Vic Tosseram winnaar Brabantse voorronde European Young Chef Award
Wedstrijd – Zeven talentvolle leerling koks streden maandag 27 augustus om een plek in de finale van de European Young Chef Award 2019. Vic Tosseram won de voorronde met een variatie op het klassieke gerecht ‘Blote billetjes in het gras’. Hij vertegenwoordigt Brabant nu tijdens de finale op 22 tot en met 24 oktober op het Griekse Rhodos.
De voorronde vond plaats bij ZiN Inspiratielab in Veghel. De kandidaten hiervoor waren eerder door De Rooi Pannen geselecteerd. De opdracht bij de voorronde was om met een eigentijdse versie te komen van het traditionele Brabantse gerecht ‘Blote billetjes in het gras.’ De jury, bestaande uit Thijs Vis van Restaurant ’t Misverstant, Sietse Blummel culinair adviseur van Sligro, Nick de jong, wedstrijdambassadeur van De Rooi Pannen en juryvoorzitter Alfred van Mameren van FoodUp!Brabant, riepen uiteindelijk de 2de jaars leerling-kok Vik Tosseram uit als winnaar, gevolgd door Dolf van den Hout en Stan Hooijen.
De European Young Chef Award is een initiatief van tien Europese regio’s die die hun streekeigen tradities willen laten zien en zich inzetten om gezonder en duurzamer eten te bevorderen. Brabant is een van deze regio’s.
Gastronomisch erfgoed
De Brabantse voorronde werd georganiseerd door Noord-Brabant Culinair, Sligro, De Rooi Pannen, AgriFood Capital en FoodUp!Brabant. Samen zetten zij zich in voor het in stand houden van het Brabantse gastronomische erfgoed en het ontwikkelen en ondersteunen van jonge talenten.
Bron: Sligro/@FoodClicks
Wedstrijd – Zeven talentvolle leerling koks streden maandag 27 augustus om een plek in de finale van de European Young Chef Award 2019. Vic Tosseram won de voorronde met een variatie op het klassieke gerecht ‘Blote billetjes in het gras’. Hij vertegenwoordigt Brabant nu tijdens de finale op 22 tot en met 24 oktober op het Griekse Rhodos.
De voorronde vond plaats bij ZiN Inspiratielab in Veghel. De kandidaten hiervoor waren eerder door De Rooi Pannen geselecteerd. De opdracht bij de voorronde was om met een eigentijdse versie te komen van het traditionele Brabantse gerecht ‘Blote billetjes in het gras.’ De jury, bestaande uit Thijs Vis van Restaurant ’t Misverstant, Sietse Blummel culinair adviseur van Sligro, Nick de jong, wedstrijdambassadeur van De Rooi Pannen en juryvoorzitter Alfred van Mameren van FoodUp!Brabant, riepen uiteindelijk de 2de jaars leerling-kok Vik Tosseram uit als winnaar, gevolgd door Dolf van den Hout en Stan Hooijen.
De European Young Chef Award is een initiatief van tien Europese regio’s die die hun streekeigen tradities willen laten zien en zich inzetten om gezonder en duurzamer eten te bevorderen. Brabant is een van deze regio’s.
Gastronomisch erfgoed
De Brabantse voorronde werd georganiseerd door Noord-Brabant Culinair, Sligro, De Rooi Pannen, AgriFood Capital en FoodUp!Brabant. Samen zetten zij zich in voor het in stand houden van het Brabantse gastronomische erfgoed en het ontwikkelen en ondersteunen van jonge talenten.
Bron: Sligro/@FoodClicks
Petrol – De ruimte was er en de motivatie om iets meer met postbussen te doen was er. Na het faillissement van kantoorboekhandelsketen Office Center kwam er in de keistad ruimte voor een nieuw PostNL Businesspoint. Shell Serva in Amersfoort zag er brood in, maar wilde van de ruimte wel iets meer maken dan een ‘truttig puntje van PostNL’.
Groothandel - De omzet van de Sligro Food Groep over het eerste halfjaar 2022 bedroeg €1.129 miljoen, een toename van 43,3% ten opzichte van dezelfde periode in 2021. In Q2 wist de groep een groei te realiseren van 43,7%. De nettowinst over het eerste halfjaar kwam uit op €23 miljoen.
Formulenieuws - Plaza ’t Krûûspunt op Ameland is in mei gestart met orderkiosken. Het cafetariabedrijf wil met de plaatsing van de bestel- en afrekenzuilen inspelen op de toenemende vraag naar snelheid en gemak. Het is de derde Plaza-locatie die de stap naar verdere digitalisering maakt.
Dierenwelzijn - Bidfood en Hanos gaan hun huismerk kipproducten voorzien van ten minste één Beter Leven-ster. Dit is vrijdag bekendgemaakt door Wakker Dier. Sligro kondigde deze stap vorig jaar al aan.
Petrol – De wereld van tankstations verandert en dus verandert SWO De Splinter. Niet alleen krijgt de inkoop- en samenwerkingsorganisatie een nieuwe naam, ook de dienstverlening wordt uitgebreid. Er moet meer maatwerk worden geleverd voor de leden, zei voorzitter Rob van Herpen. Voor de nieuwe naam, is een oude naam nieuw leven ingeblazen, namelijk GemaQ.
Groothandel – Sligro wist in de eerste drie maanden van dit jaar de omzet naar een niveau te brengen van voor de coronamaatregelen. Weliswaar viel de omzet in catering nog wat tegen, maar daar tegenover stond een verdere groei in bezorging aan bedrijven.