Vierde Frietboutique met IJsboutique opent in Rotterdam


Ondernemersduo achter Frietboutique en IJsboutique Pebbles van Noorden (staand) en Sammy Berendsen

Patatzaak – Frietboutique opent in de Rotterdamse wijk Kralingen een vierde locatie. Vanaf vrijdag 7 april kunnen friet en ijsliefhebbers bij de nieuwe locatie in de Lusthofstraat terecht. De nieuwe locatie heeft ook een IJsboutique met schepijs.

“We zijn ontzettend trots om uitgerekend in de Lusthofstraat de vierde locatie te openen. Ik ben opgegroeid in dit deel van Rotterdam, dus het voelt als thuiskomen”, aldus mede-eigenaresse Pebbles van Noorden. “Om dan nu mijn oude buurt te voorzien van onze frieten is voor mij de

Champagne-ijs

Frietboutique staat bekend vanwege haar verrassende smaken; zowel voor de friet als voor het ijs. Zo is er voor de ijsliefhebber champagne-ijs te proeven, gemaakt van echte champagne. Het stoofvlees voor het traditionele frietje stoof komt bij keurslagerij én straatgenoot van Linschoten in Rotterdam vandaan. Maar er is ook plantaardig zuurvlees als topping te krijgen op de friet. Dit zuurvlees komt uit een 3D-printer en is van het merk Redefine Meat. Deze topping won tijdens de Horecava nog een innovatie award.

Het ondernemersduo Sammy Berendsen en Pebbles van Noorden willen met de Frietboutique een buurtfunctie vervullen. Een plek waar buurtbewoners jong en oud kunnen samenkomen om te genieten van een frietje of ijsje, gemaakt van verse en lokale producten. De nieuwe locatie biedt ruimte aan ruim 30 gasten binnen. Daarnaast wordt zomers het terras uitgebreid naar 40 zitplekken door middel van twee terrasvlonders.  

De nieuwste Frietboutique zal gerund worden door Rio Tjon-A-Tsien. Rio werkte hiervoor al twee jaar in de vestiging op de Witte de With. “Wat ooit begon als bijbaantje, is nu uitgegroeid tot een toffe carrière”, aldus Tjon-A-Tsien over zijn overstap.

Frietboutique

Frietboutique heeft nog drie vestigingen. Op de Rotterdamse Witte de With, de Bergse Dorpstraat en de Amsterdamse Johannes Verhulststraat. De Frietboutiques fungeren als 2-in-1 winkel, omdat er niet alleen friet gegeten kan worden, maar er ook schepijs is van de IJsboutique. De friet en het ijs worden ook geleverd aan diverse horecagelegenheden.

 

Schepijs in de IJboutique

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Garden Gourmet komt met plantaardige witvis

Introductie - Garden Gourmet introduceert deze week zijn plantaardige alternatief voor witvis op de Nederlandse markt. Het plantaardige merk introduceert ‘Marine-Style Crispy Filet’ en ‘Marine-Style Crispy Nuggets’ en breidt hiermee zijn portfolio van plantaardige producten uit.

Lees bericht


Redefine Meat zet definitieve stap naar retail

Supermarkt – Redefine Meat, dat bij de lancering in 2022 had aangekondigd een plant-based merk te zijn voor de foodservicesector, gaat toch grotere stappen zetten in de retail. Onlangs werd het product, de ‘flank steak’ en de verpakking gepresenteerd bij Ron’s Gastro-bar in Amsterdam.

Lees bericht

Boermarke lanceert ‘Vairy’ en start in foodservice

Introductie - Na een succesvolle start in supermarkten introduceert Boermarke nu het volledige plantaardige assortiment in de foodservicesector, onder de naam ‘Vairy’. Boermarke verkoopt plantaardige kaas, yoghurt en ijs bij supermarkten in 24 Europese landen. Nu komen daar bedrijven uit de foodservicebranche bij.

Lees bericht

De Vegetarische Slager wordt steeds plantaardiger

Samenwerking - De Vegetarische Slager gaat meer samenwerken met de eivervangers van The EVERY Company, waardoor de producten steeds plantaardiger worden. Veel producten zijn dat al, maar nog niet allemaal. Het online platform ChangeInc. voor toekomstmakers vraagt zich daarom af wordt de Vegetarische Slager straks niet de Veganistische Slager?

Lees bericht



Sodexo streeft naar 33% plantaardig in 2025

Catering - In 2025 is minimaal 33% van de gerechten in Sodexo bedrijfsrestaurants volledig plantaardig. Dat laat de cateraar weten. Het is een van de kortetermijndoelen die onderdeel uitmaken van het internationale doel om in 2040 volledig klimaatneutraal te zijn.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid