Vic Tosseram winnaar Brabantse voorronde European Young Chef Award


Wedstrijd – Zeven talentvolle leerling koks streden maandag 27 augustus om een plek in de finale van de European Young Chef Award 2019. Vic Tosseram won de voorronde met een variatie op het klassieke gerecht ‘Blote billetjes in het gras’. Hij vertegenwoordigt Brabant nu tijdens de finale op 22 tot en met 24 oktober op het Griekse Rhodos. De voorronde vond plaats bij ZiN Inspiratielab in Veghel. De kandidaten hiervoor waren  eerder door De Rooi Pannen geselecteerd. De opdracht bij de voorronde was om met een eigentijdse versie te komen van het traditionele Brabantse gerecht ‘Blote billetjes in het gras.’ De jury, bestaande uit Thijs Vis van Restaurant ’t Misverstant, Sietse Blummel culinair adviseur van Sligro, Nick de jong, wedstrijdambassadeur van De Rooi Pannen en juryvoorzitter Alfred van Mameren van FoodUp!Brabant, riepen uiteindelijk de 2de jaars leerling-kok Vik Tosseram uit als winnaar, gevolgd door Dolf van den Hout en Stan Hooijen. De European Young Chef Award is een initiatief van tien Europese regio’s die die hun streekeigen tradities willen laten zien en zich inzetten om gezonder en duurzamer eten te bevorderen. Brabant is een van deze regio’s. Gastronomisch erfgoed De Brabantse voorronde werd georganiseerd door Noord-Brabant Culinair, Sligro, De Rooi Pannen, AgriFood Capital en FoodUp!Brabant. Samen zetten zij zich in voor het in stand houden van het Brabantse gastronomische erfgoed en het ontwikkelen en ondersteunen van jonge talenten. Bron: Sligro/@FoodClicks Wedstrijd – Zeven talentvolle leerling koks streden maandag 27 augustus om een plek in de finale van de European Young Chef Award 2019. Vic Tosseram won de voorronde met een variatie op het klassieke gerecht ‘Blote billetjes in het gras’. Hij vertegenwoordigt Brabant nu tijdens de finale op 22 tot en met 24 oktober op het Griekse Rhodos. De voorronde vond plaats bij ZiN Inspiratielab in Veghel. De kandidaten hiervoor waren  eerder door De Rooi Pannen geselecteerd. De opdracht bij de voorronde was om met een eigentijdse versie te komen van het traditionele Brabantse gerecht ‘Blote billetjes in het gras.’ De jury, bestaande uit Thijs Vis van Restaurant ’t Misverstant, Sietse Blummel culinair adviseur van Sligro, Nick de jong, wedstrijdambassadeur van De Rooi Pannen en juryvoorzitter Alfred van Mameren van FoodUp!Brabant, riepen uiteindelijk de 2de jaars leerling-kok Vik Tosseram uit als winnaar, gevolgd door Dolf van den Hout en Stan Hooijen. De European Young Chef Award is een initiatief van tien Europese regio’s die die hun streekeigen tradities willen laten zien en zich inzetten om gezonder en duurzamer eten te bevorderen. Brabant is een van deze regio’s. Gastronomisch erfgoed De Brabantse voorronde werd georganiseerd door Noord-Brabant Culinair, Sligro, De Rooi Pannen, AgriFood Capital en FoodUp!Brabant. Samen zetten zij zich in voor het in stand houden van het Brabantse gastronomische erfgoed en het ontwikkelen en ondersteunen van jonge talenten. Bron: Sligro/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

De Haan kiest eigen weg in food en tabak

Tankstation - De Haan Minerale Oliën (DHMO) verruilt als groothandel Lekkerland in Son voor Sligro. Ondanks de succesvolle langdurige samenwerking met Lekkerland, laat De Haan weten ervoor gekozen te hebben om per 1 februari 2025 de samenwerking aan te gaan met groothandel Sligro in Veghel. De Haan ziet Sligro de komende jaren als strategische partner die zal ondersteunen bij het doorontwikkelen...

Lees bericht



Food100 maakt zes Foodhelden van 2024 bekend

Verkiezing - Tijdens een bijeenkomst met de 100 meest impactvolle voedselveranderaars van Nederland maakte de Food100-vakjury de namen van zes innovators bekend die de titel Foodheld van het jaar mogen hebben. Deze voorlopers uit de Food100-lijst maakten dit jaar bijzonder veel indruk met hun werk om de Nederlandse voedselketen duurzamer, gezonder en socialer te maken.

Lees bericht



Sligro wint Logistiek Laadplein Award 2024

Verkiezing - Tijdens ‘Zero Emission | Ecomobiel’ in ‘s-Hertogenbosch is vorige week de ‘Logistiek Laadplein Award 2024’ uitgereikt aan Sligro. Zero Emission | Ecomobiel is dé zakelijke beurs voor duurzame vernieuwing in mobiliteit.

Lees bericht

Tabaksomzet helpt omzet Sligro in derde kwartaal

Groothandel - Sligro Food Group realiseerde over het derde kwartaal van 2024 een omzet van € 730 miljoen, een toename van € 25 miljoen of 3,5% ten opzichte van de omzet van € 705 miljoen in het derde kwartaal van 2023. Dat meldt de groothandel uit Veghel bij de bekendmaking van de cijfers over het derde kwartaal.

Lees bericht



© 2025 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid