Vegan Masters nu ook voor catering en horeca beschikbaar
_960_768_90.jpg)
Plantaardig - Vegan Masters gaat vanuit de eigen webshop Vegan Masters Pro en met eigen logistiek de markt voor foodprofessionals breder bedienen. Het plantaardige conveniencemerk Vegan Masters start nu ook bij de horecabedrijven en cateraars.
De productlijn voor deze bedrijfstakken omvat verschillende convenience oplossingen om een plantaardige menukaart samen te stellen, of om producten te presenteren voor grab&go en voor banqueteing. Het gaat om bijvoorbeeld ready-to-eat wraps en sandwiches, maar ook om pakketten om hamburgers mee op de kaart te zetten. Een zestal spreads zoals een plantaardige eiersalade en een kipkerrie variant, zorgen voor verdere aanvulling op het assortiment.
Eigen logistieke dienst
Voor de horeca werkt Vegan Masters samen met een eigen logistieke dienst, zodat bij bestedingen vanaf 50 euro gratis bezorgd kan worden. Bestellingen lopen via de eigen webshop Vegan Masters Pro. De producten zijn daarnaast ook verkrijgbaar via de ZB-groothandels.
Uitbreiden
De stap naar verdere verbreding binnen de professionele markt wordt door Vegan Masters gezet omdat personeelstekorten zorgen voor een rem op de groei van plantaardige producten binnen horeca en catering, vooral omdat er te weinig kennis van veganistische voeding in de keukens. Uit onderzoek van vegan-promotor ProVeg bleek onlangs dat meer dan 50% van de consumenten een groter plantaardig aanbod verwacht in de horeca. De oplossingen van Vegan Masters moeten de ondernemers, chefs en cateraars helpen in het uitbreiden van het plantaardige aanbod.
40%-norm
Dino Lobbes, Manager Foodservice bij Vegan Masters: “In aanbestedingen voor de catering van (semi)overheid is op dit moment minimaal 40% plantaardig de norm. In de komende jaren zal dit verder uitbouwen richting volledig plantaardig, maar we zien dat cateraars de grootste moeite hebben hier invulling aan te geven. Met ons assortiment helpen wij cateraars in een keer te voldoen aan deze richtlijnen en zo hun aanbestedingen te winnen.”
Vegan Masters start met de uitbreiding naar cateraars en horeca in Nederland. In een later stadium staat uitbreiding naar België en Duitsland op de planning.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Bedrijfscateraar Vitam kiest nieuwe Versgroothandel Boerschappen
Overeenkomst - De nieuw opgerichte Boerschappen Groothandel en bedrijfscateraar Vitam hebben een 8-jarige overeenkomst getekend voor de levering van alle versproducten (groenten, vlees, fruit, zuivel). Het gaat om de levering aan meer dan 300 bedrijfsrestaurants van Vitam. Vitam is daarmee de eerste partij die kiest voor de korte keten en met wie Versgroothandel Boerschappen gaat samenwerken.
Lees berichtKop is er af bij HorecaEvenTT in WTC Expo Leeuwarden
Vakbeurzen - De kop is er af bij HorecaEventt in Leeuwarden in WTC Expo. Bijna 500 exposanten presenteren nog tot en met woensdag hun producten en concepten. De horecabeurs in het noorden trekt traditioneel altijd veel ondernemers van de Waddeneilanden.
Lees berichtING gematigd positief over horeca in 2025
Analyse - De vooruitzichten voor de horeca voor 2025 zijn, met een verwachte volumegroei van 3%, gematigd positief. Dankzij een verbeterde koopkracht en ‘gewenning’ aan de hogere prijzen geeft de consument dit jaar volgens de bank weer meer uit in de horeca dan in 2024.
Lees berichtInnergy brengt gezondere pomodorosaus voor schoolkantines
Catering – Cateraar Innergy in Zevenbergen is sinds begin deze maand de nieuwe naam van Catermaat De Reus. De naam staat voor de innerlijke energie die het cateringbedrijf drijft én voor de innerlijke kracht waar het eten en drinken voor zorgt. Na eerdere succesvolle introducties van Sweet Mustard Culidressing en Sweet Chilisauce, lanceert de schoolcateraar nu de Pomodoro & Peperone Culisauce.
Lees berichtBroekhuyzen Horecagroothandel nu officieel Bidfood Noordwijkerhout
Groothandel – Broekhuyzen Horecagroothandel in Noordwijkerhout is zaterdag 25 januari officieel geïntegreerd in Bidfood Noordwijkerhout. Dat heeft de groothandel laten weten.
Lees berichtJan Zandbergen Group introduceert EKO Wagyu X
Introductie – Wagyu rundvlees behoort tot de meest exclusieve vleessoorten. Het vlees is daardoor meestal alleen verkrijgbaar bij de exclusieve restaurants. Jan Zandbergen Group in Veenendaal introduceert nu EKO Wagyu X rundvlees uit Australië dat ook voor de reguliere horeca betaalbaar is.
Lees bericht