Versoepeling geeft eventsector en grotere horeca meer mogelijkheden
_640_480_90.jpg)
Coronamaatregelen – Locaties waar vooraf wordt gereserveerd, hebben geen maximaal aantal bezoekers meer. Dat is goed nieuws voor de grotere restaurants, theaters en eventlocaties als Ahoy, Carré. Vooraf moet er wel gecheckt worden of de bezoekers coronaklachten hebben.
Minister president Mark Rutte maakte in zijn toelichting op de aangekondigde versoepeling van de maatregelen wel duidelijk een onderscheid in binnen- en buitenactiviteiten. Ook wees hij nadrukkelijk er op dat alle maatregelen als het gaat om hygiëne en handenwassen blijven, maar vooral ook de anderhalve meter afstand. “Die moeten we blijven handhaven en is ook een verantwoordelijkheid van ons allemaal”, gaf hij aan. Ook al baalt hij zelf persoonlijk enorm van die regeling.
Kuchschermen
Voor activiteiten buiten geldt dat bij evenementen tot 250 bezoekers geen zitplaats, checkgesprek of reservering is vereist en dat ook staan bij dergelijke gelegenheden is toegestaan. Bij de horecaterrassen ligt dat anders, daar moet iedereen zitten. Wel mag per 1 juli de anderhalve meter losgelaten worden, mits er schermen – zogenaamde kuchschermen - ter bescherming tussen de tafels worden geplaatst.
Festivals
Deze versoepeling biedt ook ruimte aan activiteiten zoals voetbalwedstrijden en zelfs festivals. Uiteraard blijft de beperking van anderhalve meter gelden, maar bij het vooraf reserveren zijn er wel weer een aantal activiteiten mogelijk. Zelfs bezoek aan de Arena en de Kuip behoort weer tot de mogelijkheden, zij het dat bij deze events spreekkoren en schreeuwen niet is toegestaan en ook daar de anderhalve meter wordt gehandhaafd. Ook kermissen op kleine schaal behoren weer tot de mogelijkheden, hoewel Rutte aangaf dat voor veel van die activiteiten een vergunning nodig is en een beslissing daarover kan zomaar zes weken tijd in beslag nemen.
Bezorgdheid
De verruiming zat er al een tijdje aan te komen, maar nu die is uitgesproken door het kabinet krijgt de foodservicesector toch bijna twee maanden eerder meer ruimte. De meeste belangenorganisaties reageerden in de media daarom positief, hoewel veel organisaties hun bezorgdheid over omzetontwikkeling en klantenvertrouwen blijven houden.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Kop is er af bij HorecaEvenTT in WTC Expo Leeuwarden
Vakbeurzen - De kop is er af bij HorecaEventt in Leeuwarden in WTC Expo. Bijna 500 exposanten presenteren nog tot en met woensdag hun producten en concepten. De horecabeurs in het noorden trekt traditioneel altijd veel ondernemers van de Waddeneilanden.
Lees berichtING gematigd positief over horeca in 2025
Analyse - De vooruitzichten voor de horeca voor 2025 zijn, met een verwachte volumegroei van 3%, gematigd positief. Dankzij een verbeterde koopkracht en ‘gewenning’ aan de hogere prijzen geeft de consument dit jaar volgens de bank weer meer uit in de horeca dan in 2024.
Lees berichtBroekhuyzen Horecagroothandel nu officieel Bidfood Noordwijkerhout
Groothandel – Broekhuyzen Horecagroothandel in Noordwijkerhout is zaterdag 25 januari officieel geïntegreerd in Bidfood Noordwijkerhout. Dat heeft de groothandel laten weten.
Lees berichtJan Zandbergen Group introduceert EKO Wagyu X
Introductie – Wagyu rundvlees behoort tot de meest exclusieve vleessoorten. Het vlees is daardoor meestal alleen verkrijgbaar bij de exclusieve restaurants. Jan Zandbergen Group in Veenendaal introduceert nu EKO Wagyu X rundvlees uit Australië dat ook voor de reguliere horeca betaalbaar is.
Lees berichtHorecava trekt volgens organisatie 67.000 bezoekers
Vakbeurzen – De afgelopen Horecava heeft volgens de organisator meer bezoekers op de been gebracht in de Amsterdamse RAI dan de vorige editie. Dit jaar werd de horecabeurs bezocht door 67.000 mensen, terwijl dit vorig jaar lag op 64.000. Daarmee ligt het bezoekers aantal nog net niet op het niveau van voor corona.
Lees berichtHoreca moet scherper kijken naar logistieke kosten
Analyse - Horecaondernemers kunnen het zich niet langer permitteren logistieke kosten te negeren. De kosten voor logistiek nemen de komende jaren naar verwachting fors toe en horecaondernemers betalen daarvoor ongemerkt een hoge prijs. Dat schrijft het FoodService Instituut Nederland (FSIN) in een gezamenlijke verklaring met Topsector Logistiek.
Lees bericht