Vermaat overgenomen door Britse Bridgepoint


Overname – Het hing al even in de lucht, dat Vermaat uit IJsselstein zou worden verkocht, maar het horecabedrijf is nu toch overgenomen door de Britse internationale private equity-groep Bridgepoint. Een overnamebedrag is niet genoemd. Vermaat werd door de familie Vermaat in 2015 verkocht aan de Zwitserse Partners Group. Een investeringsmaatschappij die recentelijk bekendmaakte Vermaat in de etalage te plaatsen. Op dat moment was Vermaat zelf ook bezig met een overname. Vermaat zou dit jaar uitkomen op een omzet van rond de 300 miljoen euro. Tegenwoordig is het voormalige cateringbedrijf actief in ongeveer 350 premium eet- en drinkgelegenheden in heel Nederland, waaronder restaurants, cafés en bedrijfskantines. Ook is het bedrijf, waar in totaal meer dan 4000 mensen werken, in toenemende mate actief in België en Duitsland. Partner Group blijft een minderheidsaandeel houden in Vermaat. Bron: @FoodClicks Overname – Het hing al even in de lucht, dat Vermaat uit IJsselstein zou worden verkocht, maar het horecabedrijf is nu toch overgenomen door de Britse internationale private equity-groep Bridgepoint. Een overnamebedrag is niet genoemd. Vermaat werd door de familie Vermaat in 2015 verkocht aan de Zwitserse Partners Group. Een investeringsmaatschappij die recentelijk bekendmaakte Vermaat in de etalage te plaatsen. Op dat moment was Vermaat zelf ook bezig met een overname. Vermaat zou dit jaar uitkomen op een omzet van rond de 300 miljoen euro. Tegenwoordig is het voormalige cateringbedrijf actief in ongeveer 350 premium eet- en drinkgelegenheden in heel Nederland, waaronder restaurants, cafés en bedrijfskantines. Ook is het bedrijf, waar in totaal meer dan 4000 mensen werken, in toenemende mate actief in België en Duitsland. Partner Group blijft een minderheidsaandeel houden in Vermaat. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon

Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.

Lees bericht


Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht


CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht


Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid