Vierde keer goud voor Ferlyan Palimbong bij Lekkerste Burger 2025

Wedstrijd - Ferlyan Palimbong van Podomoro in Spakenburg heeft de tiende editie van het NK Lekkerste Burger op de Horecava gewonnen. Het is de vierde keer dat hij goed pakt tijdens het NK De Lekkerste.
Ondanks zijn eerdere overwinningen op het NK De Lekkerste op de Horecava was deze editie toch weer spannend voor Ferlyan Palimbong: “Ik wist dat de smaken goed waren, maar ik ging vannacht pas om 03.30 uur slapen omdat ik nog zat te twijfelen over de ingrediënten. Zal ik nu wel of geen brie gebruiken? Uiteindelijk heb ik het toch gedaan en dat is een goede beslissing geweest. We zijn hier ontzettend blij mee.” Ferlyan overtuigde de jury met zijn ‘LamsBurgerGini’. Daarvoor gebruikte hij onder andere een brioche bun, een lamsburger, gestoofd lamsvlees, gekarameliseerde ui met honing en limoen, brie en atjar.
Andere winnaars
Raynor Keuben van Iveau Burgers & Wijnbar eindigde op de tweede plek met de Jubileum Burger, onder andere gemaakt met een patty van entrecote, 40 maanden gerijpte comté, huisgemaakte ketchup en mayonaise en een brioche bun met chorizo. Gianmarco Tutone van Kwalitaria Prinsenland ging ervandoor met brons. Zijn Don Formagio bestond onder andere uit een Angus burger, Parmigiano Reggiano, gorgonzola-mayo, pancetta, zoetzure ui en pesto.
Jury
De jury van het NK Lekkerste Burger 2025 bestond uit Roger Bloem (Cityguys), Roland Biermans (Vitam, oud-winnaar) en Colin Knopper (marketingmanager De Beren).
Bron: Lekkerste Wedstrijden/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Horecava trekt volgens organisatie 67.000 bezoekers
Vakbeurzen – De afgelopen Horecava heeft volgens de organisator meer bezoekers op de been gebracht in de Amsterdamse RAI dan de vorige editie. Dit jaar werd de horecabeurs bezocht door 67.000 mensen, terwijl dit vorig jaar lag op 64.000. Daarmee ligt het bezoekers aantal nog net niet op het niveau van voor corona.
Lees berichtTer Marsch & Co wint met loaded fries opnieuw NK wedstrijd
Wedstrijd - Andy Hoogvliets van Ter Marsch & Co in Rotterdam heeft het NK Loaded Fries 2025 gewonnen. De jury was zeer onder de indruk van zijn ‘Bali Spice Fries’. Femke Versluijs van Frietboutique Laren pakte het zilver en Joyce Norder van Snacksalon De Schelp in Roelofarendsveen eindigde als derde.
Lees berichtGreendish en SVH bouwen aan duurzamere hospitality
Samenwerking - Greendish en SVH bundelen hun krachten om de online Greendish Academy nieuw leven in te blazen op het platform SVH Horecatalent.
Lees berichtWildland Zoo wint wedstrijd om Lekkerste Vegan Burger
Wedstrijd - Chef-kok Erik Jager van Wildlands Adventure Zoo Emmen heeft het NK Lekkerste Vegan Burger 2025 op de Horecava gewonnen. De jury was vol lof over zijn ‘Momma Dunia’. Het zilver ging naar Audrey Biermans van Vitam. Jamal Hlal van HMSHost Schiphol pakte het brons.
Lees berichtMariusz Olesiński winnaar NK Lekkerste Pasta 2025
Wedstrijd - Chef Mariusz Olesiński van restaurant Viviamo in Woerden heeft de derde editie van het NK Lekkerste Pasta op de Horecava gewonnen. Hij verraste de jury met een reuze ravioli gemaakt met slechts drie hoofdingrediënten. Giovanni Carmelitano van Casalinga in Amsterdam won zilver en het brons was voor Ennio Zaccariello van Primo in Hilversum.
Lees berichtBas Diks wint het NK Lekkerste Broodje 2025
Wedstrijd - Bas Diks van cateraar Diks Authentiek Culinair in Harreveld heeft tijdens de Horecava de veertigste editie van het NK Lekkerste Broodje gewonnen. Diks doet al sinds jaar en dag mee en pakt nu voor de tweede keer goud.
Lees bericht