Van Gelder neemt horecaleverancier Vers Select over


Kees Mourits (l) van Vers Select en Gerrit van Gelder van AGF-groothandel Van Gelder

Overname - Van Gelder groente & fruit heeft per 1 oktober de AGF horecagroothandel Vers Select uit Oud-Beijerland overgenomen. De positie van Van Gelder als AGF-groothandel voor de foodservice wordt door de overname aanzienlijk versterkt.

De voormalige eigenaar van Vers Select, Kees Mourits, heeft de overstap ook gemaakt en gaat de rol van accountmanager op zich nemen. Naast dat alle klanten van Vers Select nu geleverd krijgen door Van Gelder zijn ook de medewerkers verhuisd naar het hoofdkantoor in Ridderkerk.

Uitgebreider assortiment

Door deze overname krijgen klanten van Vers Select toegang tot een uitgebreider assortiment groenten en fruit, dat Van Gelder te bieden heeft. Tevens biedt Van Gelder een landelijke dekking en een sterke logistieke infrastructuur aan. Gerrit van Gelder, algemeen directeur van Van Gelder groente & fruit, zegt hierover: “De overname van Vers Select past perfect in onze strategie om onze klanten te voorzien van de verste en beste kwaliteit groenten en fruit, zodat we samen Nederland een stukje gezonder kunnen maken.”

Landelijk

Kees Mourits voegt hieraan toe: “Ik ben verheugd om deel uit te maken van het Van Gelder-team en kijk ernaar uit om onze klanten te blijven ondersteunen. De mogelijkheden om grote en kleine klanten landelijk te kunnen bedienen maakt me ontzettend enthousiast.”

Bron: Van Gelder/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Sligro en De Buik gaan in de Randstad samenwerken

Samenwerking – Platform De Buik en Sligro slaan de handen ineen. Vanaf september gaan de groothandel uit Veghel en het culinaire platform samenwerken. Doel is om gezamenlijk de lokale foodcultuur verder vooruit te helpen middels verkiezingen en content.

Lees bericht


Pannenkoekenrestaurants doen het goed

Analyse - Pannenkoekenrestaurants in Nederland doen het goed . Door een efficiënte bedrijfsvoering, aantrekkelijke prijsstelling en gunstige locaties, weten zij blijvend mensen te trekken. Bovendien lijken personeelstekorten in deze branche niet aan de orde te zijn. Dat meldt ABN Amro in een analyse van de leisuremarkt.

Lees bericht

Dineren met ‘Le Petit Chef’ in Brasserie De Roode Leeuw

Horecaconcept – Amsterdam is een nieuw culinair concept rijker met ‘Le Petit Chef’ in Brasserie De Roode Leeuw.  Deze unieke dinershow combineert culinaire hoogstandjes met een verfijnde 3D-cinema. Na shows in onder andere Parijs, Londen en New York, is Amsterdam de volgende locatie waar mensen de show kunnen gaan zien.

Lees bericht

ING Research: ‘Hand op de knip in horeca is tijdelijk’

Analyse – Ondanks dat de Nederlandse economie fors groeit, was de consument voorzichtig met het uitgeven van geld. Voor een deel is dat volgens ING Research te verklaren door de hoge inflatieperceptie bij de consument, maar ook het slechte weer speelde een rol. Vooral voor de horeca. De ontwikkelingen zijn in ieder geval tijdelijk. Over de tweede helft van het jaar...

Lees bericht


Verkoop vleesvervangers cateraars en horeca verdubbeld

Analyse - Plantaardige zuivel en vleesvervangers zijn in de afgelopen twee jaar fors gegroeid binnen foodservice. De totale verkoop van vleesvervangers aan catering en horeca is in twee jaar tijd meer dan verdubbeld, zo laat ProVeg Nederland weten op basis van cijfers van Foodstep. Met name zuivel werd minder verkocht.

Lees bericht

Van Gelder sluit groentespeciaalzaak de Versmarkt

Versmarkt - Na bijna 50 jaar sluit Van Gelder de eigen groentespeciaalzaak de Versmarkt in Ridderkerk. De sluiting markeert het einde van een tijdperk voor dé groentezaak. Dankzij de groentezaak kon Van Gelder een halve eeuw geleden beginnen met het leveren aan een drietal horecaklanten.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid