Verspillingsfabriek opent eigen locatie op Schiphol
Voedselverspilling - De soepen van De Verspillingsfabriek zijn vanaf vandaag ook op Schiphol Plaza verkrijgbaar. Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek is een gezamenlijk initiatief van HMSHost International, Amsterdam Airport Schiphol en De Verspillingsfabriek.
Jaarlijks wordt er voor minstens 5 miljard euro aan voedsel weggegooid waaraan niets mankeert. De Verspillingsfabriek, een initiatief van cateraar Bob Hutten, wilde daaraan iets doen en ging op zoek naar oplossingen om ‘verloren groenten’ vanuit de voedingsindustrie een nieuwe bestemming te geven. Dat werd de Verspillingsfabriek. Groenten die te klein, misvormd of te bont zijn worden tot soepen gekookt. Ook de kopjes, kontjes en stronken van groenten worden als ingrediënt voor de soepen gebruikt. Op de Schiphol-locatie kunnen gasten nu voor deze soepen terecht, die ook nog eens gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, omdat De Verspillingsfabriek ook het verspillen van talent zonde vindt.
Zorgbakkerij
Naast de soepen kunnen gasten in Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek terecht voor worstenbroodjes, koeken, muffins en brownies uit de Zorgbakkerij van Hutten waar duurzaamheid en ambacht centraal staan. Deze producten worden ontwikkeld met minder suiker, minder zout en betere vetten. Ook hier wordt talent niet verspild, want in de bakkerij werken bakkers met een gehoorbeperking.
Bron: @FoodClicks
Voedselverspilling - De soepen van De Verspillingsfabriek zijn vanaf vandaag ook op Schiphol Plaza verkrijgbaar. Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek is een gezamenlijk initiatief van HMSHost International, Amsterdam Airport Schiphol en De Verspillingsfabriek.
Jaarlijks wordt er voor minstens 5 miljard euro aan voedsel weggegooid waaraan niets mankeert. De Verspillingsfabriek, een initiatief van cateraar Bob Hutten, wilde daaraan iets doen en ging op zoek naar oplossingen om ‘verloren groenten’ vanuit de voedingsindustrie een nieuwe bestemming te geven. Dat werd de Verspillingsfabriek. Groenten die te klein, misvormd of te bont zijn worden tot soepen gekookt. Ook de kopjes, kontjes en stronken van groenten worden als ingrediënt voor de soepen gebruikt. Op de Schiphol-locatie kunnen gasten nu voor deze soepen terecht, die ook nog eens gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, omdat De Verspillingsfabriek ook het verspillen van talent zonde vindt.
Zorgbakkerij
Naast de soepen kunnen gasten in Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek terecht voor worstenbroodjes, koeken, muffins en brownies uit de Zorgbakkerij van Hutten waar duurzaamheid en ambacht centraal staan. Deze producten worden ontwikkeld met minder suiker, minder zout en betere vetten. Ook hier wordt talent niet verspild, want in de bakkerij werken bakkers met een gehoorbeperking.
Bron: @FoodClicks
Wedstrijd - Chef-kok Erik Jager van Wildlands Adventure Zoo Emmen heeft het NK Lekkerste Vegan Burger 2025 op de Horecava gewonnen. De jury was vol lof over zijn ‘Momma Dunia’. Het zilver ging naar Audrey Biermans van Vitam. Jamal Hlal van HMSHost Schiphol pakte het brons.
Luchthaven - Per 1 mei 2025 versterkt Schiphol haar succesvolle samenwerking met Lagardère Travel Retail voor de exploitatie van meer dan twintig duty-free winkels achter de securitycontrole. Deze samenwerking vindt plaats in een joint venture waarin Lagardère Travel Retail 70% van de aandelen heeft en Schiphol 30%.
Overname - Albron laat weten succesvol de overname van Hutten, branchegenoot in de catering- en hospitalitysector, te hebben afgerond. Volgens de foodservice-organisatie Albron kan het met deze strategische overname haar positie als marktleider uitbreiden, haar dienstenaanbod verder verbreden en meer maatschappelijke impact maken.
Luchthaven - Medio januari 2025 vindt op Eindhoven Airport de opening plaats van een Privium ExpressLounge voor Privium Plus leden en andere reizigers van Eindhoven Airport. De lounge komt op de plek van de oude Swissport Lounge, op de eerste verdieping naast de Starbucks.
Formulenieuws – BackWERK heeft in het tuincentrum van Hoorn een nieuwe locatie geopend. Het gaat om een eerste locatie in een tuincentrum. Met ruim 100 zitplaatsen behoort de vestiging wel direct tot een van de grootste van de bakkerijformule.
Luchthaven – Schiphol heeft samen met haar horecapartners een overeenkomst getekend om te werken aan een meer duurzame horecatoekomst op de luchthaven. Eén van de doelen is om in 2030 de CO2-uitstoot met 50% te verminderen ten opzichte van 2023, voornamelijk door 60% van het totaal verkochte aanbod van voedsel en zuivel plantaardig te maken.