Van Geloven opent nieuwe fabriekshal in Maastricht


Cora van Mora opent met enkele directieleden van Van Geloven waar onder (CEO Jan Aaltzen Linde, en fabrieksdirecteur Madelon Hermes midden op foto) de nieuwe fabriekshal

Industrie – Snackfabrikant Van Geloven opent vandaag in Maastricht een nieuwe fabriekshal om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar snacks in de Benelux en om moederbedrijf McCain Foods te kunnen voorzien van kaassnacks voor haar out-of-home klanten zoals internationale fastfoodketens.

In de Limburgse fabriek rollen dagelijks meer dan een miljoen kroketten, frikandellen, bitterballen, smulrollen, kipproducten en bami- en nasisnacks van de band. Maar in de nieuwe productiehal die vandaag is geopend zijn dat uitsluitend kaassnacks. De snacks die van de huidige band rollen zijn overwegend voor het merk Mora, maar ook voor andere labels van Van Geloven.

Ook in vegetarisch groeit Van Geloven. Jan Aaltzen Linde, CEO van Van Geloven: ‘Onze groei voor de komende jaren zit voor een groot deel in vleesvrije concepten voor onze diverse merken. Daarin zijn we al heel succesvol en zullen we met de opening van deze fabriekshal nog meer op innoveren en produceren. We zijn een ambitieus bedrijf en ons doel is dan ook om op korte termijn bijvoorbeeld 50% marktaandeel te hebben met Mora in retail op de Benelux-snackmarkt.’

McCain Europa

Naast productie voor de buurlanden produceert Van Geloven ook voor het moederbedrijf McCain Foods. Het bedrijf is sinds vijf jaar onderdeel van deze multinational in vooral aardappelproducten. McCain heeft de fabriek in Maastricht aangewezen als groeilocatie om haar markt verder uit te bouwen in Europa. De high speed lijnen zullen straks overwegend kaassnacks zoals Chili Cheese Nuggets en mozzarella sticks produceren en kunnen 3x zo veel maken vergeleken met de huidige standaard.

Bron: Van Geloven/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Van Geloven opent nieuwe fabriek in Maastricht

Snacks - Snackfabrikant Van Geloven opent 8 oktober de nieuwe fabriekshal in Maastricht. De uitbreiding is nodig om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar snacks in de Benelux en om moederbedrijf McCain Foods te kunnen voorzien van innovatieve kaassnacks voor haar out-of-home klanten zoals de bekende internationale fastfoodketens.

Lees berichtVan Geloven gaat fors investeren in uitbreiden vega-assortiment

Interview – De kans is groot dat rond 2025 de helft van de omzet van snackfabrikant Van Geloven vegetarische producten betreft. De afzet ontwikkelt zich voorspoedig, met name door de groeiende groep flexitariërs. CEO Jan Aaltzen Linde gaat de komende jaren daarom fors investeren in het uitbreiden van het vega-assortiment, want met vegetarische producten is nog een wereld te winnen.

Lees bericht

Peter Doodeman lid RVC Plukon Food Group

Benoeming – Peter Doodeman, tot eind vorig jaar ceo van snackfabrikant Van Geloven, is per 1 juli toegetreden tot de raad van commissarissen van Plukon Food Group. Doodeman had al commissariaten bij de bedrijven Ahrend, Menken Keuken en Towerbrook.

Lees bericht


Pure Ingredients wint geding over frikandelburger

Uitspraak – Pure Ingredients, de fabrikant van de frikandelburger, heeft de rechtszaak, die Burger King Corporation, het moederbedrijf van Burger King, tegen het bedrijf had aangespannen, gewonnen. De rechter heeft geoordeeld dat de frikandelburger van Pure Ingredients geen kopie is van de FreaKINGdel, die sinds enige tijd bij de hamburgerketen verkrijgbaar is.

Lees bericht

Cafetariaketen Family start jaar vegetarisch

Formulenieuws – Cafetariaformule Family zet in het eerste kwartaal het vegetarisch genieten centraal. Family wil op die manier laten zien dat de formule inmiddels een breed aanbod vegetarische producten heeft, maar ook omdat vegetarische snacks aan een opmars bezig zijn. Een heel kwartaal alle acties gericht op vegetarische producten, dat is misschien even wennen voor de cafetaria, vindt ook de formule...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid