Van Loon Group wil Bonfait in Denekamp overnemen

Overname – Van Loon Group heeft bekendgemaakt dat de groep het bedrijf Bonfait in Denekamp wil overnemen. Volgens Van Loon zorgt de overname van het bedrijf in koelverse maaltijden een aanzienlijke verbreding in het productaanbod.
Bonfait produceert naast de koelverse maaltijden en maaltijdcomponenten, ook (pasta)salades, soepen en sauzen voor zowel retail en foodservice. Het bedrijf maakt momenteel onderdeel uit van het Duitse Apetito, maar dat bedrijf wil zich meer gaan toeleggen op de markt van diepvriesmaaltijden.
Voor Van Loon Group is de overname een strategische keuze om verder te investeren in verbreding van haar productaanbod. Naast de markt van vlees, vleesproducten en vleesvervangers stapt van Loon Group met Bonfait in de nationale en internationale markt van koelverse maaltijden en maaltijdcomponenten. Bonfait wordt een zelfstandige divisie binnen de groep.“Een aparte divisie voor maaltijden is voor ons de volgende stap om duurzaam te blijven groeien en ontwikkelen. Ook in deze markt gaan we onze rol als ketenregisseur invulling geven”, aldus Erik van Loon, bestuursvoorzitter Van Loon Group.
De voorgenomen overname is nog onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en advies van de ondernemingsraden van Van Loon Group en Bonfait.
Onder de Van Loon Group behoren de bedrijven Van Loon Vlees, Meat Friends, Brandenburg Culinair, ENKCO, Best Star Meat en Verhey Vlees.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Manon Houben nieuwe voorzitter COV en VNV
Benoeming - Manon Houben is aangesteld als nieuwe voorzitter van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en de Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV). Zij volgt Laurens Hoedemaker op die zijn functie per 1 januari jl. heeft neergelegd. Houben treedt in dienst op 1 april 2025.
Lees berichtVan Loon neemt activiteiten Conveni Landgraaf over
Overname - Van Loon Group heeft de productie en verkoop van verse pastasauzen van Conveni Landgraaf overgenomen. Door deze overname breidt het assortiment verse maaltijden en soepen van Van Loon voor retail en foodservice fors uit.
Lees berichtVan Loon Group en Q-group gaan krachten bundelen
Samenwerking - Van Loon Group en Q-group slaan de handen ineen. Door gebruik te maken van elkaars kennis en ervaring in vlees en convenience producten voor foodservice en retail kunnen zij beter inspelen op de snel veranderende vraag van de markt. Beide bedrijven verwachten gezamenlijk ook sneller te kunnen groeien in de Benelux.
Lees berichtVan Loon Group neemt maaltijdproducent Maître over
Overname - Van Loon Group is voornemens Maître in Oude-Tonge over te nemen van haar huidige aandeelhouder Nobel Capital Partners. Maître produceert koelverse maaltijden, maaltijdcomponenten en soepen voor retail en foodservice. De overname past in de strategie van Van Loon Group om verder te groeien in maaltijden en convenience, zo laat het bedrijf weten.
Lees berichtNieuwe Europese productiehub Meatless Farm in Almere
Plantaardig - Meatless Farm opent een nieuwe Europese productiehub in Almere. De hub zorgt er voor dat de productiecapaciteit met 25 procent kan worden verhoogd en laat de Europese ambities zien van het bedrijf. Het bedrijf heeft voor de productieunit een strategisch partnerschap met de Van Loon Group gesloten.
Lees berichtVan Loon Group start nieuw bedrijf No Meat Today Company
Vleesvervangers – Van Loon Group start een nieuw bedrijf dat volledig is gericht op de productie van vleesvervangers,. Het bedrijf No Meat Today Company gaat verdere expansie realiseren in het vleesvervangerssegment met de grondstof FiberFort™ en zal zich daarnaast bezig houden met de ontwikkeling en productie van een breed scala aan non meat producten.
Lees bericht