Van Loon Group en Q-group gaan krachten bundelen
Samenwerking - Van Loon Group en Q-group slaan de handen ineen. Door gebruik te maken van elkaars kennis en ervaring in vlees en convenience producten voor foodservice en retail kunnen zij beter inspelen op de snel veranderende vraag van de markt. Beide bedrijven verwachten gezamenlijk ook sneller te kunnen groeien in de Benelux.
Het Oost-Vlaamse Q-group van de familie De Bruycker is in 50 jaar uitgegroeid tot een toonaangevende speler voor de foodservice in België. Q-group verzorgt de verkoop, productie en distributie van verse vleesproducten, charcuterie en vleesvervangers aan meer dan 2000 grootkeukens. Van Loon Group, van oorsprong een Brabants familiebedrijf, is marktleider in vlees en convenience. Het bedrijf levert aan retail en foodservice.
Geleidelijk
Van Loon Group neemt de aandelen van Q-group geleidelijk over. Van Loon start dus als minderheidsaandeelhouder en neemt het bedrijf in vijf jaar tijd volledig over. De directie en het management van Q-group, evenals de actieve aandeelhouders van de familie De Bruycker, blijven zelfstandig opereren.
Deze internationale samenwerking is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de twee familiebedrijven die beide recent hun 50-jarig jubileum vierden. Guy de Bruycker, uitvoerend voorzitter Q-group: “We mogen niet blind zijn voor de uitdagingen welke op ons afkomen. Door de intensieve samenwerking met een grote speler als Van Loon Group kunnen we ons traject van verdere professionalisering sneller en efficiënter realiseren.” Erik van Loon, eigenaar en voorzitter Raad van Commissarissen Van Loon Group over de overname: ”Van Loon Group gelooft in de capaciteiten van Q-group en haar medewerkers en ziet de toekomst vol vertrouwen tegemoet. Met deze samenwerking zijn wij in staat een mooie positie op de Belgische foodservice markt te verwerven.
Mededingingsautoriteit
De beoogde transactie zal naar verwachting in de komende maanden worden afgerond, onder voorbehoud van goedkeuring door de Belgische mededingingsautoriteit. Over de financiële details van deze samenwerking worden geen mededelingen gedaan.
Bron: Van Loon/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
‘Nederland koploper in gezonde vlees- en zuivelvervangers’
Onderzoek – Nederlandse vleesvervangers en plantaardige melk hebben gemiddeld een gezondere samenstelling dan die uit andere landen. Dit blijkt uit onderzoek van ProVeg International, waarin Nederlandse alternatieven voor vlees en zuivel werden vergeleken met vervangers uit tien andere landen.
Lees bericht100e SPAR locatie met FoodClub opent in Giesbeek
Formulenieuws – Volgende week opent SPAR de 100e SPAR locatie met FoodClub. “De 100 vestigingen zijn binnen een tijdsbestek van slechts één jaar geopend,” aldus John van der Ent, CEO van SPAR Nederland. De locatie opent in Giesbeek.
Lees berichtJubileumeditie Sial realiseert recordgroei van 8% in bezoek
Vakbeurzen - Meer dan 285.000 professionals uit de hele wereld, die 7.500 exposanten konden bezoeken uit 127 landen op meer dan 270.000 m² beursoppervlakte. De beurs kende een recordgroei van 8% in bezoekers.
Lees berichtSalomon FoodWorld blijft onderdeel van Vion
Convenience – Salomon Foodworld, de foodservicetak van het Nederlandse bedrijf Vion, blijft onderdeel van het vleesbedrijf. Dat is onlangs bekendgemaakt.
Lees berichtColruyt Group neemt Belgische Delitraiteur over
Overname - Colruyt Group heeft deze week een akkoord bereikt om 100% van de aandelen van Delitraiteur over te nemen. Het bedrijf maakt onderdeel uit van de groep Louis Delhaize. Colruyt wil met de overname groeien in het aanbod convenience.
Lees berichtBracamonte Convenient Kitchen koopt StarCuisine
Overname - StarCuisine, de specialist in ultraverse gemaksmaaltijden en foodserviceoplossingen, komt volledig in handen van Bracamonte Convenient Kitchen. De overname betekent een aanzienlijke versterking van Bracamonte in retail en foodservice.
Lees bericht