquet

Hotels – Als antwoord op de groeiende vraag naar onbemande minimarkt-concepten binnen hotels, kantoren en bedrijven is Marquet gestart. Het concept, dat ontwikkeld is door Chris Marbus van het vendingconcept Quiosk bij voornamelijk tankstations, draait momenteel als pilot bij de hotelgroep Van der Valk in Amersfoort.

Lees berichtEuropees Parlement verwerpt ‘plantaardige zuivelcensuur’

Regelgeving - Het Europees Parlement heeft amendement 171 ingetrokken, waardoor zuivelbenamingen in combinatie met de term plantaardig op verpakkingen niet worden verboden. Een petitie van ProVeg International om deze ‘censuur van plantaardige zuivel’ tegen te gaan werd door bijna een half miljoen consumenten ondertekend.

Lees bericht

Alpro zoekt Europese steun in verzet tegen ‘plantaardige beperkingen’

Oproep – In maart bespreken de Raad, het Europese Parlement en de Europese Commissie een mogelijk verbod in Europa op het gebruik van bepaalde uitdrukkingen om plantaardige alternatieven voor zuivel te benoemen zoals “alternatief voor yoghurt”, “bevat geen melk” of termen als “romig”. Dit verbod staat beter bekend als “amendement 171”.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid