Vegan Masters opent twee Dark Kitchens in Rotterdam


Dark Kitchen – De Nederlandse start-up Vegan Masters opent in Rotterdam twee Dark Kitchens binnen een week . Rotterdammers kunnen hierdoor de gerechten van Vegan Masters binnen 45 minuten via Deliveroo en Uber Eats in huis hebben.

Het assortiment van Vegan Master bestaat onder andere uit burgers, pizza’s en desserts. De plantaardige onderneming startte al eerder met Dark Kitchens in Amsterdam. Uiteindelijk heeft het bedrijf de ambitie om tot een landelijk netwerk te komen van 100 vestigingen.

Vegan Masters is eind 2019 opgericht en richt zich op het ‘veganizen’ van alle eetmomenten. De gerechten worden op verschillende manier aangeboden.  Zo wordt er vanuit de webshop binnen 48 uur door heel Nederland en Vlaanderen geleverd. Voor foodservice zijn er diverse oplossingen gericht op catering, events en grab&go. Willem van Rijswijk, Formule Manager bij Vegan Masters: “Met onze Dark Kitchens gaan we echt dicht op onze klant zitten, dit past helemaal bij onze doelgroep die snel wil kunnen beschikken over de burger waar ze zo’n trek in hebben”.

Lokale ondernemers

Vegan Masters wil groeien door samen te werken met lokale ondernemers die capaciteit over hebben binnen hun bedrijf. Van Rijswijk: “Wij selecteren ondernemers die al actief zijn in de maaltijdbezorging en die nog ruimte hebben op het gebied van meters, mensen en machines.“ Door Vegan Masters als merk toe te voegen, hebben de ondernemers de mogelijkheid om extra omzet te genereren.

Kitchen Dojo

De eerste Rotterdamse vestiging start bij het recent geopende Kitchen Dojo, een verzamelkeuken waar verschillende Dark Kitchens zich huisvesten, laat Vegan Masters weten. Oprichter Junior Lugte van Kitchen Dojo: “We zoeken hier naar een gebalanceerd aanbod want we willen dat de verschillende ondernemers elkaar aanvullen en inspireren, Vegan Masters past hier perfect tussen.” De exploitatie van Vegan Masters wordt in de Kitchen Dojo ondergebracht bij Bite Club Rotterdam, een van de huurders. Komende week volgt de tweede Rotterdamse vestiging van Vegan Masters bij The Poké Box aan het Weena.

Vegan Masters

Vegan Masters is een plantaardig convenience foodconcept opgericht eind 2019 door Danny Galiart en Kirsten Gielen. Galiart is al meer dan 30 jaar actief in de pizza industrie. Tien jaar geleden besloot hij vegetariër te worden en in 2018 werd hij veganist. Galiart daagt verschillende vegan chefs met regelmaat uit om de lekkerste veganistische gerechten of snacks te maken. Het bedrijf bestaat uit 4 distributie stromingen: ready to heat, ready to eat, grab & go vending machines en retail.

Bron: Vegan Masters@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Vraag en klantenaantal nemen toe bij Deliveroo for Work

Bezorgdienst  -  Sinds de start van het jaar is de vraag naar bedrijfscatering via Deliveroo for Work, eerder bekend als Deliveroo for Business, gestegen. De brutotransactiewaarde steeg met 165% in het tweede kwartaal ten opzichte van een jaar eerder. Ook het aantal nieuwe klanten nam toe. Dat laat bezorgservice Deliveroo weten.

Lees berichtJoep Hutschemakers nieuwe GM Benelux Deliveroo

Benoeming - Deliveroo heeft Joep Hutschemakers benoemd tot General Manager Benelux. Hij leidt al sinds augustus het bezorgplatform vanuit Amsterdam. Later wordt voor België en Luxemburg gezocht naar een general manager die aan hem zal rapporteren.

Lees bericht‘Roomijs populairder bij Nederlanders dan softijs’

Onderzoek – Nederlanders zijn gek op ijs, maar sommige ijsvarianten hebben toch de voorkeur. Zo is roomijs (40%) de favoriete ijssoort is, gevolgd door een hoorntje softijs (30%) en op de derde plek sorbetijs (17%). Dit bleek uit onderzoek van maaltijdenplatform Deliveroo onder 1000 Nederlanders.

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid