Vapiano maakt met 9 van de 11 restaurants doorstart
Formulenieuws - Negen van de elf restaurants van de pastaformule Vapiano zijn weer open. De vestigingen zijn eigendom van de familie Van der Valk en zijn sinds 1 juni weer geopend. Dat melden verschillende media.
Op 30 april sprak de rechtbank Gelderland het faillissement uit van Vapiano Nederland. Dit was het directe gevolg van de faillissementsaanvraag van het Duitse moederbedrijf.
Dat het bedrijf een doorstart ging maken was al eerder bekend. Nu blijkt dat het om 9 van de 11 restaurants gaat. De vestigingen in Utrecht Leidsche Rijn en Almere zijn de twee restaurants die gesloten blijven. De vestigingen in Groningen, Den Haag, Rotterdam (2), Amsterdam (2), Utrecht, Eindhoven en Tilburg zijn geopend. In het najaar staat een nieuwe vestiging in de planning.
Buitenland
Ook in Duitsland maakt de pastaketen een doorstart. Volgens berichten daar heeft een investeringsgroep zich gemeld voor de restaurantketen en 30 vestigingen overgenomen om te heropenen.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Van der Valk neemt meerderheidsbelang in Dunkin’
Formulenieuws - Van der Valk International (VDVI) heeft een meerderheidsbelang verkregen in Dunkin’ Nederland en België. VDVI ziet de deelneming als een belangrijke stap in het verder verbreden van de hospitality dienstverlening. Voor Dunkin’ in Nederland en België betekent de samenwerking een fase van verdere groei.
Lees berichtGemiddelde NPS Nederlandse restaurantketens is +72
Onderzoek - De grootste restaurantketens van Nederland scoren gemiddeld een Net Promoter Score (NPS) van +72. Proeflokaal Bregje krijgt de hoogste score (+91). Het is opvallend dat drie van de vijf meest bezochte ketens een NPS krijgen die lager is dan gemiddeld. De 18- tot 34-jarigen geven gemiddeld een lagere score dan oudere bezoekers.
Lees berichtNederlanders besteden €2,2 miljard bij restaurantketens
Onderzoek - De grootste Nederlandse restaurantketens trokken het afgelopen jaar 6,8 miljoen bezoekers. Zij besteedden gemiddeld €115 tijdens hun bezoek en gaven gezamenlijk in totaal €2,2 miljard uit bij deze ketens. Nederlanders van 18 tot 34 jaar gaven aanzienlijk minder uit (€97) dan 50-plussers (€131). Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Restaurantketens, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim 5.000 Nederlanders.
Lees bericht’t Zusje start nieuw concept voor overdag: ’t Zusje Overdag
Formulenieuws – Restaurantketen ‘t Zusje is gestart met een nieuw concept. Voortaan kunnen gasten ook overdag te terecht in alle locaties voor een lunch, een relaxmomentje met een kopje koffie of een borrel.
Lees berichtMarjolein Mens wordt nieuwe CCO De Beren
Benoeming – Marjolein Mens (31) is onlangs benoemd tot Chief Commercial Officer (CCO) van franchiseformule De Beren. Mens startte in 2014 bij de restaurantketen, na haar studie Communicatie Media en Informatietechnologie, en wordt nu lid van de directie. Zij wil gaan testen met prijsdifferentiatie en verder verduurzamen
Lees berichtVan der Valk en Alpro samen aan de slag met plantaardige zuivel
Duurzaamheid - Van der Valk Hotels en Alpro Nederland slaan de handen ineen om de gasten van 67 hotels in Nederland, België en Duitsland te stimuleren vaker voor vaker voor plantaardige voeding te kiezen. Voortaan biedt de hotelketen bij de ontbijtbuffetten en bij hun koffiespecialiteiten plantaardige drinks en alternatieven voor eetzuivel.
Lees bericht