Vegetarische bezorgmaaltijden worden steeds populairder


Bezorgmaaltijden – Er worden steeds vaker vegetarische gerechten besteld. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van afgelopen twee jaren waarin de Week Zonder Vlees plaatsvond, bekeek het bedrijf het aantal vegetarische bestellingen rondom de campagneweek en ook welke vegetarische bezorgmaaltijden in Nederland favoriet zijn.

Deliveroo verwacht een piek tijdens Nationale Week Zonder Vlees, maar ook daarna zal nog vaker voor vega worden gekozen dan daarvoor. De groei in vegetarische maaltijden in ons land is wat dat betreft duidelijk aan een opmars bezig. Dat is ook te zien in de cijfers van Deliveroo, want in 2019 werden er in de week vóór de Week Zonder Vlees 99,5% meer vegetarische gerechten besteld dan in diezelfde week in 2018.

Vega piek

Dat de nationale campagneweek zijn vruchten afwerpt, is voor Deliveroo een feit. Het bedrijf ziet in een duidelijke piek in het aantal vegetarische bestellingen. In 2018 werden er in de Week Zonder Vlees 18% meer vegetarische gerechten besteld dan de week ervoor. In 2019 is dit percentage meer dan verdubbeld naar 37%. Het totale aantal vegetarische bestellingen in de Week Zonder Vlees onderging in 2019 zelfs een ruime verdubbeling (132%) ten opzichte van het jaar daarvoor, aldus de verkenning van Deliveroo. Ook in de week erna werkt het effect nog door en bestellen we meer vegetarische bezorgmaaltijden dan voor de campagneweek.

Vega favorieten

De Nederlandse top 10 van meest bestelde vegetarische maaltijden bij Deliveroo:

Royal Melt - Bright Kitchen | Vegan Burger Brothers - Amsterdam

Roti Vega Kip - De Kade – Rotterdam

Freddy's Nacho's - Vegetarisch - Freddy Fryday - Amsterdam

Pizza margherita - A Ora Pizza - Den Haag

Ultimate Mushroom Special - Jack Bean - Rotterdam

Matchacado Toast - Matcha Mafia - Amsterdam

Green Gyros (V) - Meat&Greek - Amsterdam

Margherita (V) -Very Italian Pizza IV - Breda

Biryani - 55 Bombay Street – Rotterdam

Kumpir-klassieker - King Kumpir – Utrecht

Bron: Deliveroo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Ghost kitchen Casper wil minimaal vijf locaties in Nederland

Dark kitchen - Casper, een succesvolle Belgische bezorg- en afhaalketen, zet voet op Nederlandse bodem. Met een groei-injectie van vijf miljoen euro, geleid door Slingshot Ventures, wil het bedrijf tot 2024 vijftig locaties openen in Europa, te starten met alvast vijf vestigingen in Nederland. De eerste locatie opent in juni in Den Haag.

Lees bericht

SPAR laat boodschappen via thuisbezorgd bezorgen

Formulenieuws - SPAR Nederland en Thuisbezorgd.nl, onderdeel van Just Eat Takeaway.com, starten pilot om nu ook boodschappen te bezorgen in Nederland via het platform. Het gaat om een assortiment van zo’n 1000 geselecteerde producten, waaronder brood, melk en andere verse ingrediënten tot toiletartikelen en andere last-minute benodigdheden.

Lees berichtDeliveroo en SPAR breiden samenwerking verder uit

Formulenieuws – Na een succesvolle pilot in Amsterdam breiden Deliveroo en Spar hun samenwerking uit naar 7 andere Nederlandse steden. Bij 13 aangesloten Spar-winkels kunnen klanten voortaan hun boodschappen bestellen en direct thuis laten bezorgen door de bezorgdienst.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid