De Verspillingsfabriek komt met initiatief ‘Heel Veel Soeps’


Verduurzamen - De Verspillingsfabriek lanceert een nieuw concept: Heel Veel Soeps. Een initiatief waarbij mensen een pakket soep kunnen aanbieden aan een ander. Maar niet alleen om dankbaarheid of liefde aan diegene te tonen, maar ook de boeren en de Voedselbank te steunen.

De Verspillingsfabriek maakte al soep van restproducten, maar in deze tijd blijven ook heel veel boeren zitten met hun verse producten. Versnijders en boeren raken door de sluiting van de horecabedrijven hun producten moeilijk kwijt. De Verspillingsfabriek gaat die producten voor een eerlijke prijs bij de boeren kopen en verwerken en schenkt bovendien bij elke gedane bestelling een zakje soep aan De Voedselbank. Op die manier helpt iedereen elkaar in deze lastige tijden.

Maak soep van de crisis

De coronacrisis raakt iedereen. Het zorgt bij horecabedrijven, cateraars en boeren voor een onzekere tijd. Dit initiatief maakt soep van die crisis, zo luidt de motivatie. Veel bedrijven zetten zich in om zo goed en zo kwaad als het gaat er elke dag het beste van te maken in deze coronacrisis. Dat laat ook het initiatief van De Verspillingsfabriek zien. Maar ondanks het feit dat ook De Verspillingsfabriek zelf problemen heeft zet het bedrijf toch weer een mooi initiatief in de markt. Iedereen die een Heel Veel Soeps-pakket bestelt, maakt niet alleen familie, vrienden, collega’s of medewerkers blij, maar helpt op deze manier ook de boeren en gaat verspilling tegen van goede groenten.

Talent

En ook verspilling van talent, want in De Verspillingsfabriek, onderdeel van Hutten Catering, werken namelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Gebruikers van Heel Veel Soeps zorgen er op die manier ook voor dat zij aan het werk kunnen blijven. Zie: www.heelveelsoeps.nl.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Houben gaat samenwerken met zorgbakkerij van Hutten

Samenwerking  - Houben Worstenbrood uit Eindhoven en Hutten uit Veghel hebben de handen ineengeslagen en gaan samenwerken. Vanaf vandaag worden de worstenbroden gerold en gebakken in de zorgbakkerij van Hutten. Ook de receptuur van de bekende Brabantse worstenbroodjes is iets aangepast.

Lees bericht


Horeca en catering blij met verdere verruiming

Coronamaatregelen – Cateraars en horecabedrijven zijn blij met de verdere verruiming die vandaag is ingegaan. Per 1 juli geldt er geen limiet meer voor het aantal bezoekers per bijeenkomst.De anderhalve meter afstand is nu uitgangspunt.

Lees bericht

Twee HMSHost-projecten in de prijzen bij Schiphol Business Awards

Luchthaven – De Food Professionals van HMSHost hebben de Team Spirit Award gewonnen. Daarnaast heeft HMSHost ook de Innovation Award gewonnen. Deze is uitgereikt aan ‘Soup and Bakery by De Verspillingsfabriek’. Amsterdam Airport Schiphol reikt de awards uit aan partners die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid