Van Lanschot neemt belang in Market Food Group
Broodbakkerij – Van Lanschot heeft op 1 juli overeenstemming bereikt over het verwerven van een minderheidsbelang in Market Food Group, gevestigd in Bunschoten-Spakenburg. Onder de Market Food Group, vallen de franchisefromules ’t Stoepje en de bakkerijformule Le Perron. Dat is woensdag bekend gemaakt. Door de participatie van Van Lanschot Participaties krijgt het bedrijf meer mogelijkheden te groeien. Market Food Group realiseerde het afgelopen jaar een consumentenomzet van 105 miljoen euro. Market Food Group (MFG) is een belangrijke speler in de Nederlandse brood- en banketbakkerij. Le Perron is een biologische en duurzame franchiseformule, actief op zo’n 50 locaties. Sinds 1979 is MFG actief op de markt met de bekende formule ’t Stoepje. Het marktconcept is gegroeid naar 130 franchisenemers, die op meer dan 600 locaties zijn te vinden. Van Lanschot Participaties investeert in goed geleide Nederlandse ondernemingen met een sterke marktpositie en een overtuigende groeistrategie. De deelneming van Van Lanschot moet nog worden goedgekeurd door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Bron: @FoodClicks
Broodbakkerij – Van Lanschot heeft op 1 juli overeenstemming bereikt over het verwerven van een minderheidsbelang in Market Food Group, gevestigd in Bunschoten-Spakenburg. Onder de Market Food Group, vallen de franchisefromules ’t Stoepje en de bakkerijformule Le Perron. Dat is woensdag bekend gemaakt. Door de participatie van Van Lanschot Participaties krijgt het bedrijf meer mogelijkheden te groeien. Market Food Group realiseerde het afgelopen jaar een consumentenomzet van 105 miljoen euro. Market Food Group (MFG) is een belangrijke speler in de Nederlandse brood- en banketbakkerij. Le Perron is een biologische en duurzame franchiseformule, actief op zo’n 50 locaties. Sinds 1979 is MFG actief op de markt met de bekende formule ’t Stoepje. Het marktconcept is gegroeid naar 130 franchisenemers, die op meer dan 600 locaties zijn te vinden. Van Lanschot Participaties investeert in goed geleide Nederlandse ondernemingen met een sterke marktpositie en een overtuigende groeistrategie. De deelneming van Van Lanschot moet nog worden goedgekeurd door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Bakkerij ‘t Kraayennest Top Bakker van het jaar 2023
Verkiezing - Bakkerij ‘t Kraayennest uit Nijmegen is verkozen tot Top Bakker van het jaar 2023. Dit werd woensdag bekend gemaakt op het Bakkersfestijn. Elk jaar reikt Top Bakkers de wisseltrofee uit aan de bakker die het beste scoort op twaalf verschillende onderdelen. Bakkerij ‘t Kraayennest heeft de hoogste score behaald en mag zich een jaar lang Top Bakker van het...
Lees berichtBakker Bart Ede opent met vernieuwend format
Formulenieuws – Anderhalf jaar na een grootscheepse verbouwing, heeft Bakker Bart-ondernemer Ronald van Kolthoorn zijn filiaal aan de Grotestraat in Ede opnieuw verbouwd en aangepast. Belangrijke reden voor de verbouwing was het plaatsen van een extra keukenblok en het bijplaatsen van meer orderkiosken voor een snellere doorstroming in de bakkerij. Dinsdag opende de verbouwde winkel.
Lees berichtDuitsland opent eerste onbemande afhaalbakkerij
Buitenland - In Neubrandenburg in Duitsland is een volledig autonome bakkerijlocatie geopend. Naar verluidt zou de Lila Bäcker de eerste onbemande afhaalbakkerij zijn bij onze oosterburen. De winkel is vooralsnog een testlocatie.
Lees berichtBakery Café Kottier wordt Trumpi Time XL
Lunchroom – Trumpi Time, de lunchroomformule van voormalig tankstationhouder Trumpi in Breda, krijgt een derde locatie. De locatie komt op de plaats waar Bakery Café Kottier is gevestigd. Vanwege de oppervlakte van de locatie gaat het een Trumpi Time XL worden.
Lees berichtWarme bakkers bakken zich arm
Bakkerij – De bakkers in Nederland maken zich grote zorgen over de stijgende energieprijzen en de inkoopprijzen van hun grondstoffen. De kostenstijgingen zijn van een zodanig niveau, dat forse prijsverhogingen nodig zijn, maar deze niet meer volledig zijn door te berekenen aan de klanten, zo laten veel bakkerijbedrijven weten. En het probleem doet zich niet alleen voor bij de warme bakkers....
Lees bericht