Verdubbeling omzet Picnic in 2020 maar ook fors verlies


Naast Duitsland is Picnic ook actief in Frankrijk

Bezorgsuper – Online supermarkt Picnic heeft met haar activiteiten in Nederland en Duitsland ondanks een verdubbeling van de omzet in 2020 een verlies geleden van 45 miljoen euro. De omzet kwam uit op 455 miljoen.

Dat meldt RTLZ op basis van de jaarcijfers van boodschappenbezorgdienst zoals die bij de Kamer van Koophandel zijn neergelegd. Het bedrijf dat in 2015 startte in Amersfoort, is inmiddels naast Duitsland, waar het een samenwerking heeft met supermarktketen EDEKA, ook actief in het noorden van Frankrijk.

Volgens het bericht van RTLZ blijkt uit de jaarrekening dat de financiële buffers van Picnic in 2020 enigszins zijn gekrompen, maar dat de financiële positie van het bedrijf nog steeds zeer solide is. Picnic heeft die positie vorig jaar verder weten uit te breiden met een kapitaalinjectie van 600 miljoen euro.

Bron: RTLZ/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Bezorgsuper Flink tekent contract met Ajax

Sponsoring – Flitsbezorger Flink heeft een meerjarig contract getekend met voetbalclub Ajax. De samenwerking gaat per direct in. Flink wordt daarmee de officiële bezorgpartner voor boodschappen en de officiële partner voor maaltijdbezorging.

Lees bericht


Bill Gates investeert via zijn trust miljoenen in Picnic

Bezorgdienst - Online supermarkt Picnic heeft in een nieuwe financieringsronde € 600 miljoen opgehaald om zijn groei in Europa te versnellen. Bill Gates leidde via zijn Bill & Melinda Gates Foundation Trust leidde de financieringsronde, Ook de bestaande investeerders deden mee.

Lees bericht

Toekomstvisies centraal tijdens Rotterdams Upstream festival

Festival – Upstream is een meerdaags festival in Rotterdam, waar scale-up founders, investeerders, studenten, beleidsmakers en corporates met lef samenkomen om te praten over de grote veranderingen die de wereld zal moeten ondergaan. Het delen van visies van topondernemers op het terrein van circulariteit spelen een belangrijk rol tijdens het festival.

Lees bericht

PlantLab verviervoudigt Amsterdamse productielocatie

Indoor farming – PlantLab, de pionier in indoor farming, breidt zijn Nederlandse productielocatie fors uit. In Amsterdam is vanaf november bijna 15.000 vierkante meter beschikbaar voor de teelt van groente en kruiden, zoals tomaten, komkommer, basilicum en munt. Dat betekent dat de capaciteit van het bedrijf in de hoofdstad bijna vier keer zo groot wordt.

Lees bericht


Beyond Meatballs voortaan verkrijgbaar in Nederland

Introductie - De plantaardige gehaktballetjes van Beyond Meat zijn vanaf nu ook verkrijgbaar in Nederland. De plantaardige gehaktballetjes worden lokaal geproduceerd en liggen bij 450 Albert Heijn-winkels in de schappen en zij verkrijgbaar bij ah.nl en via online supermarkt Picnic.

Lees bericht

Online supermarkt Picnic breidt uit naar Frankrijk

Bezorgsuper – Online supermarkt Picnic breidt uit naar Frankrijk. Enkele weken geleden startte het Nederlandse bedrijf een besloten pilot bij 300 testklanten in de noordelijke regio Valenciennes, dicht bij de grens met België. Picnic is al actief in Duitsland.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid