Van Rossum’s Koffie start crowdfunding voor tweede locatie


Koffiezaak - Van Rossum’s Koffie (VRK) is anderhalve week geleden gestart met een crowdfundingactie voor een tweede vestiging in Zutphen en het streefbedrag van €50.000 is al binnen. Het doel is om deze zomer een nieuwe horecazaak te openen aan de Schupstoel.

VRK moet de nieuwe hotspot worden waar jong en oud in een trendy omgeving kan genieten van net andere koffie, frisdranken, biertjes en ciders. Jeroen Jansen, vestigingsmanager van VRK en nu barista bij Van Rossum’s Koffie: “In het monumentale bankgebouw is ruimte voor alles wat we nu niet aan de Turfstraat kunnen doen. Denk aan werkplekken, lunch, een grote speelhoek voor kinderen en een terras waar je de dag kan afsluiten met je vrienden of collega’s. We willen uiteraard vasthouden aan de koffie uit de koffiebranderij van Jelle van Rossum”.

Lening of voorverkoop

Om een bar en keuken in het nieuwe pand te kunnen bouwen, en de zaak en het terras in te richten, is €50.000 tot €80.000 nodig. Dit bedrag wordt geworven via het crowdfundingplatform CrowdAboutNow. Mensen konden een bijdrage leveren door middel van het geven van een lening of voorverkoop, waarbij je doneert in ruil voor bijvoorbeeld een koffiekaart of je naam op een stoel. 'We willen op een speelse manier de Zutphenaren ook eigenaar laten worden van VRK.’, vertelt Aukje van Rossum.

Ervaringen

De actie heeft zoveel succes gehad, dat VRK gisteren de minimale €50.000 heeft bereikt, dankzij bijdragen van vrienden, familie, vaste gasten en fans. De bijdragen variëren van €10,00 tot €2.500. Het doel is om eind juli het terras te openen en de eerste gasten te verwelkomen.

Bron: CrowdAboutNow/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Cacaofabriek Wild Child Cacao wil verduurzamen en groeien

Crowdfunding – De ambachtelijke chocolademakerij Wild Child Cacao in Amsterdam Noord wil nieuwe en duurzamere machines aanschaffen en groeien. De twee initiatiefnemers Eva Kuin en Malou Dronkers van de cacaofabriek zijn daarom en crowdfundingactie gestart om de benodigde 50.000 euro binnen te halen.

Lees bericht


Investeerders gezocht voor eerste Amsterdamse Mercearia

Eetwinkel – Het moet de eerste Mercearia worden van Amsterdam. Een Latijns-Amerikaans eetconcept dat tot nog toe niet in de hoofdstad te vinden is. Drie gepassioneerde koks Estela Barroca en broers Daan en Matthijs Pasmans willen daarin verandering brengen en zijn op zoek naar investeerders.

Lees bericht

Visrestaurant Pesca opent nieuwe locatie in Rotterdam

Horecaconcept - In september opent Pesca een nieuwe locatie aan de Botersloot in het centrum van Rotterdam. De vestiging in de havenstad wordt na Amsterdam, de tweede vestiging van Pesca. Het restaurant met een oppervlakte van 400 vierkante meter biedt straks plaats voor 125 couverts.

Lees berichtBuurt Bos & Lommer financiert nieuw terras

Horeca – Wat doe je als ondernemer wanneer je wilt investeren in een nieuw terras, maar de banken zien niets in de plannen? Precies dan ga je kijken bij vrienden, familie en… je eigen buurt. De Amsterdamse horecaondernemer Roy Pannekeet van restaurant Abbey in de buurt Bos & Lommer trok de stoute schoenen aan en haalde via crowdfunding bijna 40.000 euro op.

Lees bericht
© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid