De Verspillingsfabriek komt met initiatief ‘Heel Veel Soeps’


Verduurzamen - De Verspillingsfabriek lanceert een nieuw concept: Heel Veel Soeps. Een initiatief waarbij mensen een pakket soep kunnen aanbieden aan een ander. Maar niet alleen om dankbaarheid of liefde aan diegene te tonen, maar ook de boeren en de Voedselbank te steunen.

De Verspillingsfabriek maakte al soep van restproducten, maar in deze tijd blijven ook heel veel boeren zitten met hun verse producten. Versnijders en boeren raken door de sluiting van de horecabedrijven hun producten moeilijk kwijt. De Verspillingsfabriek gaat die producten voor een eerlijke prijs bij de boeren kopen en verwerken en schenkt bovendien bij elke gedane bestelling een zakje soep aan De Voedselbank. Op die manier helpt iedereen elkaar in deze lastige tijden.

Maak soep van de crisis

De coronacrisis raakt iedereen. Het zorgt bij horecabedrijven, cateraars en boeren voor een onzekere tijd. Dit initiatief maakt soep van die crisis, zo luidt de motivatie. Veel bedrijven zetten zich in om zo goed en zo kwaad als het gaat er elke dag het beste van te maken in deze coronacrisis. Dat laat ook het initiatief van De Verspillingsfabriek zien. Maar ondanks het feit dat ook De Verspillingsfabriek zelf problemen heeft zet het bedrijf toch weer een mooi initiatief in de markt. Iedereen die een Heel Veel Soeps-pakket bestelt, maakt niet alleen familie, vrienden, collega’s of medewerkers blij, maar helpt op deze manier ook de boeren en gaat verspilling tegen van goede groenten.

Talent

En ook verspilling van talent, want in De Verspillingsfabriek, onderdeel van Hutten Catering, werken namelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Gebruikers van Heel Veel Soeps zorgen er op die manier ook voor dat zij aan het werk kunnen blijven. Zie: www.heelveelsoeps.nl.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Horeca en catering blij met verdere verruiming

Coronamaatregelen – Cateraars en horecabedrijven zijn blij met de verdere verruiming die vandaag is ingegaan. Per 1 juli geldt er geen limiet meer voor het aantal bezoekers per bijeenkomst.De anderhalve meter afstand is nu uitgangspunt.

Lees bericht

Twee HMSHost-projecten in de prijzen bij Schiphol Business Awards

Luchthaven – De Food Professionals van HMSHost hebben de Team Spirit Award gewonnen. Daarnaast heeft HMSHost ook de Innovation Award gewonnen. Deze is uitgereikt aan ‘Soup and Bakery by De Verspillingsfabriek’. Amsterdam Airport Schiphol reikt de awards uit aan partners die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd.

Lees bericht

Hutten exploiteert horeca in nieuwe Amphia ziekenhuis

Zorg – De horecalocaties in het nieuwe Amphia ziekenhuis in Breda worden geëxploiteerd door Hutten. Het gaat om het restaurant de Markt, espressobar de Molen, in combinatie met een winkel en koffiepunt de Kiosk. Hutten tekende een contract voor 10 jaar met het ziekenhuis, zo laat de cateraar weten. “Een mooie samenwerking op een prachtige locatie waar we echt kunnen toevoegen...

Lees bericht

Hutten beste cateraar in MT1000-ranking

Catering - Hutten Catering heeft de eerste plek gekregen in de Management Team-lijst van beste cateraars. Vorig jaar won de Veghelse cateraar ook, alleen toen in de lijst van runners-up. Het feit dat de cateraar nu in de over-all ranking nummer 1 staat ziet Hutten als een bevestiging van de gedurfde aanpak en de betekenisvolle manier van ondernemen. 5 sterren Elk jaar...

Lees bericht


Drees Peter van den Bosch nieuwe manager Foodsquad

Persoonlijk - Drees Peter van den Bosch wordt per 1 september 2019 de nieuwe manager van Foodsquad. Foodsquad is een innovatief netwerk van bedrijven en instellingen, die zich bezighouden met duurzame en vitalere voeding. Drees Peter van den Bosch is samen met Willem Treep in 2008 gestart met Willem & Drees. Een initiatief dat aanvankelijk retailpartijen en cateraars wilden voorzien van lokale producten, maar...

Lees bericht

Verspillingsfabriek opent eigen locatie op Schiphol

Voedselverspilling - De soepen van De Verspillingsfabriek zijn vanaf vandaag ook op Schiphol Plaza verkrijgbaar. Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek is een gezamenlijk initiatief van HMSHost International, Amsterdam Airport Schiphol en De Verspillingsfabriek. Jaarlijks wordt er voor minstens 5 miljard euro aan voedsel weggegooid waaraan niets mankeert. De Verspillingsfabriek, een initiatief van cateraar Bob Hutten, wilde daaraan iets doen en ging...

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid