Vegan Masters nu ook voor catering en horeca beschikbaar


Plantaardig - Vegan Masters gaat vanuit de eigen webshop Vegan Masters Pro en met eigen logistiek de markt voor foodprofessionals breder bedienen. Het plantaardige conveniencemerk Vegan Masters start nu ook bij de horecabedrijven en cateraars.

De productlijn voor deze bedrijfstakken omvat verschillende convenience oplossingen om een plantaardige menukaart samen te stellen, of om producten te presenteren voor grab&go en voor banqueteing. Het gaat om bijvoorbeeld ready-to-eat wraps en sandwiches, maar ook om pakketten om hamburgers mee op de kaart te zetten. Een zestal spreads zoals een plantaardige eiersalade en een kipkerrie variant, zorgen voor verdere aanvulling op het assortiment.

Eigen logistieke dienst

Voor de horeca werkt Vegan Masters samen met een eigen logistieke dienst, zodat  bij bestedingen vanaf 50 euro gratis bezorgd kan worden. Bestellingen lopen via de eigen webshop Vegan Masters Pro. De producten zijn daarnaast ook verkrijgbaar via de ZB-groothandels.

Uitbreiden

De stap naar verdere verbreding binnen de professionele markt wordt door Vegan Masters gezet omdat personeelstekorten zorgen voor een rem op de groei van plantaardige producten binnen horeca en catering, vooral omdat er te weinig kennis van veganistische voeding in de keukens. Uit onderzoek van vegan-promotor ProVeg bleek onlangs dat meer dan 50% van de consumenten een groter plantaardig aanbod verwacht in de horeca. De oplossingen van Vegan Masters moeten de ondernemers, chefs en cateraars helpen in het uitbreiden van het plantaardige aanbod.

40%-norm

Dino Lobbes, Manager Foodservice bij Vegan Masters: “In aanbestedingen voor de catering van (semi)overheid is op dit moment minimaal 40% plantaardig de norm. In de komende jaren zal dit verder uitbouwen richting volledig plantaardig, maar we zien dat cateraars de grootste moeite hebben hier invulling aan te geven. Met ons assortiment helpen wij cateraars in een keer te voldoen aan deze richtlijnen en zo hun aanbestedingen te winnen.”

Vegan Masters start met de uitbreiding naar cateraars en horeca in Nederland. In een later stadium staat uitbreiding naar België en Duitsland op de planning.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsNederlandse brouwers zien moeizaam herstel biermarkt

Biermarkt – De Nederlandse brouwers zien dat door versoepeling van de coronamaatregelen er steeds meer mag, maar ziet dat niet terug in de bierverkoop. Die blijft vooralsnog achter bij vorig jaar en ver bij het jaar daarvoor. De biermarkt is dus nog lang niet hersteld concluderen de brouwers en daarom roepen zij het kabinet op om de geplande accijnsverhoging achterwege te...

Lees bericht

Vegan Zeastar komt met plantaardige zalm op Anuga

Introductie – Sterk Food introduceert op de aankomende Anuga in Keulen de Smoked Zalmon van Vegan Finest Foods. Sterk Food is de Duitse distributiepartner van Vegan Finest Foods, dat eerder de plantaardige visvarianten vegan Notuna en Zalmon sashimi op de markt bracht.

Lees bericht
#SAMENLUNCHEN campagne steunt cateraars

Catering - Omdat de catering binnen scholen weer opstart en ook kantoren weer medewerkers ontvangen, heeft een aantal bedrijven uit de levensmiddelensector het initiatief genomen tot een gerichte #SAMENLUNCHEN campagne. Met de campagne willen zij de cateringsector een hart onder riem steken en de cateringrestaurants weer vol krijgen.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid