Vegan Junk Food Bar wil internationaal uitbreiden


Foto bij: VJFB

Formulenieuws – De vegetarische Junk Food Bar (VJFB) wil uitbreiden in de belangrijkste steden ter wereld. Om deze plannen te kunnen waarmaken zoekt het bedrijf franchisers die een vestiging willen starten.

VJFB is vanaf vandaag op zoek naar ‘gekwalificeerde, goed gekapitaliseerde foodservice franchisenemers met gedegen praktijkervaring in het foodservice-segment om het merk internationaal uit te rollen’, aldus de keten met vier vestigingen in Nederland. Een passie voor plantaardig eten is een groot pluspunt.

Maar het wensen lijstje voor de ideale franchise is uitvoeriger. Zo moet de ideale kandidaat een bewezen trackrecord hebben op het gebied van samenwerking met internationale merken als distributeur, partner, agent, franchisenemer of licentiehouder. Maar ook een sterke financiële achtergrond met kennis van de lokale consumentenmarkt, geboekte successen in de horeca. En, alsof dat nog niet genoeg is, moet de kandidaat de wens hebben om de komende jaren minimaal 10 tot 100 VJFB-stores te ontwikkelen in hun marktgebied.

Vegan Junk Food, opende de VJFB in 2017 in het monumentale deel van Amsterdam haar eerste restaurant. Het moest een plek worden waar veganisten en niet-veganisten samen konden genieten van vegan junk food. Snel hierna volgde er vier extra vestigingen in Nederland. In 2018 werd VJFB de winnaar van 2 prijzen bij de Vegan Awards NL.

VJFB serveert innovatieve veganistische junkfood gerechten, zoals VJFBurgers, Freak Fries en Zeafood tot cocktails. Naast bites en drinks biedt de keten tegenwoordig ook merchandise items aan. Voor franchisenemers betekent het dat naast het restaurant, VJFB ook als lifestyle merk kan worden ingezet zodat nieuwe inkomstenstromen kunnen worden opgezet.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Alcoholaanbod steeds vaker vegan

Verduurzamen – Wijn, bier en sterke drank zijn steeds vaker vegan, hoewel dat niet altijd wordt vermeld op het etiket op de fles . Volgens ProVeg is bij het grote publiek ook vaak niet bekend dat alcoholische dranken niet altijd vegan zijn. Dierlijke producten worden vooral ingezet om de drank te filteren.

Lees bericht


Vegan Masters introduceert de Smart Cooler

Catering – Vegan Masters introduceert een vendingconcept dat uitsluitend de producten registreert en afrekent, die worden meegenomen uit de koeling. Het meubel wordt geleverd met een recyclede bekisting en is dit najaar beschikbaar voor extene locaties.

Lees bericht


Eerste vegetarische KFC-restaurant ter wereld open

Formulenieuws – Vandaag, bij de start van de Nationale Week Zonder Vlees, opende fastfoodformule KFC het eerste vegetarische restaurant ter wereld. De locatie is gevestigd aan het Binnenwegplein in Rotterdam. De vestiging kleurt daarmee als eerste een week lang volledig groen.

Lees bericht


KFC Rotterdam voor één week volledig vegetarisch

Formulenieuws – De formule zelf spreekt van een wereldprimeur en feitelijk klopt dat ook, want nog niet eerder ging een KFC-filiaal ergens ter wereld volledig over op vegetarisch. Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam vervangt tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, van 9 tot en met 15 maart, een week lang alle kipproducten voor vegetarische opties.

Lees bericht

HorecaEvenTT biedt genoeg inspiratie

Beurzen – De horecavakbeurs HorecaEvenTT in Assen is niet direct het platform voor innovatie en vernieuwing, maar wie inspiratie zoekt heeft aan de beurs een prima platform. De belangrijkste horecapartijen zijn aanwezig en proberen vooral te overtuigen wat de diverse producten in combinatie doen voor de eindgebruikers. En is het uiteindelijk daar niet allemaal om te doen in het horecavak?

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid