Vernieuwde opzet jaarlijkse prijzen Vriesvers Platform

Verkiezingen - Jumbo Foodmarkt Koornneef Westland Naaldwijk en Albert Heijn Pollemans Etten-Leur zijn de winnaars van de verkiezing ‘VriesVers Winkel van het Jaar 2023’. Beste A-merk werd Lamb Weston Grill Fries en beste VriesVers Product van het Jaar Huismerk werd Albert Hein Edamame Bonen. Het product Wochi Mochi Vanilla Strawberry van Bieze Food won de innovatieprijs.
Donderdagavond 26 september in het Hart van Holland in Nijkerk werden de prijzen uitgereikt. Het is voor het 13 jaar dat het VriesVers Platform (VVP) de verkiezingen VriesVers Producten van het Jaar en VriesVers Winkels van het Jaar organiseert. Omdat het VVP graag continue kijkt naar verbeteringen en luistert naar input vanuit de VVP-leden, werd het dit jaar anders iets aangepakt. Deze editie werd uitsluitend gewerkt met een vakjury.
De vakjury, onder andere in de vorm van mystery guests en SmartSpotters, heeft de deelnemende winkels een bezoek gebracht en beoordeeld. De totaalscore bij elkaar heeft de winnaars per retailer bepaald. Leden van de vakjury waren Rini Emonds (Circana), Arjan van der Sande Lacoste (GfK) en Tijn Bresser (Category & Trade Company). Bij het bepalen van de productwinnaars keken de jury onder andere naar rotatie, omzet, volume, impulswaarde, FS ontwikkeling en nog enkele meer specifieke punten ter beoordeling van de winnaar(s).
Innovatie Prijs
Dit jaar was er voor het eerst ook een innovatie prijs. Een drietal producten was hiervoor geselecteerd. Na een 1 minuut-pitch op het podium werd Bieze Food Wochi Mochi Vanilla Strawberry tot winnaar gekozen. De overige genomineerden waren Albert Heijn AH Wereldse hapjes Samosa’s Tandoori en Bonduelle Groente Rondo’s (3 smaken).
Bron: Vriesvers Platform/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Redefine Meat voortaan ook bij AH online en Crisp
Plantaardig - Redefine Meat is voortaan toch voor thuis te bestellen via Albert Heijn online en Crisp. Aanvankelijk richtte het merk voor plantaardige vleesproducten zich volledig op foodservicebedrijven. Het gaat om zes plantaardige vleesproducten, waaronder Redefine Rundergehakt, Premium Burger, Lamskebab, Bratwurst, Pulled Pork en Pulled Beef.
Lees berichtTimo Hoogeboom (ex-HAK) gekozen tot FoodManager van het Jaar
Verkiezing - Op het Nationaal Food Congres is Timo Hoogeboom, voormalig ceo van Hak, uitgeroepen tot FoodManager van het Jaar. Hoogeboom komt de titel volgens de jury toe vanwege de manier waarop hij Hak transformeerde van traditionele conservenfabrikant tot een modern foodbedrijf dat een voortrekkersrol speelt in de transitie naar een eetpatroon met minder of geen vlees en daarbij ook...
Lees berichtLeen Menken gaat fulfilment en logistiek voor Bonduelle verzorgen
Logistiek – Bonduelle besteedt haar volledige fulfilment en logistiek voor de Benelux uit aan Leen Menken Foodservice Logistics. De logistieke dienstverlener gaat zowel de diepvriesopslag, -orderpicking als -transport voor het groentemerk verzorgen.
Lees berichtBelgische editie van ‘Nederlandse Week Zonder Vlees’ van start
Actie - Stichting Nationale Week Zonder Vlees van Isabel Boerdam start maandag de eerste ‘Week Zonder Vlees-campagne’ in België. België is het eerste land waar de in Nederland campagne naartoe gaat als onderdeel van haar Europese uitrol. Gesteund door de Europese Unie gaat de Week Zonder Vlees de komende jaren naar Denemarken (2024), Duitsland (2024), Spanje (2025) en Oostenrijk (2026). De ambitie is om...
Lees berichtAlbert Heijn vernieuwt broodassortiment
Supermarkt - Albert Heijn lanceert vanaf volgende week een nieuw gezonder en duurzamer broodassortiment. Voor de broodproducten wordt Nederlands graan gebruikt, is het zoutgehalte verlaagd en heeft het assortiment een groter volkorenaanbod. Ook zegt de supermarktketen dat het de prijzen heeft verlaagd.
Lees berichtAlbert Heijn introduceert ‘traybake-maaltijden’
Introductie - Albert Heijn heeft deze week de grootste en de eerste Albert Heijn XL heropend, die in Arnhem. De locatie heeft niet alleen een Bakery Café, zoals die eerder werd geopend bij de AH XL ‘Gelderlandplein’ in Amsterdam-Buitenveldert, maar de vestiging heeft ook tray-bakemaaltijden, meldt Foodpersonality.
Lees bericht