Vierde Nationale Suiker Challenge van start


Actieweek - Vandaag gaat de vierde Nationale Suiker Challenge van start, georganiseerd door het Diabetes Fonds. Ruim 50.000 Nederlanders gaan de uitdaging aan om een week lang (van 7 t/m 13 juni) zonder toegevoegde suikers te eten en te drinken. De Nationale Suiker Challenge is een initiatief van het Diabetes Fonds.

Mensen worden zich steeds meer bewust dat we te veel suiker binnenkrijgen, stelt het Diabetes Fonds. Gemiddeld krijgen consumenten zo’n 99 klontjes toegevoegde suikers per week binnen. Liefst 75% van de Nederlanders wil daar dan ook het liefst mee stoppen: te veel suiker verhoogt de kans op overgewicht en het krijgen van diabetes type 2. Maar minderen is lastig omdat de gezondere keuze maken in winkels en supermarkten vaak moeilijk is, aldus het Diabetes Fonds. Etelka Ubbens, Algemeen Directeur van het Diabetes Fonds: “We moeten gezonde keuzes gaan maken én ervoor zorgen dat deze keuzes makkelijker worden. 34% geeft aan dat ze door corona zich bewuster zijn van de impact van voeding op gezondheid. Het is hard nodig om massaal een weekje ‘af te kicken’ van suiker. Volwassenen in ons land krijgen iedere dag 30 procent te veel vrije suikers binnen. Kinderen zelfs 80 procent te veel. En met deze Nationale Suiker Challenge willen we ook aandacht vragen voor de ruim 1 miljoen mensen met diabetes type 2, een groep die fors zal groeien als we niet met z’n allen gezonder gaan leven.”

Samenwerking op weg naar een gezond Nederland is nu belangrijker dan ooit.” Om die reden werkt het Diabetes Fonds dan ook intensief samen met andere gezondheidsfondsen en instanties. Voorbeeld daarvan is de ‘Alliantie Voeding voor de Gezonde Generatie’ die op 19 mei van start is gegaan met de petitie ‘Maak ons eten weer gezond’. Deze petitie zal 15 juni aan de Tweede Kamer worden aangeboden.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid