Vitam en Appèl Catering sluiten aan bij Innovatieplatform Groente


Enkele kleine Rebel gerechtjes van Vitam

Samenwerking – Nederlanders eten veel te weinig groente. Omdat dit te veranderen is een nieuwe marktbenadering nodig, vindt Herman Peppelenbos, lector Groene Gezondheid van HAS Hogeschool. Samen met The Food Foundry, een organisatie dat food start-ups ondersteunt met scale-up en route-to-market, is de HAS initiatiefnemer van het Innovatieplatform Groente. Recent hebben bedrijfs- en onderwijscateraars Vitam en Appèl Catering zich bij het platform aangesloten.

Het doel van het platform is Nederlanders helpen om op meer momenten door de dag gezonder te eten met bruikbare groenteconcepten, bedacht en ontwikkeld door studenten. Herman Peppelenbos van HAS Hogeschool. “Nu we te maken hebben met Covid-19 zie je dat mensen met gezondheidsproblemen, die gerelateerd zijn aan een ongezonde levensstijl, een hoger risico hebben op serieuze klachten bij besmetting en een langere herstelperiode nodig hebben. Het is dus heel actueel om naar gezonde voeding te kijken.”

De markt halen

Joris Leferink van The Food Foundry: “In het afstudeerjaar van studenten Food Innovation worden er veel creatieve concepten ontwikkeld waarin groente vaak de hoofdrol speelt. Ondanks dat het aantrekkelijke concepten zijn en er regelmatig prijzen mee gewonnen worden, halen de meeste nooit de markt. Vanuit onze kennis, ervaring en ons netwerk willen we er samen voor zorgen dat dit wel gebeurt. Op dit moment zijn er weer drie HAS-studenten begonnen aan dit innovatietraject”.

Onderwijscateraars als partners

Het platform is onlangs uitgebreid met twee nieuwe partners: bedrijfs- en onderwijscateraars Vitam en Appèl Catering. Samen met deze partners worden de concepten in een vroege fase getest voor feedback vanuit de markt en de consument. “Bij Vitam zijn groenten van het seizoen een belangrijk ingrediënt in het assortiment”, zegt Peter Nass van Vitam. “Naast het feit dat seizoensgroenten veel voordelen hebben, zoals duurzaamheid, een goede prijs en hoge kwaliteit, zorgen zij er ook voor dat je heel het jaar door variatie hebt. Hierdoor kan je de gasten blijven verrassen.”

Gasten verleiden

Ook Evy de Wilde van Appèl kijkt uit naar samenwerking met de HAS-studenten: “Als onderdeel van de eiwittransitie zijn we binnen Appèl al een tijd bezig om onze gasten te verleiden om meer groente te eten. Zo ontwikkelden we een nieuwe uitnodigende saladebar en stimuleren we de groenteconsumptie door bijvoorbeeld groentedippers tijdens het vier uur moment te verkopen. De gedragsverandering richting gezonder eetpatroon gaat bij de consument echter nog heel langzaam en zijn er nog genoeg eetmomenten en productcategorieën waar we een hoop kunnen winnen. We staan daarom ook enorm open voor nieuwe ideeën en innovaties van HAS-studenten en willen zo graag samen het doel bereiken om onze gasten die 250 gram te laten eten.”

De toekomst

Op dit moment bestaat het Innovatieplatform Groente uit HAS Hogeschool, The Food Foundry, Vitam en Appél Catering. Op termijn willen de partijen het platform graag uitbreiden met meer partners om samen te zorgen voor een hogere groenteconsumptie in Nederland.

Bron: HAS/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Rebels van Vitam maakt eten van groente eenvoudiger

Catering – Hoe bereik je nu dat mensen meer groente gaan eten? Cateraar Vitam is continu met deze uitdaging bezig en lanceert deze maand het concept Rebels. Een foodconcept dat het eten van groente gemakkelijk maakt, door groente als snack ´to go´ te presenteren.

Lees bericht


Cateraar Vitam verhuist naar groter pand

Catering – Op 20 december verhuist VITAM haar servicekantoor naar een nieuwe locatie aan de Burgemeester Burgerslaan in Den Bosch. Na 16 jaar werd het ‘Schijndelse jasje’ te krap voor de Brabantse cateraar en volgde de zoektocht naar een nieuwe – circulaire - locatie. De verhuizing is noodzakelijk door de groei van de organisatie. Inmiddels is gestart met de verbouwing die  - volledig in...

Lees bericht

Rijkskantines zetten gezonde voeding centraal tijdens Dutch Food Week

Actieweek – Cateraars van overheidsdiensten zetten in de Dutch Food Week, van 7 tot en met 16 oktober,  de bedrijfsrestaurants in de spotlight voor gezond en duurzaam eten. Het thema van de week is dit jaar: Wat eten wij vandaag? Vitam grijpt die gelegenheid aan om ook het duurzaamheidsaspect te benadrukken. Cateraar Vitam dat de restaurants doet bij de Belastingdienst en een del...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid