Vleesproducent Beimer Meat is nu winkelier


Vleeswinkel – Wat moet je doen als de horecavraag uitvalt en je bent als vleesproducent voor een belangrijk deel afhankelijk van die sector? Precies, je begint een eigen winkel en dat is wat Beimer Meat in Enschede ook heeft gedaan. Voor het eerst in zijn 63-jarige bestaan heeft de producent een vleeswinkel geopend.

Er was sprake van enige paniek bij Beimer Meat, na het bekend worden van de lockdown voor de horeca. Logisch, laat directeur Joost Beimer van Beimer Meat weten in een artikel in de regionale krant Tubantia, als de helft van je omzet uit de horeca komt. In eerste instantie startte hij met het aanbieden van vleesproducten voor de 140 medewerkers van het bedrijf en hun familie. Dat liep zo goed dat hij de verkoop uitbreidde bij de productielocatie aan de Euregioweg met een soort drive thru voor geïnteresseerden. De toeloop daar was zo groot dat hij die afhaalstraat snel moest sluiten. Reden om het idee van een eigen winkel uit te werken.

Aanpassingen

De winkel kwam er eind juni aan de Getfertsingel in Enschede. Omdat consumenten kleiner eenheden hanteren moesten er wel enkele aanpassingen worden gedaan aan de productielijn. Ook de administratie moest aanpassingen doen, maar uiteindelijk kwam de winkel er eind juni. Het assortiment is nog altijd voor een deel gericht op restaurants, met grootverpakkingen en luxe artikelen, maar ook particulieren kunnen er terecht voor kleinere hoeveelheden. Het assortiment bevat kant-en-klare stoofvleesgerechten als goulash en gehaktballen, maar ook T-bones en ribeyes zijn terug te vinden in de koelingen.

Volgens het bericht in Tubantia heeft hij wel kritische telefoontjes gehad van de gemeente, maar volgens Joost Beimer mag hij op die plek de winkel exploiteren. Ook over de concurrentie met de lokale Keurslager en groothandel Sligro haalt hij de schouders op. In tijden van crisis zoekt ieder naar mogelijkheden om te overleven.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Coronamaatregelen treffen Sligro fors

Groothandel – De COVID-19-uitbraak en de daarop volgende overheidsmaatregelen hebben grote effecten gehad op de afzetmarkten van Sligro. Zowel in Nederland als in België werd de Sligro Food Group fors getroffen. Over het eerste half jaar in 2020 realiseerde de Brabantse groothandel een omzet van €943 miljoen, een daling van bijna 17 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Lees bericht

Slimme Keuken van Sligro helpt chefs en zorgt voor meer marge

Groothandel - Sligro lanceert een nieuw, culinair concept: Slimme Keuken. Het concept helpt restaurants om meer marge te realiseren in minder tijd, zonder in te leveren op culinaire kwaliteit. Slimme Keuken helpt ook de chefs om hun gasten een gevarieerd menu aan te kunnen bieden met controle over de kosten.

Lees bericht

‘Gemiddeld restaurant mist 260.500 euro aan omzet in 2020’

Onderzoek – Gemiddeld zijn de restaurants € 260.500,- aan omzet misgelopen in 2020 als gevolg van de coronamaatregelen. 48% van de restaurants is gestart met afhalen tijdens de horecasluiting en 29% is gestart met bezorging. Dat blijkt uit een drietal metingen die Marketing4Results en groothandel Sligro over de afgelopen 3 maanden hebben gedaan in het kader van de Foodservice Denktank.

Lees berichtGroothandels per 1 juni weer gesloten voor particulieren

Groothandels - De Nederlandse foodservicegroothandels zijn per 1 juni weer alléén open voor pashouders. Dat heeft het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) dinsdagmorgen bekend gemaakt. Sinds 19 maart konden ook particulieren voor hun dagelijkse boodschappen bij de zelfbedieningsgroothandels terecht als gevolg van de grote drukte bij supermarkten en de grote versvoorraden in de foodservicebranche.

Lees bericht

Corona kost Sligro in eerste kwartaal 45 miljoen

Groothandel - De coronamaatregelen raken Sligro fors. De omzet nam in het eerste kwartaal  als gevolg de sluiting van de meeste horecabedrijven met €45 miljoen af. Nederland en België werden relatief in gelijke mate geraakt, zo laat de groothandel uit Veghel weten. 

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid