Van der Valk en Alpro samen aan de slag met plantaardige zuivel


V.l.n.r.: Rogier de Jong (Saleslead Out of Home Alpro), Rene van de Cruijssem (Commercieel directeur Alpro), Nick Wohrmann (Inkoop Van der Valk) & Rick Luiten (Familie Van der Valk)

Duurzaamheid - Van der Valk Hotels en Alpro Nederland slaan de handen ineen om de gasten van 67 hotels in Nederland, België en Duitsland te stimuleren vaker voor vaker voor plantaardige voeding te kiezen. Voortaan biedt de hotelketen bij de ontbijtbuffetten en bij hun koffiespecialiteiten plantaardige drinks en alternatieven voor eetzuivel.

Ook worden er tientallen restaurants, waaronder de in 2020 na faillissement overgenomen Vapiano locaties in Europa, voorzien van plantaardige producten. Hiermee wil het familiebedrijf het eenvoudiger maken voor gasten een duurzame en bewuste keuze te maken.

Verbreding

Duurzaamheid staat bij Van der Valk hoog in het vaandel. Meer dan de helft van de hotels heeft inmiddels een Green key (goud) certificaat, het grootste duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische en recreatieve branche in Nederland. Nick Wohrmann, verantwoordelijk voor Inkoop Van der Valk: ‘’Met Alpro hebben we een partnership gesloten omdat wij in de markt een toenemende vraag zien van plantaardige voeding. Daarnaast willen wij met ons familiebedrijf ook onze ecologische footprint verlagen.’’

Bron: Alpro/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Europees Parlement verwerpt ‘plantaardige zuivelcensuur’

Regelgeving - Het Europees Parlement heeft amendement 171 ingetrokken, waardoor zuivelbenamingen in combinatie met de term plantaardig op verpakkingen niet worden verboden. Een petitie van ProVeg International om deze ‘censuur van plantaardige zuivel’ tegen te gaan werd door bijna een half miljoen consumenten ondertekend.

Lees bericht


Alpro zoekt Europese steun in verzet tegen ‘plantaardige beperkingen’

Oproep – In maart bespreken de Raad, het Europese Parlement en de Europese Commissie een mogelijk verbod in Europa op het gebruik van bepaalde uitdrukkingen om plantaardige alternatieven voor zuivel te benoemen zoals “alternatief voor yoghurt”, “bevat geen melk” of termen als “romig”. Dit verbod staat beter bekend als “amendement 171”.

Lees bericht


Van der Valk hotels starten met kerst-menuboxen

Hotels – Een aantal Van der valk hotels heeft de handen ineen geslagen en start met het bezorgen van kerst menuboxen aan huis. Door de samenwerking is er een landelijk netwerk en kan iedere Nederlander via www.valkculinair.nl een vijfgangen kerstmaaltijd laten bezorgen.

Lees bericht


© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid