vly is nieuw melkalternatief van gele spliterwten


vly bevat als melkalternatief veel eiwitten en weinig suikers

Introductie -  vly is geen haver, geen soja maar gemaakt van gele spliterwten. Het nieuwe alternatief voor melk ligt in Duitsland al in meer dan 8000 supermarkten, nu is Nederland aan de beurt.

Sinds de start in 2018 in Berlijn streeft vly met haar drie oprichters Moritz Braunwarth, Nicolas Hartmann en Niklas Katter naar een gezond alternatief voor melk. vly bevat veel eiwitten en heeft weinig suikers. vly Barist, de melk voor een cappuccino heeft volgens de producent zelfs de laagste hoeveelheid suiker. Volgens opgave bevat die variant 2 tot 3 keer minder suiker dan haver, soja, of koemelk. De ongezoete versie van vly bevat 2,5g eiwit per 100ml.

Plantaardige proteine shake

vly heeft een plantaardige protein on the go drink ontwikkeld samen met Tony Chocolonely. De cacao daarvoor is van Tony Chocolonely. Daarnaast is er ook een hazelnoot variant gemaakt. Natuurlijk gezoet met dadels. “We wilden een product ontwikkelen dat niet alleen goed smaakt, maar ook gezond is en het lichaam voorziet van voedingsstoffen zodat het een volwaardig alternatief is. Om mensen te overtuigen, moet de smaak kloppen. Erwten zijn een lastige ‘nut to crack’, maar na vier jaar ontwikkeling hebben we een romige en zachte smaak bereikt. De neutrale smaak overheerst je koffie of gerecht niet maar ondersteunt het, precies zoals koemelk zou doen, aldus medeoprichter Nicolas Hartmann.

Bron: vly/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘Blikjes met statiegeldlogo stromen nu al binnen’

Statiegeld – Vanaf 1 april zit er statiegeld op blik en moeten deze blikjes kunnen worden ingeleverd. Dat betekent dat de blikjes met het statiegeldlogo nu al binnenstromen stromen bij supermarkten, NS Stations, bioscopen, sportverenigingen en andere verkooppunten. Maandag konden de eerste blikjes met statiegeld worden ingenomen.

Lees berichtFSIN: ‘Nederland geeft meer geld uit aan eten en drinken’

Analyse - Nederlanders geven steeds meer geld uit aan eten en drinken. In 2023 groeit de foodmarkt naar een omzet €68,9 miljard; dat is een toename van 3,9%. De omzetstijging komt niet alleen door de prijsverhogingen. Consumenten eten en drinken ook vaker buiten de deur en kiezen in de supermarkt steeds meer voor luxe en gemak. Dat blijkt uit de FSIN Beleidsmonitor 2023 die...

Lees bericht

PLUS supermarkten starten met verkoop brood van gisteren

Supermarkt - PLUS zet een volgende stap in de strijd tegen voedselverspilling en start met de verkoop van brood van gisteren. Brood van de versafdeling dat niet op de dag zelf verkocht wordt, kost een dag later 25 cent, 50 cent of 75 cent. Brood van gisteren, is duidelijkherkenbaar door stickers en speciale borden en de volgende dag tot 11.00 uur te koop.

Lees bericht


ProFri pleit bij VWS voor breed gedragen werkgroep overgewicht

Politiek  - ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders, wil samen met andere foodbranches en belangenclubs op het gebied van voeding en gezondheid een werkgroep vormen om overgewicht in ons land in te dammen. Dit voorstel deed ProFri tijdens ambtelijk vooroverleg dat gisteren op het ministerie van volksgezondheid (VWS) is gevoerd.

Lees bericht

Tony’s lanceert repen met smaak van Ben & Jerry’s

Introductie – Om te vieren dat Ben & Jerry’s zich heeft aangesloten bij de missie van Tony’s Chocolonely om chocolade 100% slaafvrij te maken, lanceert het chocolademerk twee repen met de smaak van Ben Jerry´s: de Chocolate Fudge Brownie en de Strawberry Cheesecake.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid