Vital Food Group krijgt nieuwe directie


Bakker Bart-locatie in Enschede

Benoeming - De directie van Vital Food Group B.V., de moederorganisatie van Bakker Bart en Bakerstreet, krijgt per 16 mei een nieuwe directie. Herbert Schalkwijk, algemeen directeur van de groep, heeft het bedrijf verlaten en wordt opgevolgd door Siad Awwad. Schalkwijk blijft wel als aandeelhouder betrokken bij de groep.

De Vital Food Group zegt met de nieuwe directie klaar te zijn voor de volgende fase in haar ontwikkeling. Het bedrijf wil de nummer 1-positie in Nederland op ontbijt, lunch, koffie en tussendoor sterker gaan neerzetten.

Siad Awwad treedt als nieuwe algemeen directeur toe tot de directie van Vital Food Group. De directie zal verder bestaan uit Henri Froeling, operationeel directeur en Dirk van der Werff, financieel directeur.

Vertrekkend algemeen directeur Herbert Schalkwijk heeft gezorgd voor rust en eenheid onder de Bakker Bart-franchisenemers, schrijft de organisatie. Daarnaast heeft hij de integratie van Bakker Bart binnen de Vital Food Group vormgegeven. Onder zijn leiding heeft e-commerce een vlucht genomen, is er een nieuw conditiestelsel vastgesteld en is er een start gemaakt met de Bakker Bart-formule van de toekomst.

Siad Awwad is een ervaren retailer, die ervaring heeft met het bouwen van merken en het laten groeien van organisaties, zowel fysiek, als online. Awwad heeft in senior managementposities gewerkt binnen fashion retail bij WE Fashion en Mexx, binnen foodretail bij Marks & Spencer en de laatste 9 jaar als CEO bij kleertjes.com, een pure online retailer.

Vital Food Group

Vital Food Group B.V.is de holding van Bart’s Retail B.V. (Bakker Bart), Bakerstreet Services B.V. en is gevestigd in Utrecht. Bart’s Retail is de franchisegever van Bakker Bart. Bart’s Retail opende in 1977 de eerste Bakker Bart in Nijmegen en groeide in de afgelopen jaren door naar meer dan 145 winkels, die verspreid zijn over het hele land. Bakerstreet heeft zich vanaf 1998 ontwikkeld van een franchise-lunchconcept tot een zelfstandige multi-brand operator. Zij ontwikkelt en faciliteert verschillende formules in de wereld van foodservice.

Bron: Vital Food Group/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsSPAR winnaar Nationale Franchise Trofee 2023

Verkiezing - SPAR is dinsdag winnaar geworden van de  vakprijs voor franchiseformules. De trofee is een mooie erkenning op het gebied van samenwerking en kwaliteit, aldus SPAR in een reactie. Alleen door de Nederlandse Franchise Vereniging (NFV) erkende formules komen in aanmerking voor de prijs.

Lees bericht

Bakker Bart Ede opent met vernieuwend format

Formulenieuws – Anderhalf jaar na een grootscheepse verbouwing, heeft Bakker Bart-ondernemer Ronald van Kolthoorn zijn filiaal aan de Grotestraat  in Ede opnieuw verbouwd en aangepast. Belangrijke reden voor de verbouwing was het plaatsen van een extra keukenblok en het bijplaatsen van meer orderkiosken voor een snellere doorstroming in de bakkerij. Dinsdag opende de verbouwde winkel.

Lees bericht

Shell station Oeijenbraak in Brabant wint Shells Barista Cup

Petrol - Voor de vierde keer organiseerde Shell samen met Selecta, Bakerstreet, Lattiz en Alpro de ‘Barista Cup’. De grote finale van de Barista Cup 2022 werd gehouden op 25 januari 2023 bij Selecta waar Baristas van Shell stations uit Nederland, België, Luxemburg én Frankrijk tegen elkaar streden voor de titel ‘Beste Barista op de weg’. Winnaar is Janske van Shell ‘Oeijenbraak’, gelegen...

Lees bericht


Eerste Bakker Bart in ziekenhuis komt in nieuwe Rijnstate Elst

Formulenieuws – Broodformule Bakker Bart krijgt in het toekomstige nieuwe dagziekenhuis Rijnstate in Elst een eerste vestiging. De locatie gaat van de zomer open. De locatie wordt gerund door ondernemer en franchisenemer van Bakker Bart, John Macleane, die ook een tweetal Jumbo-supermarkten in Elst exploiteert.

Lees bericht

Henri Froeling vertrekt bij Vital Food Group

Persoonlijk  – Henri Froeling vertrekt per 1 maart 2023 als werknemer en aandeelhouder van de Vital Food Group, zo laat het bedrijf vrijdag weten. Froeling zal dit jaar nog wel op interimbasis betrokken blijven bij  Bakerstreet. Daarnaast zal hij nog de rol van Managing Director bij Bakker Bart invullen tot een opvolger is ingewerkt.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid