Vermaat opent ‘wereldkeuken’ Crossroads op Schiphol


Luchthaven - CrossRoads heet het nieuwste storeconcept van horecabedrijf Vermaat op luchthaven Schiphol. Het restaurant is gevestigd op de plek waar twintig jaar lang bier- en sappenbar Juggle Juice heeft gezeten. Juggle Juice is het eerste horecabedrijf uit de voormalige Glendale-stal, dat samen met vijf andere locaties op Schiphol in 2014 door Vermaat werd overgenomen en nu rigoureus onder handen is genomen. “Juggle Juice stond bekend om het biertje en de sappen die je er kon drinken,” legt Schiphol-manager Tom Boelen van Vermaat uit. “Op een gegeven moment hebben we daar een kleine menukaart aan toegevoegd. Dat liep zo goed dat we het tijd vonden om wellicht het hele concept eens te herzien. De tegenstellingen hebben we gehouden, vandaar het woord crossroads; de sappen en het bier zetten we ook tegenover elkaar op het menu met hartig en zoet en koud en warm.” Maar er is meer waar het woord crosraods betrekking op heeft. “Zo is Schiphol een kruispunt naar andere luchthavens, is de locatie een kruispunt van reizigers en wachtenden,” aldus ‎Hendrik Franken, director marketing & concepts van de Vermaat Groep. Crossroads combineert het ‘simplicity’ van de Nordic Kitchen met de warmte en gezelligheid van de Baskische keuken met gerechtjes voor bij de borrel, het ontbijt, ook omdat Crossraods 24-uur open is. Franken: “Zo zoeken we ook in de gerechten naar bijzondere combinaties. We hebben een typisch Amerikaanse product als de hotdog in een Thaise variant en de Hollandse pannenkoek met banaan in een Amerikaanse pancake-variant. Want ook het menu is een 'crossroad' voor de gast die op een bepaald moment van de dag een ontbijt wil of juist iets zoekt voor de nacht.” Vermaat wil samen met Schiphol continu investeren in het ontwikkelingen van nieuwe concepten. “Crossroads is nu een veel culinairder bedrijf geworden met een goede menukaart. Een locatie waar de Aziatische keuken wordt gecombineerd met de Hollandse, maar ook een met een zweem van de Scandinavische keuken. Tegenstellingen dus, die we ook wel typeren als de wereldse keuken,” aldus Tom Boelen. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Horecabedrijven volop actief met bezorging

Analyse – Sinds de overheidsmaatregelen van kracht zijn gegaan tegen verdere verspreiding van het coronavirus zijn er 43.000 horecazaken, waarvan 35.500 eetgelegenheden, gesloten voor hun gasten. Een groot gedeelte daarvan is sindsdien actief met afhaal- en bezorgdiensten. De traditionele horeca, die voorheen nog niet actief was in deze markt, ziet in die mogelijkheden een kans de zaken deels draaiende te houden.

Lees bericht

Horeca is afgelopen 8 jaar met 6.000 locaties gegroeid

Analyse - Bijna 6.000 eet- en drinkgelegenheden zijn er de afgelopen acht jaar in Nederland bijgekomen. Ten opzichte van 2012 steeg het aantal zaken met 16 procent tot ruim 42.000. Dat blijkt uit cijfers van Datlinq in Rotterdam. Sterkste groei zit bij de koffietentjes, gezonde to-go zaken met sushi of salades en afhaal-/bezorgrestaurants. Deze schoten als paddenstoelen uit de grond. Slachtoffer van die...

Lees bericht

Rookruimtes uiterlijk 2022 dicht van kabinet

Rookruimtes - Het kabinet wil dat rookruimten in openbare gebouwen, overheidsinstellingen en in het bedrijfsleven sneller worden gesloten dan eerder was afgesproken. Dit besluit is in navolging op de uitspraak van de Hoge Raad in september. Die bepaalde toen dat de rookruimten in de horeca per direct verboden waren. Eerder maakte staatssecretaris Blokhuis bekend dat vanaf 1 april 2020 wordt gestart met...

Lees bericht

HMSHost opent full service restaurant Café Flor op D-Pier Schiphol

Luchthaven – Op de D-Pier van Schiphol is Café Flor geopend door HMSHost. De vestiging is het eerste full service restaurant op een Schiphol pier. Café Flor moet een rustpunt worden voor de reiziger, die er terecht kan voor een veelzijdig assortiment gericht op ontbijt (toast met avocado, eggs benedict en nog veel meer), maar ook voor andere eetmomenten met gezonde...

Lees bericht


AH to go bestaat 20 jaar in Nederland

Formulenieuws – Het is feest bij AH to go. Op 15 november bestaat de gemaksformule 20 jaar. Op die dag werd namelijk de eerste AH to go van Nederland geopend op het NS station in Den Bosch. Inmiddels zijn er in Nederland ruim 80 AH to go’s, waarvan Albert Heijn er 30 in eigen beheer heeft. Daarnaast heeft de Zaanse supermarktketen er enkele tientallen...

Lees bericht

Eerste BETA Food excursie ‘Gluren bij de buren’ op Schiphol

Excursies - Een middagje rondkijken bij een van de vele foodconcepten op Schiphol en beoordelen wat van toepassing kan zijn in een tankstation. Met die insteek ging onlangs een aantal tankstationondernemers op pad met HTC Advies. Het was de eerste excursie die BETA Food organiseerde. Het aantal onbemande tanklocaties is afgelopen jaren in razend tempo gegroeid. Bij meer dan de...

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid