Verpakking voor zelftap wint Bunzl Packaton 2019


Wedstrijd – Het zelftapconcept ‘Sliders’ voor supermarkten van de studenten Kino en Pien is winnaar geworden van Bunzl Packaton 2019. Aan de innovatieprijs van de opleiding Food Innovation van de HAS Hogeschool deden deze 26 studenten mee. De Bunzl Packaton wordt jaarlijks door Bunzl Retail & Industry en HAS Hogeschool Den Bosch georganiseerd met als doel om de creativiteit van studenten en de praktijk aan elkaar te verbinden. Deze week gingen de 26 deelnemende studenten in negen teams één dag aan de slag met een case, een verpakkingsvraagstuk uit de praktijk, om aan het eind van de dag een pitch te kunnen geven over hun uitgewerkte verpakkingsconcept. ‘Sliders’ De jury, bestaande uit Annelies Clements (Business Development Manager, Bunzl) en Daniëlle van Raaij (Marketeer Food, Bunzl) kozen uiteindelijk op basis van de aspecten duurzaamheid, volumereductie, gemak, haalbaarheid en originaliteit voor het concept ‘Sliders‘. De jury vond het verpakkingsontwerp voor de zelftap goed doordacht vanuit de consument en was van mening dat het ontwerp een bijdrage leverde aan de voedselverspilling. Daarnaast biedt het verpakkingsconcept een dubbele functionaliteit met de vul- en schepmogelijkheden, speelt het in op duurzaamheid met het materiaalgebruik en de benodigde transport- en schapruimte en heeft het ontwerp een hoge fun factor door het unieke design. Bron: @FoodClicks Wedstrijd – Het zelftapconcept ‘Sliders’ voor supermarkten van de studenten Kino en Pien is winnaar geworden van Bunzl Packaton 2019. Aan de innovatieprijs van de opleiding Food Innovation van de HAS Hogeschool deden deze 26 studenten mee. De Bunzl Packaton wordt jaarlijks door Bunzl Retail & Industry en HAS Hogeschool Den Bosch georganiseerd met als doel om de creativiteit van studenten en de praktijk aan elkaar te verbinden. Deze week gingen de 26 deelnemende studenten in negen teams één dag aan de slag met een case, een verpakkingsvraagstuk uit de praktijk, om aan het eind van de dag een pitch te kunnen geven over hun uitgewerkte verpakkingsconcept. ‘Sliders’ De jury, bestaande uit Annelies Clements (Business Development Manager, Bunzl) en Daniëlle van Raaij (Marketeer Food, Bunzl) kozen uiteindelijk op basis van de aspecten duurzaamheid, volumereductie, gemak, haalbaarheid en originaliteit voor het concept ‘Sliders‘. De jury vond het verpakkingsontwerp voor de zelftap goed doordacht vanuit de consument en was van mening dat het ontwerp een bijdrage leverde aan de voedselverspilling. Daarnaast biedt het verpakkingsconcept een dubbele functionaliteit met de vul- en schepmogelijkheden, speelt het in op duurzaamheid met het materiaalgebruik en de benodigde transport- en schapruimte en heeft het ontwerp een hoge fun factor door het unieke design. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

HAS Hogeschool verandert naam in HAS green academy

Opleiding – Has Hogeschool bestaat 75 jaar en past de naam aan van de opleiding in HAS green academy. Als gevolg hiervan wordt ook de huisstijl veranderd. HAS green academy wil met de nieuwe naam bevestigen dat de opleiding zich steeds verder ontwikkelt naar expertisecentrum voor agro, food en leefomgeving in Zuid-Nederland.

Lees bericht


Landelijke ZERO Food Waste Challenge van start

Voedselverspilling - HAS Hogeschool houdt samen met Aeres Hogeschool, Hogeschool Inholland, Fontys Hogescholen, Food Valley Circulair, Stichting Jong Leren Eten, Stichting Samen Tegen Voedselverspilling en Rabobank de eerste landelijke ZERO Food Waste Challenge. De challenge start op 13 september.

Lees bericht


HAS Food Experience 2022 richt zich op een betere wereld

Opleiding - Hybride worsten die de vleesconsumptie helpen reduceren. Maaltijdpakketten voor gezinnen met een lager inkomen en gezondheidsissues. Een fairtrade systeem voor Nederlandse boeren. Luxe chocolade met gedroogde koffiedrab. En een bijzonder biertje als conversation starter. Dat zijn de 5 innovatieve concepten die dinsdag tijdens de HAS Food Experience 2022 een FoodmanShip Award hebben gewonnen.

Lees bericht


Winnaars bekend van de Bunzl Packaton 2021

Wedstrijd – De studenten Joyce, Santana en Maxime en Laura, Max en Dewi zijn winnaar geworden van de Bunzl Packaton 2021 met hun verpakkingsconcepten voor Sushi en een Stol. De wedstrijd voor de verpakkingsconcepten was uitgeschreven voor tweedejaars studenten van de opleiding Food Innovation aan de HAS Hogeschool in Den Bosch.

Lees bericht

Veel inspiratie bij 12e HAS Food Experience

Onderwijs – Jaarlijks organiseert de HAS Hogeschool in Den Bosch de HAS Food Experience. Tijdens de 12e editie, die dinsdag 4 februari werd gehouden, presenteerden meer dan 230 aanstormende foodprofessionals talloze oplossingen voor duurzaamheid en gezondheid in de levensmiddelensector, veelal op basis van nieuwe technologieën.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid