Vion moderniseert productielocatie Boxtel
Vleesindustrie – Vion moderniseert haar productielocatie in Boxtel om de concurrentiekracht op de nationale en internationale markten voor vlees te vergroten. Daarnaast wordt een deel van de activiteiten, die op dit moment op de locatie in Scherpenzeel plaatsvinden, geïntegreerd in de locatie in Boxtel. Vion wil de ‘vers’-activiteiten op haar locatie in Scherpenzeel verplaatsen naar Boxtel. Het gaat hierbij om middelverwerking, interne logistiek en overige vers-activiteiten (zoals bijvoorbeeld de productie van spare- en belly ribs). Het onder een dak organiseren van deze activiteiten - samen met de bestaande slacht- en verwerkingsactiviteiten in Boxtel - verbetert in grote mate de logistiek. Hiermee verkort de keten, wat leidt tot een betere kwaliteit en versheid van het vlees en een efficiëntere productie. De plannen vragen een investering van 35 miljoen euro. Bedoeling is dat het voorgenomen plan zal medio 2021 gerealiseerd is. “Voor Vion is deze investering in een meer geïntegreerde productie een belangrijke stap”, aldus John de Jonge, COO van Vion Pork. “We verbeteren onze internationale concurrentiepositie en de kwaliteit van onze producten. Het optimaliseren van de productieketen is een van onze speerpunten in onze strategie.” Vion Holding Vion Pork is onderdeel van Vion Holding N.V. Vion is een internationale vleesproducent met productielocaties in Nederland en Duitsland en sales support offices in dertien landen wereldwijd. In 2017 realiseerde Vion met 11.800 werknemers een omzet van €5,1 miljard. Bron: @FoodClicks Vleesindustrie – Vion moderniseert haar productielocatie in Boxtel om de concurrentiekracht op de nationale en internationale markten voor vlees te vergroten. Daarnaast wordt een deel van de activiteiten, die op dit moment op de locatie in Scherpenzeel plaatsvinden, geïntegreerd in de locatie in Boxtel. Vion wil de ‘vers’-activiteiten op haar locatie in Scherpenzeel verplaatsen naar Boxtel. Het gaat hierbij om middelverwerking, interne logistiek en overige vers-activiteiten (zoals bijvoorbeeld de productie van spare- en belly ribs). Het onder een dak organiseren van deze activiteiten - samen met de bestaande slacht- en verwerkingsactiviteiten in Boxtel - verbetert in grote mate de logistiek. Hiermee verkort de keten, wat leidt tot een betere kwaliteit en versheid van het vlees en een efficiëntere productie. De plannen vragen een investering van 35 miljoen euro. Bedoeling is dat het voorgenomen plan zal medio 2021 gerealiseerd is. “Voor Vion is deze investering in een meer geïntegreerde productie een belangrijke stap”, aldus John de Jonge, COO van Vion Pork. “We verbeteren onze internationale concurrentiepositie en de kwaliteit van onze producten. Het optimaliseren van de productieketen is een van onze speerpunten in onze strategie.” Vion Holding Vion Pork is onderdeel van Vion Holding N.V. Vion is een internationale vleesproducent met productielocaties in Nederland en Duitsland en sales support offices in dertien landen wereldwijd. In 2017 realiseerde Vion met 11.800 werknemers een omzet van €5,1 miljard. Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Salomon FoodWorld blijft onderdeel van Vion
Convenience – Salomon Foodworld, de foodservicetak van het Nederlandse bedrijf Vion, blijft onderdeel van het vleesbedrijf. Dat is onlangs bekendgemaakt.
Lees berichtVion herziet bedrijfsportfolio in Duitsland
Heroriëntatie - In lijn met trends in de gehele vleesindustrie past Vion Food Group, een internationale producent van vlees en plantaardige alternatieven, haar strategie in haar belangrijkste markten aan. Vion herziet haar activiteiten in Duitsland en heeft een uitgebreid pakket aan maatregelen ontworpen voor 2024. Het pakket omvat desinvesteringen en sluitingen.
Lees berichtPeter van Deursen lid Raad van Commissarissen Vion
Benoeming – Peter van Deursen is met ingang van 1 januari 2023 benoemd als lid van de Raad van Commissarissen van Vion Food Group.
Lees berichtLean & Green Award voor Salomon en FVZ Convenience
Duurzaamheid – Vion Food Service en haar twee zusterbedrijven Salomon FoodWorld en FVZ Convenience hebben op basis van het terugdringen van de CO2-uitstoot de toekenning gekregen van de Lean & Green Award. De bedrijven wisten de uitstoot in het logistieke proces met bijna 25% te verminderen.
Lees berichtME-AT lanceert plantaardige vleesvervangers uit eigen land
Introductie - ME-AT the Alternative, dochteronderneming van Vion, introduceert als eerste bedrijf in de branche plantaardige vleesvervangers op basis van proteïnen uit Nederlandse veldbonen in de retail.
Lees berichtWijzigingen in Raad van Commissarissen Vion
Benoeming – Vion, een internationaal foodbedrijf met productielocaties in Nederland en Duitsland en verkoopondersteunende kantoren in 13 landen, maakt bekend dat Peter Broeckx per 18 maart 2021 deel uitmaakt van de raad van commissarissen van het bedrijf.
Lees bericht