Vitam vervangt koemelk standaard voor havermelk op Erasmus


Vitam schenkt op de Erasmus Universiteit in Rotterdam de koffie standaard met havermelk. Voor koemelk moet de gast extra betalen

Catering - Vanaf 6 mei 2024 start cateraar Vitam op de Erasmus Universiteit Rotterdam met het havermelkproject en serveren zij voortaan standaard havermelk in plaats van koemelk. Voor de havermelk betaalt de gast €2,42. Willen zij toch koemelk dan betalen zij daarvoor extra.

Wanneer studenten, medewerkers of bezoekers voortaan een cappuccino of andere koffievariant met melk bestellen, dan krijgen ze die standaard met havermelk, laat Vitam weten. Gasten die nog wel koemelk willen, moeten dat apart bij hun bestelling aangeven. Die prijs ligt wel hoger. Door de prijs van koemelk hoger te maken hoopt Vitam meer bewustwording te creëren over de gevolgen voor het milieu.

Het gelijk trekken van de prijzen is een belangrijk onderdeel van het project, aldus Vitam in een toelichting. Nu is de koffie met koemelk goedkoper dan die met plantaardige melk. En dat terwijl bij koemelk de gevolgen voor het milieu groter zijn dan die bij havermelk. De CO2-uitstoot en milieukosten (en daarmee de echte prijs) van koemelk zijn hoger. Echter worden die niet doorberekend in verkoopprijzen.

Bron: Vitam/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Rode Coca-Cola-kratten voortaan van 97% gerecycled plastic

Verduurzamen - Coca-Cola Europacific Partners Nederland laat weten dat de bekende rode kratten voortaan gemaakt zullen worden van 97% gerecycled plastic₁. Het gerecyclede materiaal bestaat uit 85% oude rode kratten en 15% gerecyclede tulpennetten. Om dit mogelijk te maken werkt de Coca-Cola bottelaar samen met de lokale recycler Healix en krattenproducent Schoeller Allibert.

Lees berichtOnline bestelde vega-snacks groeien met 24% bij Kwalitaria

Formulenieuws – Steeds vaker zijn er vegetarische snacks en gerechten te vinden o de menukaart van Kwalitaria. De cafetariaformule merkt dan ook de vraag naar alternatieven zonder vlees stijgen. In het eerste kwartaal van dit jaar, werden online 24% meer vegetarische gerechten besteld.

Lees bericht

Aviko gaat met ketenpartners frietketen verduurzamen

Verduurzamen - Aviko gaat samen met een aantal partners werken aan het verder verduurzamen van de waardeketen van aardappelfriet. Samen met Derks Akkerbouw, AB Texel, Dasko Koel- en Vriestransport en Hutten Catering willen deze vijf partijen zich gezamenlijk inzetten om de CO2-uitstoot binnen de keten - van teler tot tafel - tegen 2030 net zero te krijgen.

Lees bericht


Half-om-half gehakt bij AH voortaan ook met rund en kip

Duurzaamheid – Binnen twee weken komt Albert Heijn met gehakt, worstjes en hamburgers die bestaan uit vlees gemengd van kippenvlees en rundvlees. Die producten hebben niet alleen minder CO2-uitstoot, maar worden ook goedkoper aangeboden in de winkels. De supermarktketen maakte de innovatie bekend tijdens de presentatie van het zevende duurzaamheidsverslag.

Lees bericht

Opsplitsen ZorgTotaal in Zorg & food en Zorg & ICT goede zet

Vakbeurzen - Eigenlijk is er maar relatief weinig ruchtbaarheid aan gegeven, maar van 8 tot en met 11 april worden voor de eerste keer de drie vakevents Zorg & food, Zorg & facility en Zorg ICT gezamenlijk gehouden als opvolger van de vroegere beurs ZorgTotaal. Dat wil niet zeggen dat belangstellenden de weg naar de Jaarbeurs in Utrecht niet wisten te vinden. In tegenstelling....

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid