Vion start productie Waddenrund in nieuwe slachterij Leeuwarden


Vlees – Vion heeft in februari de nieuwe runderslachterij in Leeuwarden in gebruik genomen. Het bedrijf heeft bijna 20 miljoen euro geïnvesteerd in de locatie die is gebouwd volgens de laatste dierenwelzijns- en milieucriteria. De EU-gecertificeerde slachterij neemt voor Vion een belangrijke plaats in de bedrijfsstrategie in wat betreft duurzame en regionale vleesproductie. Ongeveer 500 veehouders doen mee aan het programma Waddenrund. De dieren moeten hierbij minimaal 120 dagen per jaar zes uur lang worden geweid en de boerderijen mogen maximaal 25 kilometer landinwaarts liggen vanaf de kust van de Waddenzee. Door de geringe afstand tot de slachterij van Vion kan een korte transportduur worden gewaarborgd en kunnen de hoogste dierenwelzijnsnormen worden nageleefd.   Naast het waddenrund is het bedrijf in Leeuwarden bedoeld voor het slachten van biologische runderen. Op deze wijze kan Vion inspelen op de toenemende vraag naar biologisch rundvlees. Bernd Stange, COO Beef, benadrukt dat Vion met de ingebruikname van de locatie in Leeuwarden de productie van duurzame vleesconcepten zoals weiderundvlees, waddenrundvlees en biologisch rundvlees verder wil stimuleren. Na tien maanden bouwen in Leeuwarden wordt de productie nu stap voor stap opgeschroefd naar een capaciteit van 2.500 runderen per week. Bron: VION

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Vion start plantaardige productie in Leeuwarden

Plantaardig – Dat Vion ging starten met  vleesvervangers was bekend. Nu is bekend gemaakt dat de productie daarvan in Leeuwarden gaat plaatsvinden. De locatie is nu nog in gebruik voor de verwerking van rundvlees. Enige tijd geleden kondigde CEO Ronald Lotgerink van Vion aan met vleesvervangers te gaan starten als onderdeel van de bedrijfsstrategie om voedselketens te bouwen die aansluiten bij...

Lees bericht

Ook de vleeshallen bij Anuga kleuren langzaam groen’

Beurzen - Dat vegan een trend is, zal niemand zijn ontgaan. Dat vegetarisch eten steeds vaker onderdeel uitmaakt van ons dagelijks eetpatroon ook niet. Zelfs de vleesindustrie is daarvan overtuigd. Op de Anuga, de grootste levensmiddelenbeurs ter wereld die deze week in Keulen wordt gehouden, kleuren nu zelfs de vleeshallen groen. Want vegan is waar het in vlees, vleeswaren en...

Lees bericht

Consument kiest vaker voor biologisch

Biologisch - Bijna de helft van de mensen die biologisch koopt, doet dit steeds vaker dan voorheen. Bewuster omgaan met het milieu (56%) en het ruimere assortiment (50%) zijn daarbij de grootste drijfveren. Dat blijkt uit onderzoek van Ruigrok NetPanel in opdracht van Bionext, ketenorganisatie voor de biologische sector. Uit het onderzoek blijkt dat ruim 70 van de consumenten weleens biologisch koopt. Naast...

Lees bericht

Vion moderniseert productielocatie Boxtel

Vleesindustrie – Vion moderniseert haar productielocatie in Boxtel om de concurrentiekracht op de nationale en internationale markten voor vlees te vergroten. Daarnaast wordt een deel van de activiteiten, die op dit moment op de locatie in Scherpenzeel plaatsvinden, geïntegreerd in de locatie in Boxtel. Vion wil de ‘vers’-activiteiten op haar locatie in Scherpenzeel verplaatsen naar Boxtel. Het gaat hierbij...

Lees bericht


De Groene Weg verwerkt 100.000e biologische varken

Vlees – De Groene Weg, de dochteronderneming van Vion die zich exclusief toelegt op de inkoop, productie en verwaarding van biologisch vlees, heeft vandaag het 100.000e biologische varken verwerkt. Het is voor het eerst dat dit aantal in één jaar wordt bereikt. Tijdens de viering van haar 35-jarige bestaan in 2016 sprak De Groene Weg de verwachting uit om vóór 2020 per...

Lees bericht

Vion brengt Goldbeef diepgevroren en op maat gesneden

Introductie – Onder het label “Cool Cuts” presenteert vleesconcern Vion en nieuw assortiment diepvriesproducten, op maar gesneden. Het label betreft hoogwaardige kwaliteitsproducten van gerijpt rundvlees van het premiummerk Goldbeef. Het assortiment is afgestemd op de horeca en andere grootverbruikers. Onder andere Entrecote, T-Bone, filet en andere diverse trendy “special cuts” worden individueel geportioneerd, diepgevroren en in een sous-vide geschikte folie verpakt....

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid