VITAM traint medewerkers tot ‘soepspecialist’


Catering – VITAM wil op alle locaties medewerkers hebben staan die verse soep kunnen maken. Daarom organiseert de cateraar voor zo’n 70 cateringmedewerkers een training tot ‘Vakspecialist Verse Soep’. Soep is niet alleen ideaal om voedzaam te lunchen, maar het is ook een handig gerecht om restjes groenten in te verwerken. Bovendien is soep een product dat vrijwel iedereen lust. 20 medewerkers per keer De training wordt in drie sessies van drie uur gegeven. Per keer doen zo’n 20 medewerkers mee. De docenten zijn VITAMs Food Pioneers, een club van ervaren chefs binnen de cateraar. De lesopbouw werd afgestemd met VITAMs partner het Koning Willem I college en kent een ‘Masterchef’- achtige opzet. De medewerkers doorlopen het hele proces van het selecteren en wegen van de ingrediënten en het calculeren van de juiste kostprijs, tot het daadwerkelijke koken en de presentatie. De medewerkers kunnen ook experimenteren met smaken. Binnen het opleidingsproces wordt ook stilgestaan bij ‘food waste’. Juist omdat het maken van verschillende soepen een ideale manier van restverwerking is. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Duitse Kannelloni to-go concept komt naar Nederland

Horeca – Ze stonden opvallend onopvallend op de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer in Jaarbeurs Utrecht met een bescheiden, maar smaakvol ingerichte stand: Kannelloni Food Market. Met het nieuwe to-go concept wil het bedrijf, dat onderdeel is van de Duitse Kanne Group, zich onder andere richten op de gezondheidszorgmarkt bijvoorbeeld in ziekenhuizen. Maar het concept heeft ook kracht als stand alone locatie.

Lees bericht

Rebels van Vitam maakt eten van groente eenvoudiger

Catering – Hoe bereik je nu dat mensen meer groente gaan eten? Cateraar Vitam is continu met deze uitdaging bezig en lanceert deze maand het concept Rebels. Een foodconcept dat het eten van groente gemakkelijk maakt, door groente als snack ´to go´ te presenteren.

Lees bericht


Bikl introduceert gefermenteerde pickles

Introductie - Bikl lanceert tijdens de Horecava gefermenteerde pickles voor horeca en catering. Daarmee is Bikl het eerste merk in Nederland dat zich richt op gefermenteerde groente. Het eerste product bestaat uit gefermenteerde schijfjes augurk in 3 smaken. “Bikl is 100 procent natuurlijk”, zegt directeur en medeoprichter Arend van den Berg. “De combinatie van fermentatie met kruiden leidt tot bijzondere smaken. Elk...

Lees bericht

BAM en Hutten verlengen contract

Catering - Hutten Hospitality Services en BAM Concernhuisvesting hebben hun samenwerking voor het verzorgen van hospitality dienstverlening bij bouwonderneming BAM met twee jaar verlengd. Dat laten beide partijen weten. Hutten verzorgt al sinds 2017 de receptiedienstverlening op zeventien locaties van BAM en regelt ook andere dienstverlening op het gebied van gastvrijheid. Nils Bonder, directeur BAM Concernhuisvesting: “Wij zijn blij met de...

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid