Vegan Masters opent twee Dark Kitchens in Rotterdam


Vegan Burger van Vegan Masters

Dark Kitchen – De Nederlandse start-up Vegan Masters opent in Rotterdam twee Dark Kitchens binnen een week . Rotterdammers kunnen hierdoor de gerechten van Vegan Masters binnen 45 minuten via Deliveroo en Uber Eats in huis hebben.

Het assortiment van Vegan Master bestaat onder andere uit burgers, pizza’s en desserts. De plantaardige onderneming startte al eerder met Dark Kitchens in Amsterdam. Uiteindelijk heeft het bedrijf de ambitie om tot een landelijk netwerk te komen van 100 vestigingen.

Vegan Masters is eind 2019 opgericht en richt zich op het ‘veganizen’ van alle eetmomenten. De gerechten worden op verschillende manier aangeboden.  Zo wordt er vanuit de webshop binnen 48 uur door heel Nederland en Vlaanderen geleverd. Voor foodservice zijn er diverse oplossingen gericht op catering, events en grab&go. Willem van Rijswijk, Formule Manager bij Vegan Masters: “Met onze Dark Kitchens gaan we echt dicht op onze klant zitten, dit past helemaal bij onze doelgroep die snel wil kunnen beschikken over de burger waar ze zo’n trek in hebben”.

Lokale ondernemers

Vegan Masters wil groeien door samen te werken met lokale ondernemers die capaciteit over hebben binnen hun bedrijf. Van Rijswijk: “Wij selecteren ondernemers die al actief zijn in de maaltijdbezorging en die nog ruimte hebben op het gebied van meters, mensen en machines.“ Door Vegan Masters als merk toe te voegen, hebben de ondernemers de mogelijkheid om extra omzet te genereren.

Kitchen Dojo

De eerste Rotterdamse vestiging start bij het recent geopende Kitchen Dojo, een verzamelkeuken waar verschillende Dark Kitchens zich huisvesten, laat Vegan Masters weten. Oprichter Junior Lugte van Kitchen Dojo: “We zoeken hier naar een gebalanceerd aanbod want we willen dat de verschillende ondernemers elkaar aanvullen en inspireren, Vegan Masters past hier perfect tussen.” De exploitatie van Vegan Masters wordt in de Kitchen Dojo ondergebracht bij Bite Club Rotterdam, een van de huurders. Komende week volgt de tweede Rotterdamse vestiging van Vegan Masters bij The Poké Box aan het Weena.

Vegan Masters

Vegan Masters is een plantaardig convenience foodconcept opgericht eind 2019 door Danny Galiart en Kirsten Gielen. Galiart is al meer dan 30 jaar actief in de pizza industrie. Tien jaar geleden besloot hij vegetariër te worden en in 2018 werd hij veganist. Galiart daagt verschillende vegan chefs met regelmaat uit om de lekkerste veganistische gerechten of snacks te maken. Het bedrijf bestaat uit 4 distributie stromingen: ready to heat, ready to eat, grab & go vending machines en retail.

Bron: Vegan Masters@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Vegan menu groeit in Nederland, maar ook internationaal

Analyse - Onder de vele restaurants die beschikbaar zijn via de Uber Eats app, is er een algemene groei in restaurants met veganistische opties op het menu in 2022. Uber Eats heeft die vergeleken met de cijfers van 2020. En wat blijkt? Daar waar de Nederlandse menukaarten een groei laten zien van iets meer dan 20%, toont Frankrijk een uitschieter van 4600%.

Lees bericht


Deliveroo stopt activiteiten op de Nederlandse markt

Bezorgdienst - Deliveroo heeft woensdag bekend gemaakt dat het de activiteiten in Nederland gaat beëindigen. De aankondiging om met de Nederlandse activiteiten te stoppen werd al op 10 augustus gemeld, alleen wilde het bezorgbedrijf toen nog alle opties bekijken. Dat proces heeft nu geleid om alle operationele Nederlandse activiteiten op 30 november 2022 te beëindigen.

Lees bericht


Groei bezorgformules dé ontwikkeling in food van 2021

Foodservice – De explosieve groei van bezorgformules voor boodschappen en maaltijden is dé ontwikkeling van 2021 in de Nederlandse foodmarkt. Dat laat de FSIN Food500 2022 zien. Het Food Service Instituut Nederland (FSIN) publiceert dit overzicht van de vijfhonderd foodbedrijven met de hoogste omzetten dit jaar voor het eerst sinds de coronapandemie.

Lees bericht


© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid