Versoepeling geeft eventsector en grotere horeca meer mogelijkheden


Coronamaatregelen – Locaties waar vooraf wordt gereserveerd, hebben geen maximaal aantal bezoekers meer. Dat is goed nieuws voor de grotere restaurants, theaters en eventlocaties als Ahoy, Carré. Vooraf moet er wel gecheckt worden of de bezoekers coronaklachten hebben.

Minister president Mark Rutte maakte in zijn toelichting op de aangekondigde versoepeling  van de maatregelen wel duidelijk een onderscheid in binnen- en buitenactiviteiten. Ook wees hij nadrukkelijk er op dat alle maatregelen als het gaat om hygiëne en handenwassen blijven, maar vooral ook de anderhalve meter afstand. “Die moeten we blijven handhaven en is ook een verantwoordelijkheid van ons allemaal”, gaf hij aan. Ook al baalt hij zelf persoonlijk enorm van die regeling.

Kuchschermen

Voor activiteiten buiten geldt dat bij evenementen tot 250 bezoekers geen zitplaats, checkgesprek of reservering is vereist en dat ook staan bij dergelijke gelegenheden is toegestaan. Bij de horecaterrassen ligt dat anders, daar moet iedereen zitten. Wel mag per 1 juli de anderhalve meter losgelaten worden, mits er schermen – zogenaamde kuchschermen - ter bescherming tussen de tafels worden geplaatst.

Festivals

Deze versoepeling biedt ook ruimte aan activiteiten zoals voetbalwedstrijden en zelfs festivals. Uiteraard blijft de beperking van anderhalve meter gelden, maar bij het vooraf reserveren zijn er wel weer een aantal activiteiten mogelijk. Zelfs bezoek aan de Arena en de Kuip behoort weer tot de mogelijkheden, zij het dat bij deze events spreekkoren en schreeuwen niet is toegestaan en ook daar de anderhalve meter wordt gehandhaafd.  Ook kermissen op kleine schaal behoren weer tot de mogelijkheden, hoewel Rutte aangaf dat voor veel van die activiteiten een vergunning nodig is en een beslissing daarover kan zomaar zes weken tijd in beslag nemen.

Bezorgdheid

De verruiming zat er al een tijdje aan te komen, maar nu die is uitgesproken door het kabinet krijgt de foodservicesector toch bijna twee maanden eerder meer ruimte. De meeste belangenorganisaties reageerden in de media daarom positief, hoewel veel organisaties hun bezorgdheid over omzetontwikkeling en klantenvertrouwen blijven houden.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsGroeiende zorgen over voldoende horecapersoneel

Onderzoek  - Horecaondernemers hebben grote zorgen over personeelskrapte. Zeker met de lange weekenden met Hemelvaart en Pinksteren voor de deur, vragen horecaondernemers zich af of ze hun gasten wel op de juiste manier kunnen ontvangen door het personeelsprobleem in de sector, maar inzet techniek wordt nog niet gezien als oplossing. Dat laat onderzoek van GROUP7 Professional Community zien.

Lees bericht

Vakbeurs euvend & coffeena 2022 gaat niet door

Vakbeurzen - De Internationale Vakbeurs voor Vending & Office Coffee Service die gepland staat voor 27 tot en met 29 oktober, euvend & coffeena 2022, gaat dit jaar niet door. De reden is dat de organisatie niet een volwaardige afspiegeling van de markt voor vending en koffie kan presenteren.

Lees bericht

Diageo lanceert nieuw B2B-kennisplatform DIAGEO One

Platform - Diageo introduceert DIAGEO One, een B2B-ondersteuningsplatform, waar eigenaren van slijterijen en horeca 24 uur per dag terecht kunnen voor onder meer exclusieve trainingsvideo's, recepten, social media materiaal, speciale aanbiedingen, trends updates. Ook het bestellen van Diageo producten via hun reguliere groothandel kan met DIAGO One.

Lees bericht


Platform voor horeca lanceert marktplaats ‘no waste’

Voedselverspilling - TIPPR, het inspiratieplatform voor de horeca,  lanceert een marktplaats met overschotten en imperfecte producten. Op het platform ‘no Waste’ kunnen fabrikanten en groothandelaren producten aanbieden, die zij niet meer kunnen verkopen, maar voor een horecaondernemer tegen een gunstige prijs nog wel geschikt zijn om te gebruiken.

Lees bericht

Grote inhaalslag horeca in 2022 met ruim 30% volumegroei

Analyse - Gedurende dit jaar vindt er in de horeca een grote inhaalslag plaats met een verwachte volumegroei van 30% tot 35%. Ondanks de forse groei zal de horecasector naar verwachting pas in 2023 volledig zijn hersteld van de coronapandemie. Dit blijkt uit het nieuwe vooruitzicht horeca van ING Research.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid