‘Verkoop levensmiddelen bij pompshops nu parallel met avondklok’


Bemande tankstations hebben hun positie weten te behouden ondanks de coronaperiode

Petrol – Met de verlenging van de avondklok tot 2 maart 2021 is het nu voor tankstations ook toegestaan levensmiddelen te verkopen voor 06.00 uur. De periode dat er levensmiddelen verkocht mogen worden op een tankstation lopen nu parallel aan de avondkloktijden. Eerder mochten tankstations geen levensmiddelen verkopen voor ’s morgens 06.00 uur, terwijl de avondklok om 04.30 uur eindigde.

Het levensmiddelendeel van winkels bij tankstations is nu voor het publiek gesloten tussen 20.45 uur en 04.30 uur. Net als andere foodwinkels in de levensmiddelenbranche. De tankstations blijven wel open voor brandstof en aanverwante artikelen. Waarom eerder geen levensmiddelen verkocht mochten worden voor 06.00 uur is onduidelijk. Met ingang van vrijdag 12 februari 2021 mogen er tijdens de avondklok wel warme dranken verkocht worden.

Verschillende brancheorganisaties hadden een oproep gedaan om de verkooptijden parallel te laten lopen aan de avondkloktijden. Niet alleen is dat duidelijker voor de bezoekers van een tankstationshop, maar ‘s morgens is er ook al veel beroepsverkeer op pad, die tot de essentiële beroepen gerekend worden. De pompshophouders wilde voor deze mensen wel de mogelijkheid bieden om een kop koffie en een broodje te bestellen.

Dat niet iedereen op de hoogte is van de verruimde mogelijkheden na de verlening van de avondklok is te lezen op verschillende websites van landelijke en individuele tankstations. Daarop wordt vaak gesproken dat tussen 20.45 uur en 6.00 uur uitsluitend brandstof en autogerelateerde artikelen verkocht mogen worden.

Update: 16-02-2021

Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

REWE ontwikkelt en test vier to go-shopformats

Buitenland – REWE, moedermaatschappij van groothandel Lekkerland in Nederland, heeft een viertal shopconcepten ontwikkeld, die momenteel in Duitsland worden getest. Het gaat om shopconcepten voor hightraffic-locaties, als treinstations en luchthaven en universiteiten, kantoren en ziekenhuizen. De vier ontwikkelde concepten verschillen in productaanbod en gebruikte techniek.

Lees berichtRaad voor Volksgezondheid: “Niet alleen snackbars benoemen”

Actie - In het maatschappelijke debat over de gezondheidsachterstand in Nederland, mogen snackbars en fastfoodwinkels niet als enige bedrijfstak worden genoemd als veroorzaker van het probleem. Dat zegt Stannie Driessen, directeur van de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving, bij de overhandiging van het manifest door ProFri.

Lees bericht

Onbemande tankstations nauwelijks gestegen

Analyse - Het aantal onbemande tankstations is dit jaar nauwelijks verder gestegen. Van de in totaal 4.147 benzinepompen in Nederland, worden er 2.280 zonder shop geëxploiteerd. Dat zijn er 33 meer dan vorig jaar, of te wel 0,1 procent. Bemande locaties zijn met 2 procent licht gedaald. Spectaculaire stijgingen deden zich wel voor bij het aantal (snel)laadpalen en locaties waar CNG, LNG en...

Lees bericht


Letteke van der Kruk nieuwe directeur SWO de Splinter

Benoeming - Letteke van der Kruk is per 5 juli 2021 aangesteld als de nieuwe directeur van SWO de Splinter, de inkooporganisatie van bijna 200 tankstationondernemers. Zij volgt in die functie Eric van Voorthuizen op, die om persoonlijke redenen zijn functie heeft neergelegd.

Lees bericht

Statiegeld op kleine plastic flessen vanaf 1 juli

Statiegeld – Vanaf 1 juli zit er €0,15 statiegeld op kleine plastic flesjes frisdrank en water. In de aanloop naar die datum komen er al flesjes in omloop waarop statiegeld zit. Deze flesjes zijn te herkennen aan het nieuwe statiegeldlogo. Het kan dus zomaar zijn dat deze statiegeldflesjes al worden aangeboden.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid