‘Verkoop levensmiddelen bij pompshops nu parallel met avondklok’


Bij veel tankstations is de tabaksverkoop al uit het zicht van de klant

Petrol – Met de verlenging van de avondklok tot 2 maart 2021 is het nu voor tankstations ook toegestaan levensmiddelen te verkopen voor 06.00 uur. De periode dat er levensmiddelen verkocht mogen worden op een tankstation lopen nu parallel aan de avondkloktijden. Eerder mochten tankstations geen levensmiddelen verkopen voor ’s morgens 06.00 uur, terwijl de avondklok om 04.30 uur eindigde.

Het levensmiddelendeel van winkels bij tankstations is nu voor het publiek gesloten tussen 20.45 uur en 04.30 uur. Net als andere foodwinkels in de levensmiddelenbranche. De tankstations blijven wel open voor brandstof en aanverwante artikelen. Waarom eerder geen levensmiddelen verkocht mochten worden voor 06.00 uur is onduidelijk. Met ingang van vrijdag 12 februari 2021 mogen er tijdens de avondklok wel warme dranken verkocht worden.

Verschillende brancheorganisaties hadden een oproep gedaan om de verkooptijden parallel te laten lopen aan de avondkloktijden. Niet alleen is dat duidelijker voor de bezoekers van een tankstationshop, maar ‘s morgens is er ook al veel beroepsverkeer op pad, die tot de essentiële beroepen gerekend worden. De pompshophouders wilde voor deze mensen wel de mogelijkheid bieden om een kop koffie en een broodje te bestellen.

Dat niet iedereen op de hoogte is van de verruimde mogelijkheden na de verlening van de avondklok is te lezen op verschillende websites van landelijke en individuele tankstations. Daarop wordt vaak gesproken dat tussen 20.45 uur en 6.00 uur uitsluitend brandstof en autogerelateerde artikelen verkocht mogen worden.

Update: 16-02-2021

Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Rechter: avondklok moet per direct worden opgeheven

Corona – De rechtbank in Den Haag heeft geoordeeld dat de avondklok per direct moet worden opgeheven, omdat die op verkeerde gronden is genomen. De zaak was bij de rechtbank aangespannen door de stichting Viruswaarheid. De staat gaat in hoger beroep (een zogenoemd spoedappel) en wil dat de avondklok wordt gehandhaafd tot de definitieve uitspraak in hoger beroep.

Lees bericht


Tankstations willen shops ook ’s avonds openhouden

Brandbrief – De brancheorganisaties BOVAG, TLN, evofenedex, VERN, NOVE en VNPI willen dat de shops bij de tankstations openblijven tijdens de avondklok. De verenigingen pleiten er bij het kabinet voor dat voorzieningen als eten, drinken, douchen, of naar het toilet gaan onmisbaar zijn voor vrachtwagenchauffeurs en andere cruciale beroepen.

Lees bericht

Veel overtredingen bij verkoop tabak aan jongeren

Tabaksverkoop - Er worden nog te vaak tabaksproducten, dampwaren (e-sigaretten en e-liquids) en kruidenrookproducten verkocht aan jongeren onder de 18 jaar. Dat blijkt uit de controleresultaten die de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in 2020 heeft uitgevoerd.

Lees berichtPer 1 januari 2021 displayban tabak en accijnsverhoging

Tabak – Tabak en andere rookwaren mogen vanaf 1 januari 2021 niet meer zichtbaar worden  getoond bij tankstations en andere gemakslocaties. Vanaf die datum gaat ook de accijns op tabak omhoog. Sigaretten stijgen 12 cent in prijs en shag gaat 30 cent meer kosten. De maatregelen maken onderdeel uit van het kabinet om roken verder te ontmoedigen.

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid