Vermaat overgenomen door Britse Bridgepoint
Overname – Het hing al even in de lucht, dat Vermaat uit IJsselstein zou worden verkocht, maar het horecabedrijf is nu toch overgenomen door de Britse internationale private equity-groep Bridgepoint. Een overnamebedrag is niet genoemd. Vermaat werd door de familie Vermaat in 2015 verkocht aan de Zwitserse Partners Group. Een investeringsmaatschappij die recentelijk bekendmaakte Vermaat in de etalage te plaatsen. Op dat moment was Vermaat zelf ook bezig met een overname. Vermaat zou dit jaar uitkomen op een omzet van rond de 300 miljoen euro. Tegenwoordig is het voormalige cateringbedrijf actief in ongeveer 350 premium eet- en drinkgelegenheden in heel Nederland, waaronder restaurants, cafés en bedrijfskantines. Ook is het bedrijf, waar in totaal meer dan 4000 mensen werken, in toenemende mate actief in België en Duitsland. Partner Group blijft een minderheidsaandeel houden in Vermaat. Bron: @FoodClicks Overname – Het hing al even in de lucht, dat Vermaat uit IJsselstein zou worden verkocht, maar het horecabedrijf is nu toch overgenomen door de Britse internationale private equity-groep Bridgepoint. Een overnamebedrag is niet genoemd. Vermaat werd door de familie Vermaat in 2015 verkocht aan de Zwitserse Partners Group. Een investeringsmaatschappij die recentelijk bekendmaakte Vermaat in de etalage te plaatsen. Op dat moment was Vermaat zelf ook bezig met een overname. Vermaat zou dit jaar uitkomen op een omzet van rond de 300 miljoen euro. Tegenwoordig is het voormalige cateringbedrijf actief in ongeveer 350 premium eet- en drinkgelegenheden in heel Nederland, waaronder restaurants, cafés en bedrijfskantines. Ook is het bedrijf, waar in totaal meer dan 4000 mensen werken, in toenemende mate actief in België en Duitsland. Partner Group blijft een minderheidsaandeel houden in Vermaat. Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon
Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.
Lees berichtCompass Group nieuwe horecapartner WEC
Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.
Lees berichtBiertje in Europees restaurant het duurst in Noorwegen
Prijsvergelijking – Van alle Europese steden is de gemiddelde prijs van een biertje in Noorwegen het duurst. Portugal is het goedkoopst, maar voor wie echt voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten voor zijn biertje in een restaurant moet naar Noord-Macedonië.
Lees berichtCIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf
Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit. Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.
Lees berichtFoodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit
Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...
Lees berichtPlant FWD Week wil inspireren vaker plantaardig te kiezen
Actie - Plant FWD organiseert de eerste Plant FWD Week, waar ruim 40 restaurants, waaronder Cannibale Royale, Restaurant Flore **, The Lobby, Chez Nina, Yerba en Madre, mensen worden geïnspireerd vaker plantaardig te eten.
Lees bericht