Veel belangstelling bij start Vakbeurs Foodspecialiteiten


Veel aanbieders met kleurrijke tapas op de Foodspecialiteitenbeurs in Houten

Vakbeurzen – Het was druk de eerst dag bij de beurs Foodspecialiteiten. De beurs die traditioneel veel bezocht wordt door (kaas)speciaalzaken krijgt tegenwoordig ook steeds meer bezoek vanuit foodservicebedrijven en zelfstandige retailers, zoals bakkers en slagers. Op elke stand liggen dan ook kwaliteitsproducten, waarmee je als bedrijf onderscheidend kunt zijn. Dit jaar zelfs internationaler dan ooit met producten uit Libanon en Maleisië.

De Vakbeurs Foodspecialiteiten wordt op maandag 26 en dinsdag 27 september gehouden in Expo Houten. De beurs is vandaag dus nog te bezoeken, mits je als geïnteresseerde van te voren bent aangemeld. De beurs kent een aantal vertrouwde elementen zoals de noviteitenstand met de verkiezing van de Beste Noviteit 2022, het Nederlands Nationaal Kaaskeur Concours en de competitie ‘Mooiste Kerstpakket 2022’. Tot Beste Noviteit werd gekozen Violetta van Proast. Het zuidvruchtenbrood ging met de prijs aan de haal omdat de bakker ruim  vijf maanden bezig is geweest voor de juiste samenstelling van het vruchtenbrood door de hoeveelheid aan ingrediënten. Daarnaast is het in hout gebakken, wat het volgens de vakjury tot een bijzonder product maakt.

Marktplein

Naast de vele kaasaanbieders op de beurs, ook leveranciers van vleeswaren, salades, noten en toppings. Kenmerkend voor de beursvloer is het marktplein, dat startups en niche-merken de gelegenheid biedt om hun producten onder de aandacht te brengen van de bezoekers. “Foodspeciaalzaken zijn al sinds jaar en dag een belangrijke kweekvijver voor niche-producten. Wij zien regelmatig dat producten via foodspeciaalzaken hun weg vinden naar de supermarkten waardoor de producenten uitgroeien tot grote bedrijven. ” aldus Rick Brantenaar, directeur Stichting Foodspecialiteiten Nederland, die de vakbeurs organiseert in opdracht van het Vakcentrum, dé brancheorganisatie voor zelfstandig ondernemers en franchisenemers in onder andere de foodsector. “Aan de andere kant koesteren wij het authentieke, ambachtelijke product.”

Breed aanbod

Dit jaar op de specialiteitenbeurs ook een tweetal bijdragen uit Libanon en Maleisië. Op beide stands staan verschillende leveranciers met hun eigen kwaliteitsproducten, uiteenlopend van gin en wijnen tot dipsauzen en hartige snacks. Het aanbod is van de Foodspecialiteitenbeursis wat dat betreft breed. Naast gespecialiseerde foodleveranciers, zoals Brandt & Levie, Pietercil Barends en Emmi, ook hardwaren-aanbieders met orderkiosken en geïntegreerde kassasystemen op de beursvloer, zoals van softwarebedrijf Fak, maar ook keukenhulpmiddelenleverancier Hakvoort.

Bron: Vakcentrum/@FoodClicks

Deelnemers aan de Libanese stand met kwaliteitswijn en gin
De Libanese leveranciers waren trots om hun producten te kunnen presenteren
Pastasaus van Brandt & Levie
FAK wil ondernemen eenvoudiger maken met software die het bestel- en keukenproces overzichtelijk houdt
Sommige leveranciers speelden in op de hoge energierekening van ondernemers
Nieuwe glutenvrije hartige snack bij Voets Specialiteiten
Bij Voets Specialiteiten waren de nieuwe producten in het assortiment duidelijk herkenbaar gemaakt
Niet nieuw, maar wel fraai design, van wijn in blik
Kaas Fondue in blik heeft ook een variant Franse Blauwader

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Tweede Kamer stemt in met wetsvoorstel Franchise

Wetgeving – De Tweede Kamer heeft vandaag ingestemd met het wetsvoorstel van staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat, dat een betere balans moet brengen in de verhouding tussen franchisenemer en franchisegever. De zogenaamde ‘franchisewet’ is tien jaar onderwerp van discussie geweest tussen diverse partijen.

Lees bericht

Versbranches laten de kracht van speciaalzaak zien in tv-spot

Campagne –  “Vers en met liefde”; dat is de boodschap van een tv-spot die door een aantal samenwerkende versdetailhandelbranches wordt gelanceerd. Het doel is om de consument attent te maken op de aanwezigheid van deze speciaalzaken en te laten zien dat het steunen van deze ondernemers van groot belang is.

Lees berichtVakbeurs Foodspecialiteiten groter dan ooit

Beurzen - De Vakbeurs Foodspecialiteiten, die maandag 30 september en dinsdag 1 oktober wordt gehouden in Expo Houten (NL), is dit jaar groter dan ooit. De verschuiving van de tweedaagse beurs naar de maandag en dinsdag, deze editie voor de tweede keer, heeft de beurs geen windeieren gelegd. De verschuiving zorgde vorig jaar al voor veel positieve geluiden van standhouders en winkeliers....

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid