Vegan Masters nu ook voor catering en horeca beschikbaar


Plantaardig - Vegan Masters gaat vanuit de eigen webshop Vegan Masters Pro en met eigen logistiek de markt voor foodprofessionals breder bedienen. Het plantaardige conveniencemerk Vegan Masters start nu ook bij de horecabedrijven en cateraars.

De productlijn voor deze bedrijfstakken omvat verschillende convenience oplossingen om een plantaardige menukaart samen te stellen, of om producten te presenteren voor grab&go en voor banqueteing. Het gaat om bijvoorbeeld ready-to-eat wraps en sandwiches, maar ook om pakketten om hamburgers mee op de kaart te zetten. Een zestal spreads zoals een plantaardige eiersalade en een kipkerrie variant, zorgen voor verdere aanvulling op het assortiment.

Eigen logistieke dienst

Voor de horeca werkt Vegan Masters samen met een eigen logistieke dienst, zodat  bij bestedingen vanaf 50 euro gratis bezorgd kan worden. Bestellingen lopen via de eigen webshop Vegan Masters Pro. De producten zijn daarnaast ook verkrijgbaar via de ZB-groothandels.

Uitbreiden

De stap naar verdere verbreding binnen de professionele markt wordt door Vegan Masters gezet omdat personeelstekorten zorgen voor een rem op de groei van plantaardige producten binnen horeca en catering, vooral omdat er te weinig kennis van veganistische voeding in de keukens. Uit onderzoek van vegan-promotor ProVeg bleek onlangs dat meer dan 50% van de consumenten een groter plantaardig aanbod verwacht in de horeca. De oplossingen van Vegan Masters moeten de ondernemers, chefs en cateraars helpen in het uitbreiden van het plantaardige aanbod.

40%-norm

Dino Lobbes, Manager Foodservice bij Vegan Masters: “In aanbestedingen voor de catering van (semi)overheid is op dit moment minimaal 40% plantaardig de norm. In de komende jaren zal dit verder uitbouwen richting volledig plantaardig, maar we zien dat cateraars de grootste moeite hebben hier invulling aan te geven. Met ons assortiment helpen wij cateraars in een keer te voldoen aan deze richtlijnen en zo hun aanbestedingen te winnen.”

Vegan Masters start met de uitbreiding naar cateraars en horeca in Nederland. In een later stadium staat uitbreiding naar België en Duitsland op de planning.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Compass tekent definitieve overname van Maison van den Boer

Overname – Compass Group laat weten dat maandag de definitieve overeenkomst is getekend voor de overname van Maison van den Boer, een toonaangevende Nederlandse cateraar in het Sport- Leisure & Event segment. De aankondiging van de overname was in juni dit jaar al gedaan. De overname versterkt de positie van Compass Group als één van de grootste cateraars in Nederland.

Lees berichtHorecavakbeurs Gastvrij Rotterdam breekt alle records

Vakbeurzen - Ruim 450 exposanten en 16.757 bezoekers bezochten tijdens de afgelopen dagen Gastvrij Rotterdam. Daarmee is het eerdere record in 2019 met 16.303 bezoekers verslagen en werd de horecavakbeurs afgelopen dagen in Rotterdam Ahoy de grootste editie tot nog toe.

Lees bericht

SIAL Paris komt met nieuwe digitale catalogus

Vakbeurzen – SIAL Paris, internationale vakbeurs die van 15 tot en met 19 oktober wordt gehouden,  komt met een nieuwe digitale catalogus. Op de CXMP marktplaats treft de gebruiker een overzicht aan van ruim 7.000 aanwezige exposanten en hun producten. De digitale catalogus moet een hulpmiddel zijn voor exposanten en bezoekers om 365 dagen van het jaar commercieel in contact te zijn.

Lees bericht


‘Gastvrij Rotterdam moet vastigheid bieden in onzekere tijden’

Interview - Gastvrij Rotterdam had bij de editie van vorig jaar het geluk dat ze plaatsvond in een periode dat de coronamaatregelen werden versoepeld. Toch schaalde de beursorganisatie de veiligheidsmaatregelen voor de bezoekers niet af. ‘We hadden van tevoren afgesproken om de beurs veilig te organiseren voor deelnemers en bezoekers en dat hebben we gedaan’, aldus beursorganisator Robert Melaard aan...

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid