Vermaat overgenomen door Britse Bridgepoint


Overname – Het hing al even in de lucht, dat Vermaat uit IJsselstein zou worden verkocht, maar het horecabedrijf is nu toch overgenomen door de Britse internationale private equity-groep Bridgepoint. Een overnamebedrag is niet genoemd. Vermaat werd door de familie Vermaat in 2015 verkocht aan de Zwitserse Partners Group. Een investeringsmaatschappij die recentelijk bekendmaakte Vermaat in de etalage te plaatsen. Op dat moment was Vermaat zelf ook bezig met een overname. Vermaat zou dit jaar uitkomen op een omzet van rond de 300 miljoen euro. Tegenwoordig is het voormalige cateringbedrijf actief in ongeveer 350 premium eet- en drinkgelegenheden in heel Nederland, waaronder restaurants, cafés en bedrijfskantines. Ook is het bedrijf, waar in totaal meer dan 4000 mensen werken, in toenemende mate actief in België en Duitsland. Partner Group blijft een minderheidsaandeel houden in Vermaat. Bron: @FoodClicks Overname – Het hing al even in de lucht, dat Vermaat uit IJsselstein zou worden verkocht, maar het horecabedrijf is nu toch overgenomen door de Britse internationale private equity-groep Bridgepoint. Een overnamebedrag is niet genoemd. Vermaat werd door de familie Vermaat in 2015 verkocht aan de Zwitserse Partners Group. Een investeringsmaatschappij die recentelijk bekendmaakte Vermaat in de etalage te plaatsen. Op dat moment was Vermaat zelf ook bezig met een overname. Vermaat zou dit jaar uitkomen op een omzet van rond de 300 miljoen euro. Tegenwoordig is het voormalige cateringbedrijf actief in ongeveer 350 premium eet- en drinkgelegenheden in heel Nederland, waaronder restaurants, cafés en bedrijfskantines. Ook is het bedrijf, waar in totaal meer dan 4000 mensen werken, in toenemende mate actief in België en Duitsland. Partner Group blijft een minderheidsaandeel houden in Vermaat. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



ING gematigd positief over horeca in 2025

Analyse - De vooruitzichten voor de horeca voor 2025 zijn, met een verwachte volumegroei van 3%, gematigd positief. Dankzij een verbeterde koopkracht en ‘gewenning’ aan de hogere prijzen geeft de consument dit jaar volgens de bank weer meer uit in de horeca dan in 2024.

Lees bericht


Jan Zandbergen Group introduceert EKO Wagyu X

Introductie – Wagyu rundvlees behoort tot de meest exclusieve vleessoorten. Het vlees is daardoor meestal alleen verkrijgbaar bij de exclusieve restaurants. Jan Zandbergen Group in Veenendaal introduceert nu EKO Wagyu X rundvlees uit Australië dat ook voor de reguliere horeca betaalbaar is.

Lees bericht


Horecava trekt volgens organisatie 67.000 bezoekers

Vakbeurzen – De afgelopen Horecava heeft volgens de organisator meer bezoekers op de been gebracht in de Amsterdamse RAI dan de vorige editie. Dit jaar werd de horecabeurs bezocht door 67.000 mensen, terwijl dit vorig jaar lag op 64.000. Daarmee ligt het bezoekers aantal nog net niet op het niveau van voor corona.

Lees bericht

Horeca moet scherper kijken naar logistieke kosten

Analyse - Horecaondernemers kunnen het zich niet langer permitteren logistieke kosten te negeren. De kosten voor logistiek nemen de komende jaren naar verwachting fors toe en horecaondernemers betalen daarvoor ongemerkt een hoge prijs. Dat schrijft het FoodService Instituut Nederland (FSIN) in een gezamenlijke verklaring met Topsector Logistiek.

Lees bericht



© 2025 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid