Vitam opent ‘dark kitchen’ Chef by Vitam


Voorbereiding vanuit de centrale keuken en op locatie het gerecht verder afmaken

Catering – Vitam opent een ‘dark kitchen’ in Amstelveen, genaamd Chef by Vitam. Hiermee speelt de facilitaire horecadienstverlener in op de veranderende wensen van medewerkers van de Rijksoverheid die hybride werken. Gerechten worden in een centrale keuken voorbereid, die vervolgens worden afgemaakt op de betreffende locatie worden afgemaakt. Hierdoor is het voor Vitam mogelijk om een breder assortiment aan te bieden, maar de kleine locaties toch rendabel te houden.

Voor bedrijfscateraars is het steeds moeilijker in te spelen op de wensen voor de medewerkers. De medewerkers die naar kantoor gaan, willen namelijk wel de mogelijkheden hebben om een aanbod te hebben van ontbijt tot diner, maar tegelijkertijd gaan ze minder vaak naar kantoor. Hierdoor is het steeds ingewikkelder voor de bedrijfsrestaurants op kleine locaties in te schatten hoeveel het aanbod moet zijn. Vitam speelt hierop in door de kleinere locaties vanuit een centrale productiekeuken voor te bereiden.

Vitam richt zich al lange tijd op het stimuleren van ontmoeten en verbinden. Deze ontwikkeling heeft sinds de coronapandemie een vlucht genomen; hybride werken is de norm geworden en dat betekent dat de kantoordagen in het teken staan van ontmoetingen. Vitam’s opdrachtgever onderkent deze ontwikkeling ook en heeft hierop ingespeeld met het creëren van Rijksontmoetingspleinen voor de grotere locaties - met als doel het verleiden naar kantoor te komen om collega’s te ontmoeten. Een prettige omgeving en een aantrekkelijk aanbod van eten en drinken  zijn hierin essentieel. Om deze locaties te voorzien van een ‘all day’ aanbod, is gekozen om samen met Vitam een pilot aan te gaan en vanuit een centrale productiekeuken - een dark kitchen -  te gaan werken.

De nieuwe aanpak van Vitam heet Chef by Vitam. In eerste instantie gaat de aanpak gelden voor twee grote Rijkskantoren. Het assortiment bestaat uit broodjes, beleg, soepen, warme maaltijden, salades, tussendoortjes, smoothies en ontbijtgerechten. Op korte termijn wordt het aantal locaties dat wordt bediend met dit assortiment uitgebreid.

Duurzaam

Niet alleen is deze nieuwe manier van werken een praktische oplossing voor de veranderde werkomgevingen, er kan ook duurzamer worden gewerkt. Omdat er in grotere hoeveelheden wordt bereid, kan de verspilling worden geminimaliseerd. Bovendien werken in de dark kitchen ervaren koks die bedreven zijn in het koken met zo min mogelijk waste. En ook het bereiden van gezonde gerechten met meer plantaardige ingrediënten is voor hen niet nieuw. Zij worden daarbij ondersteund door een aantal medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt, zodat ook wordt bijgedragen aan sociale duurzaamheid. Jørgen Vestjens, COO Vitam: “Met de opening van de dark kitchen wordt een volgende stap gezet in het realiseren van onze missie. Door meer focus op de eiwittransitie vanuit een centrale keuken bereid door een divers team, is Vitam in staat om nader invulling te geven aan vitale mensen in een vitale wereld.”

Bron: Vitam/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsMarkies en Summa College zetten stappen in verduurzaming schoolkantines

Schoolcatering – Een duurzaam en gezond voedselaanbod, intensief hergebruik van overgebleven producten en het doneren van reststromen aan stadsboerderijen in Zuidoost-Brabant. Dit zijn enkele opvallende ingrediënten van de samenwerking van het Summa College en Markies Catering bij de exploitatie van schoolkantines, die in september ingaat.

Lees bericht


Hutten winnaar in ‘categorie catering’ in MT500

Verkiezing - In de categorie Catering, schoonmaak, beveiliging en diverse zakelijke dienstverlening van de MT500 staat Hutten dit jaar op de eerste plek. Overall is het horeca- en cateringbedrijf terug te vinden op de elfde plaats. ‘Een fantastisch bericht voor onze organisatie en de branche’, aldus algemeen directeur Drees Peter van den Bosch van Hutten.

Lees bericht


Compass neemt familiebedrijf Maison van den Boer over

Overname – Internationaal cateringbedrijf  Compass Group meldt donderdag dat het een overeenkomst heeft voor overname van Koninklijke van den Boer Groep. Maison van den Boer is een toonaangevende Nederlandse cateraar in het Sport & Leisure segment. Compass Group versterkt hiermee haar positie als één van de grootste cateraars in Nederland.

Lees bericht

Gedetineerden kunnen bij Sodexo ook zelf koken

Catering – Sodexo gaat het eten en drinken verzorgen op vijf DJI-locaties in Noord Nederland. Het gaat om de Dienst Justitiële Inrichtingen in Almelo, Leeuwarden, Veenhuizen, Zwolle en ter Apel. Gedetineerden krijgen onder andere de mogelijkheid om zelf te koken met verse producten.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid