Versoepeling geeft eventsector en grotere horeca meer mogelijkheden


Coronamaatregelen – Locaties waar vooraf wordt gereserveerd, hebben geen maximaal aantal bezoekers meer. Dat is goed nieuws voor de grotere restaurants, theaters en eventlocaties als Ahoy, Carré. Vooraf moet er wel gecheckt worden of de bezoekers coronaklachten hebben.

Minister president Mark Rutte maakte in zijn toelichting op de aangekondigde versoepeling  van de maatregelen wel duidelijk een onderscheid in binnen- en buitenactiviteiten. Ook wees hij nadrukkelijk er op dat alle maatregelen als het gaat om hygiëne en handenwassen blijven, maar vooral ook de anderhalve meter afstand. “Die moeten we blijven handhaven en is ook een verantwoordelijkheid van ons allemaal”, gaf hij aan. Ook al baalt hij zelf persoonlijk enorm van die regeling.

Kuchschermen

Voor activiteiten buiten geldt dat bij evenementen tot 250 bezoekers geen zitplaats, checkgesprek of reservering is vereist en dat ook staan bij dergelijke gelegenheden is toegestaan. Bij de horecaterrassen ligt dat anders, daar moet iedereen zitten. Wel mag per 1 juli de anderhalve meter losgelaten worden, mits er schermen – zogenaamde kuchschermen - ter bescherming tussen de tafels worden geplaatst.

Festivals

Deze versoepeling biedt ook ruimte aan activiteiten zoals voetbalwedstrijden en zelfs festivals. Uiteraard blijft de beperking van anderhalve meter gelden, maar bij het vooraf reserveren zijn er wel weer een aantal activiteiten mogelijk. Zelfs bezoek aan de Arena en de Kuip behoort weer tot de mogelijkheden, zij het dat bij deze events spreekkoren en schreeuwen niet is toegestaan en ook daar de anderhalve meter wordt gehandhaafd.  Ook kermissen op kleine schaal behoren weer tot de mogelijkheden, hoewel Rutte aangaf dat voor veel van die activiteiten een vergunning nodig is en een beslissing daarover kan zomaar zes weken tijd in beslag nemen.

Bezorgdheid

De verruiming zat er al een tijdje aan te komen, maar nu die is uitgesproken door het kabinet krijgt de foodservicesector toch bijna twee maanden eerder meer ruimte. De meeste belangenorganisaties reageerden in de media daarom positief, hoewel veel organisaties hun bezorgdheid over omzetontwikkeling en klantenvertrouwen blijven houden.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Kabinet verscherpt aantal horecaregels door slechte coronacijfers

Coronamaatregelen – Het kabinet maakt zich zorgen over de toename van het aantal coronabesmettingen en verscherpt daarom een aantal regels. Zo moeten bezoekers van horecagelegenheden reserveren bij bezoek en hun naam en contactgegevens achterlaten. Daarnaast zijn bij horecagelegenheden alleen zitplaatsen toegestaan voor bezoekers, zowel binnen als buiten. En kunnen attractieparken, musea en horecazaken voor maximaal twee weken gesloten worden als duidelijk...

Lees bericht


‘Ondanks min 2 miljard euro omzet in Q2 kan 2020 nog wat worden’

Analyse – In tweede kwartaal bedroeg de totale omzetdaling in de foodsevicesector ruim 2 miljard euro. Dat betekent dat slechts de helft van de normale bestedingen in horeca, catering en gemak hebben plaatsgevonden. Maar lichtpuntje is dat mocht de omzet in het tweede en derde kwartaal op hetzelfde niveau uitkomen als in 2019 dan komt de totale omzet van alle sectoren uit op 80%...

Lees bericht

Horecabeurs Horecava volgend jaar in hybridevariant

Beurzen - Passend bij alle coronamaatregelen krijgt ook horecavakbeurs Horecava in 2021 een hybridevariant. Naast een veel kleinere fysieke vakbeurs die voor bezoekers en exposanten volgens de geldende coronamaatregelen wordt ingericht, zal er online meer dan gebruikelijk te zien en beleven zijn.

Lees bericht


KHN moet opnieuw om tafel, kort geding aangehouden

Kort geding - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) moet opnieuw om tafel gaan zitten met de overheid om te bezien welke versoepeling van maatregelen mogelijk is. Het kort geding dat de brancheorganisatie vandaag had aangespannen is tot 8 augustus aangehouden.

Lees bericht

Detailhandel food profiteert volop van coronacrisis

Analyse - De omzet die de horeca misloopt door de coronacrisis komt deels ten goede aan de detailhandel food. De verwachte omzetgroei in deze sector bedraagt in 2020 ruim zes procent. Met name supermarkten profiteren: fysieke supermarkten zien een omzetgroei van meer dan 5 procent in 2020.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid