Veiling tankstations brengt bijna 300 miljoen euro op


Met een bedrag van meer dan 41 miljoen (41.001.004 euro) bleef Shell eigenaar van dit populaire tankstation

Petrol – Woensdag werden de huurrechten van 27 tankstationlocaties langs de Nederlandse rijkswegen geveild door de overheid. De huurrechten werden voor bijna 300 miljoen geveild (289.198.501 euro). Zes locaties veranderden van eigenaar. Zeventien locaties werden voor het eerst geveild en tien locaties zijn al eens eerder geveild (of vallen niet onder de overgangsbepalingen van de Wet). De overheid zelf hield aan de veiling 117,8 miljoen over, 46,8 miljoen meer dan een jaar geleden.

Het was een enerverende dag in Den Haag bij de veiling laten bezoekers weten. Vooraf was er al enige commotie ontstaan omdat het niet duidelijkheid was of de huurrechten alleen betrekking hadden op de verkoop van motorbrandstoffen, of ook op die van laadpalen. Die onduidelijkheid heeft te maken met het feit dat de overheid eind 2022 een beleidsnota en een Tijdelijke Beleidsmaatregel heeft geintroduceerd waar nog de nodige onduidelijkheid over bestaat.

41 miloen

Tankstation ‘Haarrijn’ aan de A2 bracht het hoogste bedrag op. Met een bedrag van meer dan 41 miljoen (41.001.004 euro) bleef Shell eigenaar van dit, één van Nederlands drukste, tankstation. TotalEnergies wist voor 21 miljoen eigenaar te blijven van Aurora langs de A4, dat wel gezien wordt als het flagshiplocatie van de Franse oliemaatmaatschappij.

De locaties die van eigenaar veranderden zijn de tankstations Akermaat (A9), Bergermeer (A9), ’t Hol (A17), De IJssel (A2), De Kroon (A27) en ‘Smokkelpad’(N36). Shell wist de meeste huurrechten veilig te stellen (8), daarna volgden EG Group (4), BP (2), De Haan (2), Vissers Energy Group. De huurrechten hebben overigens een looptijd van vijftien jaar.

De locaties die deze eenentwintigste veiling werden aangeboden zijn:

 ‘Akermaat’, Heemskerk (A9)

‘Aurora’, Leiderdorp (A4)

‘Bergermeer’, Alkmaar (N9)

‘Bodegraven’, Bodegraven (N11)

‘Bosserhof’, Echt (A2)

‘De Lucht’, Heesch (A59)

‘De Lucht West’, Bruchem (A2)

‘De Zuidpunt’, Dordrecht (A16)

‘Eemakker’, Eemnes (A27)

 ‘Geffense Barriere’, Geffen (A59)

 ‘Haarrijn’, Breukelen (A2)

 ‘Ooiendonk’, Liempde (A2)

 ‘Zaandam’, Oostzaan (A8)

 ‘Raakeind’, Gilze (A58)

 ‘Ridderkerk’, Ridderkerk (A15)

 ‘t Veentje’, Eemnes (A27)

 ‘Weerbroek’, Heteren (A50)

 ‘De IJssel’, Nieuwegein (A2)

 ‘De Kroon’, Nieuwegein (A27)

 ‘De Sprang’, Sprang-Capelle (A59)

 ‘De Walden’, Ter Wispel (A7)

 ‘Het Veen’, Heerde (A50)

 ‘Lemsterhop’, Rutten (A6)

 ‘Molenkamp’, Rumpt (A15)

 ‘Smokkelpad wz’, Vriezenveen (N36)

 ‘t Hol’, Oud-Gastel (A17)

 ‘Veelsveld’, Deurningen (A1)

(Update: 15-9-2023)

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsEen taartje tegen eenzaamheid bij Shell Café

Petrol – Shell biedt in de Week tegen de Eenzaamheid van 28 september t/m 4 oktober 2023 Ouwe Taart aan, hét taartje met sociale impact. Bij de inkoop van elk taartje gaat er automatisch een bijdrage naar stichting Met je hart. Shell doneert daarbovenop €0,50 per verkocht taartje. Stichting Met je hart helpt eenzaamheid onder ouderen te verzachten door lokale ontmoetingen te organiseren.

Lees bericht


De Haan opent eerste Tony’s Streetfood met NIX18 fastlane

Formulenieuws – De Haan Minerale Oliën heeft in Tilburg de eerste Tony’s Streetfood locatie geopend met een zogenaamde NIX18 fastlane. Bij de NIX18 fastlane kunnen klanten contactloos rookwaren bestellen. Een leeftijdscheck voor de rookwaren vindt bij de bestelzuil plaats middels gezichtsanalyse.

Lees bericht


KFC opent de deuren in het Brabantse Cuijk

Formulenieuws - Kentucky Fried Chicken (KFC) breidt zijn restaurantformule verder uit met de opening van een filiaal in Cuijk. Langs de A73 kunnen kip- en vegaliefhebbers sinds kort genieten van hun  KFC-gerechten in een compleet nieuw restaurant.

Lees bericht

Sportproducten XXL Nutrition bij 220 Shell-locaties

Petrol – Shell gaat op 220 tankstationlocaties de eiwitproducten verkopen van XXL Nutrition. Dat heeft René van der Zel van XXL Nutrition donderdag bekend gemaakt. Sport- en eiwitproducten worden steeds vaker als assortimentsuitbreiding ingezet bij tankstations.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid