Vitam betrekt (ex-)gedetineerden bij productie bakkerijproducten


Foto bij: Vitam

Initiatief – Vitam komt met een brownie, een vegan brownie, vegan bananencake en een 100% pindakaas, die gemaakt worden met (ex-) gedetineerden door JailBird Bakery. Verder wordt samengewerkt aan de ontwikkeling van een eigen granolabar en aan zongedroogde tomaten van overschotten tomaten uit het seizoen.

Vitam laat als facilitair horecabedrijf weten graag samen te werken met organisaties, opleidingen en stichtingen met wie de wereld van eten en drinken vernieuwd of verduurzaamd kan worden. Vitam doet dit vanuit de visie ‘vitale mensen in een vitale wereld’.  Voor het bedrijf voelde het daarom goed om zich te verbinden aan Social Impact Maker (SIM), de initiatiefnemer van JailBird Bakery.

SIM

Het SIM maakt zich sterk voor gedetineerden en ex-gedetineerden. Vooral omdat blijkt dat veel gedetineerden na de eerste keer in de gevangenis, binnen twee jaar weer terugkeren. SIM is er van overtuigd dat het verrichten van werk cruciaal is voor een succesvolle re-integratie in de samenleving. Daarom biedt Social Impact Maker (ex-)gedetineerden werkgelegenheid in de gevangenis door hun de mogelijkheid te geven koffie, thee en koekjes te maken.

Good Food

Vitam heeft de JailBird Bakery van SIM als partij betrokken bij de uitbreiding van het Good Food-assortiment, zo laat het bedrijf weten. Good Food is de eigen productlijn die bestaat uit zelf ontwikkelde en geselecteerde producten die passen in de visie van de cateraar en voor een gezondere, duurzamere en sociale keuze staan.

Vernieuwing en duurzaamheid

Vitam is als bedrijf altijd op zoek naar vernieuwing en verduurzaming. Het bedrijf is in 2003 opgericht met de gedachte dat bedrijfscatering anders moest en vooral met een aanbod dat verser en gezonder is. Circulairiteit speelt een belangrijke rol bij het bedrijf. Zo kwam Vitam al eerder met eigen ketchup van overgebleven tomaten.

Bron: Vitam/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsVitam opent ‘dark kitchen’ Chef by Vitam

Catering – Vitam opent een ‘dark kitchen’ in Amstelveen, genaamd Chef by Vitam. Hiermee speelt de facilitaire horecadienstverlener in op de veranderende wensen van medewerkers van de Rijksoverheid die hybride werken. Gerechten worden in een centrale keuken voorbereid, die vervolgens worden afgemaakt op de betreffende locatie worden afgemaakt. Hierdoor is het voor Vitam mogelijk om een breder assortiment aan te bieden,...

Lees bericht

Gedetineerden kunnen bij Sodexo ook zelf koken

Catering – Sodexo gaat het eten en drinken verzorgen op vijf DJI-locaties in Noord Nederland. Het gaat om de Dienst Justitiële Inrichtingen in Almelo, Leeuwarden, Veenhuizen, Zwolle en ter Apel. Gedetineerden krijgen onder andere de mogelijkheid om zelf te koken met verse producten.

Lees bericht

Vitam en Fooditis gaan strijd aan tegen CO2 in catering

Verduurzamen – Facilitaire horecadienstverlener Vitam en foodservice-expert Fooditis werken samen om het eten in de Vitam-restaurants verder te verduurzamen. Met de CO2-Impact Tool, BrightGreen, wordt per ingrediënt het CO2-verbruik berekend en getoond op een dashboard zodat gekeken kan worden waar verdere verbetering mogelijk is.

Lees bericht


Vitam gaat duurzame catering bedrijven in 12 gevangenissen

Catering – Facilitaire horecadienstverlener Vitam start met het verzorgen van alle maaltijden in de 12 gevangenissen in de provincies Limburg, Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland. De gedetineerden krijgen gefaseerd vanaf 1 juni iedere dag verse en gezonde maaltijden via de cateraar geleverd.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid